Læs også:

Close
Fødevareallergi

Dagbog: Har jeg fødevareallergi? Del 2 – the results are in!

Annonce  | 

Stefanie har fået en mistanke om, at hun lider af fødevareallergi. Derfor har hun taget en hjemmetest for fødevareallergi eller -intolerance. Nu er resultatet kommet!

I første del af min klumme fortalte jeg, hvordan jeg fandt ud af, at der potentielt er flere tusinde danskere, som render rundt med en fødevareallergi eller fødevareintolerance uden at vide det. Derfor besluttede jeg mig for at teste mig selv for fødevareintolerance, og se, hvad der foregår inde i min krop.

Fik du ikke læst del 1? Så kan du læse klummen lige HER.

Det er nu to uger siden, jeg sendte min blodprøve af sted mod laboratoriet i Tyskland. Jeg har netop modtaget en mail om, at svarerne på min test bliver afleveret med posten i dag, og jeg tager en dyb vejrtrækning, da jeg læser det.

Selv om jeg ikke føler, jeg burde have nogle voldsomme allergier, så får jeg stadig en følelse af, at de kommende resultater skal til at forandre mit liv.

LÆS OGSÅ: Har du også svært ved at tabe dig? Så har du måske fødevareintolerance eller fødevareallergi

I forrige klumme fortalt jeg, hvilke tanker der gik igennem mit hoved, da jeg havde bestilt testen.

Hvad vil dette betyde for mit liv, hvis jeg nu har mange intolerancer eller allergier?

Skal jeg til at gå på specielle restauranter uden gluten og laktose?

Er det derfor, at jeg har kæmpet med min vægt i alle de år (ja, jeg har nok 15 kilo for meget på sidebenene)?

Vil jeg kunne forvente, at mine veninder tilrettelægger vores middage efter mig?

Hvad, hvis jeg ikke kan tåle vin?!

Eller er jeg simpelthen bare blevet luksushypokonder, som finder sygdom i en forstørret prut?

Da jeg går ned for at tømme postkassen, kommer tankerne tilbage, og jeg får helt ondt i maven (måske er det den bolle, jeg spiste til morgenmad? Der er trods alt gluten i …). Er det nu, jeg skal vinke farvel til lange aftener med åbne vinflasker, salte peanuts og saftige oliven?

Jeg sætter nøglen i låsen, og frem titter en stor, hvid konvolut. Der er de. Resultaterne.

Fødevareallergi

LÆS OGSÅ: Kender du disse symptomer? Så har du måske fødevareallergi

Sandhedens time

Jeg åbner den ret så tunge kuvert, som gemmer på et stort hæfte. Indeni er der en patient manual, mine resultater og en bog med opskrifter, som er tilrettelagt efter de fødevarer, som jeg så nu fremover skal undgå.

Testen, som jeg har fået, tjekker intet mindre end 269 fødevarer. Jeg er overbevist om, at gluten nok har en løftet pegefinger til mig, da jeg altid bliver oppustet efter en sandwich eller en fuldfed pizza.

Men det kunne selvfølgelig også bare være, fordi jeg spiser hele pizzaen på én gang. Mest af alt håber jeg bare på, at vin går igennem nåleøjet. Udsigten til en sommer uden vin er næsten uudholdelig! Men here we go!

Fødevareallergi

LÆS OGSÅ: Har du også svært ved at tabe dig? Så har du måske fødevareintolerance eller fødevareallergi

Hvor intolerant er jeg?

Jeg åbner mappen og ser, at der er en firetrinsskala, som en fødevare kan kategoriseres under. Lys gul, mørk gul, kraftig orange og rød. Fra mild reaktion til kraftig. Hvis der er en fødevare, min krop reagerer på, så vil den blive placeret i én af de fire farver.

På forsiden kan jeg se, at der kun er fire fødevarer i alt ud af de 269 muligheder, som min krop har reageret negativt på, og tre af dem er i den mildeste ende. Der er næsten ingen gule prikker at finde på de fem lange sider med fødevarer.

Jeg smiler af glæde. Knuden i min mave løsner sig, og jeg kigger nærmere på, hvad jeg så ikke kan tåle.

 

LÆS OGSÅ: Hvad er forskellen på fødevareintolerance og fødevareallergi?

Banan, æggeblomme, æggehvide og sej fisk har gule markeringer ved sig.

Halleluja, vin til maden, ja tak, hr. tjener!

Det er ikke mange ting, men der er alligevel en del mad, hvor æg indgår. Pasta, brød, kage, is, forskellige kødprodukter, som frikadeller og pølser, og en lang række andre produkter. Heldigvis for mig så er reaktionen lille, så potentielt vil jeg ikke kunne få alvorlige konsekvenser ved at indtage æg engang i mellem.

Vin
Min fredagsbøf kan stadig nydes med et glas rødvin til! (Foto: All Over)

Jeg KAN reddes!

Jeg læser videre i mine resultater og kan se, at der faktisk er en udelukkelsesprocess på to måneder. Det vil sige, at hvis jeg udelukker æg, banan og sej i to måneder fra min kost, så kan jeg muligvis nulstille kroppen til at være tolerant overfor de fødevarer igen.

Havde jeg fået et orange eller rødt udslag, skulle jeg undgå de madvarer i henholdvist seks og 12 måneder for derefter forsigtigt at kunne afprøve, hvordan kroppen så reagerer på det.

Dog vil de fleste røde madvarer være produkter, som du permanent skal udelukke fra din kost for at undgå betændte tarme og for at skabe balance i din krop.

Jeg vil derfor de næste to-tre måneder prøve at undgå æg, banan og sej for at se, hvordan min krop får det. Bliver jeg mon mindre oppustet? Får jeg bedre energi? Og kan jeg nemmere tabe mig? Alt det vil jeg beskrive i min sidste klumme.

Vil du også gerne testes? Så kan du købe ImuPro 100 HER og ImuPro 300 HER.

· Mere fra samme kategori ·