Læs også:

Close
svømmehal, motion, idræt, hygiejne, vask, sæbe, klor, blufærdig, nøgen, bakterier,

NEWS: Svømmehaller må bruge mere klor mod beskidte badegæster

Nyheder  | 

Badegæster vasker sig ikke godt nok i svømmehallerne · Briter deler igen oplysninger med USA efter lækage · Betjente ramt af kasteskyts ved pokalfinale · Alternativet vokser · Trumps svigersøn undersøges af FBI

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Svømmehaller må bruge mere klor mod beskidte badegæster

Kender du det, at der kan lugte mere eller mindre af klor i en svømmehal? Hvis der lugter meget, så er det højst sandsynligt, fordi badegæsterne er beskidte.

Der skal nemlig bruges mere klor til poolen, får at dræbe bakterier, når gæsterne ikke vasker sig ordentligt inden de hopper i karret.

Det ser ud til, at lige netop det med en grundig vask inden badetøjet kommes på, er noget, der kniber for mange badegæster. I hvert fald er folk er blevet dårligere til at vaske sig korrekt, inden de skal i svømmehallen. Det skriver DR.

Badegæsterne vasker sig med badetøjet på, bruger ikke sæbe og følger ikke de vaskeinstruktioner, som svømmehallerne har hængende i omklædningsrummet.

– Vi ser folk komme tørre ind i svømmehallen, og det er en stor indikation på, at de ikke har været inde under bruseren, siger daglig leder Pia Lundgaard Jensen fra Værløse Svømmehal i Furesø kommune.

Hun mener, at folk ikke har lyst til at stå helt nøgne overfor andre og vaske sig. Derfor har svømmehallen indkøbt lændeklæder og har lavet separate vaskebåse, men det hjælper ikke rigtigt.

– Når der går beskidte personer i bassinet, så bruger vi mere klor. Og det er selvfølgelig uheldigt, for det er ikke sundt for kroppen at blive udsat for al den klor, siger Pia Lundgaard Jensen.

For meget klor kan føre til kløe og irritation i øjnene, samt et dårligt indeklima til at motionere i.

Læs også: Træt af redigerede kroppe? Gå en tur i svømmehallen

svømmehal, motion, idræt, hygiejne, vask, sæbe, klor, blufærdig, nøgen, bakterier,
Folk er ikke gode nok til at vaske sig, inden de hopper i baljen. (Foto: Polfoto).

Efter lækage deler britisk politi deler igen efterretninger med USA

Oplysninger om terrorangrebet i Manchester Arena er blevet delt mellem briterne og amerikanerne, som led i efterforskningen i sagen. Oplysningerne, der er strengt fortrolige, var dog pludselig at finde i amerikanske medier.

Blandt andre bragte The New York Times billeder fra angrebet og den formodede gerningsmands navn blev offentliggjort, en oplysning, som britisk politi ville holde hemmelig, for at forhindre, at eventuelle medskyldige kunne nå at gemme sig.

Det fik briterne til at trække samarbejdet tilbage, men nu, efter at være blevet forsikret om, at lækagen er lukket, deler de to lande igen informationer om terrorangrebet ved Ariana Grande koncerten.

Otte personer er anholdt i forbindelse med efterforskning af bombeangrebet, der dræbte 22 mennesker mandag aften. Det skriver Ritzau og Reuters.

Læs også: Politiet: Bombemanden var født i England

Læs også: 23-årig anholdt i sag om terrorangreb ved Ariana Grande-koncert

Læs om forløbet her: Flere døde og sårede efter eksplosion ved Ariana Grande-koncert i England

Ariana grande, koncert, musik, unge, fest, eksplosion, bombe, døde, sårede, politi, udland, krimi, terror, terrorangreb, salman abedi, gerningsmand, anholdt
Billeder af den formodede gerningsmand Salman Abedi er blevet lækket mod briternes ønske. (Foto: Polfoto)

Betjente ramt af kasteskyts og flere anholdt efter fodboldkamp

14 personer er anholdt for blandt andet stenkast og vold efter pokalfinale mellem FCK og Brøndby. Det skriver DR.

Volds og angreb på kampklædt politi og fyrværkeri af i gaderne var bare nogle af de ting, politiet skulle forholde sig til ved gårsdagens fodboldkamp.

– Vi har opgjort, at cirka 20 kollegaer er blevet ramt af kasteskyts. Det er sten, flasker og hvad der ellers har været, siger vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Henrik Møller Jakobsen.

Det var især efter kampen, som FCK vandt ved en 3-1-sejr over Brøndby, at problemerne begyndte.

– Det er typisk efter sådan en kamp, at publikum fordeler sig i forskellige grupper, og så opstår der en masse hændelser. Der er også nogen, der internt har været oppe at slås. Fem er sigtet efter straffelovens paragraf 119 for vold mod tjenestemand. Så er der nogen for fyrværkeri og nogen efter ordensbekendtgørelsen samt et par voldssager, siger Henrik Møller Jakobsen.

brøndby, fck, fodbold, sport, optøjer, sammenstød, konflikt, anholdelser, politi, overfald, vold, kasteskyts, romerlys, fodboldfans, hooligans
Det blev til optøjer og flere anholdelser, da Brøndby pg FCK skulle spille pokalfinale i København. (Foto: Polfoto)

Alternativet er nu Danmarks fjerdestørste parti

Alternativet runder 11.000 medlemmer og er dermed det fjerdestørste parti i Danmark, kun overgået af Socialdemokraterne, Venstre og Dansk Folkeparti i medlemstal. Det skriver Ritzau.

Det glæder Alternativets politiske leder:

– Det er megaflot, mand, siger Uffe Elbæk.

Kigger man på mandater ligger Alternativet på en sjetteplads ud af ni partier. Kigger man på stemmer, er der også lidt vej endnu, men partiet fik et godt folketingvalg, der kom bag på de fleste, med 4,8 procent af stemmerne . Ifølge Ritzau Index, står Alternativet nu til 5,6 procent af stemmerne.

politik, indland, alternativet, parti, medlemmer, partimedlemmer, fjerdestørst,
Det glæder Uffe Elbæk, at Alternativet, målt på medlemmer, er Danmarks fjerdestørste parti. (Foto: Polfoto)

Trumps svigersøn undersøges af FBI for russisk forbindelse

Trumps svigersøn Jared Kushner er ved at blive efterforsket af FBI, fordi han har mødtes med en russisk bankmand og en russisk diplomat. Det skriver Ritzau.

Flere fra Trumps stab er ved at blive undersøgt, fordi man mistænker, at der kan være en forbindelse mellem stabens mange russiske forbindelser og den russiske hacking af demokraternes præsidentkandidat Hillary Clintosn email under valgkampen.

Trump-teamets mulige forbindelser til Rusland har hængt fast på præsidenten siden før han blev valg til embedet.

Læs mere om det her: Hvad sker der med Trump, russerne og FBI?

paul manafort, michael flynn, donald trump, vladimir putin, putin, rusland, usa, amerika, amerikansk valg, præsidentvalg, præsident, valg, politik, udland, hillary clinton, email, fbi, james comey, fbi-chef, fyring, dække, russiske forbindelser, russer, hacker, hackede emails, demokrater, republikanere, wikileaks, barack obama, rex tillerson
Den russiske skygge har hvilet over Trump siden valgkampen. Er der vitterligt noget om snakken? Eller er det bare uheldige tilfældigheder? (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·