Læs også:

Close
selfie, cat, selfiestick selfie stick, sociame medier, some, solbriller, kat, depression, mental sundhed, selvværd

NEWS: Nyt studie: Mange selfies kan være tegn på problemer

Nyheder  | 

Studie: Mange daglige selfies kan være problematisk · Tusindvis af sirener lyder i dag · Ældre kvinder slås med farlig overvægt · Betjente slipper for tiltale i sag om drab på sort mand · Sverige dropper id-kontrol til Danmark

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Nyt studie: Mange selfies kan være tegn på problemer

Det nye, hollandske studie “Selfie og selvet: Effekterne af selfien på selvværdet og den sociale sensitivitet” viser, at folk, der godt kan lide at tage mange selfies i løbet af en dag, kan have problemer med lavt selvværd eller en anden adfærdsmæssig sygdom. Det skriver TV2.

– Selvbilledet er ikke i overensstemmelse med det, personen ønsker, og så tager han mange billeder af sig selv for at søge bekræftelse. Når jeg møder folk med den slags selvværdsproblemer, er de ofte blot et skridt fra depression og personlighedsforstyrrelser, fortæller psykolog Sbite Emil Gatej.

Ifølge undersøgelsen kan folk, der elsker at tage billeder af sig selv lide af eller være tæt på at udvikle depressioner. Undersøgelsen viser også, at problemerne kan blive kroniske for mennesker, der uploader mere end seks billeder af sig selv hver dag på de sociale medier, og at det på sigt kan føre til isolation og problemer med social tilpasning.

Der bliver taget flest selfies i bilen, i fitness-centeret, på hospitalet eller med folks børn.

selfie, cat, selfiestick selfie stick, sociame medier, some, solbriller, kat, depression, mental sundhed, selvværd
For mange daglige selfies kan være tegn på adfærdsproblemer og problemer med selvværdet. (Foto: All Over)

Mere end tusind sirener hyler i dag

Hvis du i dag omkring klokken tolv hører en foruroligende lyd, der er meget høj, kan høres næsten overalt og stiger og falder i lydniveau, så skal du ikke blive bange. Det er bare landets varslingssirener, der har “store hyledag”.

Hyledagen er en årlig test, der gennemføres den første onsdag i maj, og den skal både tjekke at teknikken virker, til hvis der en dag virkelig er brug for sirenerne, men dagen bruges også til at få danskerne til at stoppe op og tænke over, hvad de skal gøre i tilfælde af en rigtig sirenevarsling.

– Det man skal gøre, det er, at man skal gå inden døre, lukke døre og vinduer og så skal man holde sig orienteret via DR og tv, siger projektleder i Beredskabsstyrelsens Center for Krisekommunikation Lars Aabjerg Pedersen til Ritzau.

Sirenerne dækker omkring 80 procent af landet, og i yderområderne, hvor der ikke er sirener, vil politiet køre ud med mobile sirener, det sker dog kun ved rigtige nødstilfælde og ikke ved en test som den i dag.

 

Ældre kvinder slås med farlig overvægt

Ny forskning viser, at fedme er den største trussel mod de ældres sundhed, og at særligt ældre kvinder er i risikozonen. Det skriver Politiken.

Det er DTU Fødevareinstituttet, der har lavet en undersøgelse for Fødevarestyrelsen, og den viser, at hver fjerde mand og hver tredje kvinde er at finde i højrisikogruppen, da de har mindst to ud af fem højrisikofaktorer. “Højrisiko overvægt” er den hyppigste risikofaktor for begge køn.

Kvinderne har dog overhalet mændene i overvægt og i den såkaldte “æbleform”, hvor fedten sidder omkring maven, og det overrasker seniorrådgiver hos DTU Fødevareinstituttet Agnes N. Pedersen.

– Tidligere antog vi, at den såkaldte æblefacon, hvor de ekstra kilo sætter sig rundt om maven, var mere udbredt hos mænd end hos kvinder. Men selv om vi godt ved, at der sker nogle hormonelle forandringer hos kvinderne efter overgangsalderen, er det overraskende for mig, at det nu er hyppigere forekommende hos kvinder, siger hun.

Undersøgelsen konkluderer, at der er behov for mere motion og mindre usundt mad, hvis man skal være gammel uden alt for mange skavanker.

ældre, kvinder, mænd, dtu, undersøgelse, forskning, studie, mormor, farmor, mormormad, mad, motion, kost, idræt, skavanker, alderdom, gammel, sundhed, kroppen, kvindekroppen
Ældre kvinder slås især med overvægt. (Foto: All Over)

Betjente slipper for tiltale for drab på sort mand

USA’s justitsministerium har valgt ikke at rejse tiltale mod to betjente for skuddrabet på den sorte mand Alton Sterling, der sidste år blev skudt og dræbt i Baton Rouge i delstaten Louisiana. Det skriver The Washington Post.

37-årige Alton Sterling, der var far til fem, blev dræbt i juli 2016 uden for en dagligvarebutik, hvor han stod og solgte cd’er. Politiet havde fået en henvendelse om, at en person havde truet med en pistol, og Sterling passede angiveligt på signalementet af den person.

En forbipasserende optog episoden, der viser, at en betjent vælter Sterling omkuld og holder ham nede, mens en anden betjent flere gange skyder mod Anton Sterling på tæt hold.

Ejeren af dagligvarebutikken, som var vidne til skyderiet, har fortalt, at Sterling ikke havde et våben i hænderne, da han blev dræbt. Imens hævder betjentene, at Sterling greb ud efter et våben, da han lå på jorden.

Sterlings død er desværre del af en lang række dødsfald, hvor hvide betjente, har skudt sorte borgere, uden at der har været beviselig grund til det.

Læs mere om det her: #BlackLivesMatter: Hashtagget, der er blevet symbolet på USA’s racedebat

black lives matter, protest, bevægelse, drab politi, usa, amerika, udland, politidrab, anton sterling, justitsministeriet, krimi
Black Lives Matter er en spirende borgerrettgihedsbevægelse, udløst af adskillige dødsfald blandt sorte mænd, der skydes af hvide betjente. (Foto: All Over)

Sverige dropper id-kontrol til Danmark

Fra og med torsdag skal du ikke længere skal vise pas eller kørekort, når du krydser Øresund med bus, færge eller tog. Sveriges regering har nemlig besluttet at droppe identitetskontrollen. Det skriver DR.

Kontrollen blev indført, da en større gruppe mennesker var på flugt fra krigen i Syrien og rejste op igennem Europa for at få asyl. Oprindeligt åbnede Sverige sine grænser, men måtte efter noget tid skære ned på antallet af modtagere asylansøgere, og indførte i den forbindelse en id-kontrol mellem Danmark og Sverige.

Det gav store problemer for de svenskere og danskere, der krydsede grænseovergangende for at komme til og fra arbejde, og resulterede i, at nogen skiftede job, andre brugte bilen i stedet for toget og at nogle havde flere timers ekstra rejsetid.

Ifølge de svenske politikere vil der blive indført en skærpet grænsekontrol, når identitetskontrollen bliver afskaffet.

Læs også: Pendlere får Sverige til at tøve med forlængelse af grænsekontrol

pendlere, id-kontrol, sverige, danmark, flygtninge, paskontrol, grænse, grænsekontrol, malmø, københavn
Pendlere får Sverige til at tøve med forlængelse af grænsekontrol. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·