Læs også:

Close
Instagram, sociale medier, some, facebook, twitter, youtube, snapchat, unge, kvinder, mentale helbred, helbred, psyke, psykisk sårbar, sårbar, selvtillid, kropsimage, kroppen, kvindekroppen, undersøgelse, fomo, virkeligheden,

NEWS: Instagram er værst for unges psyke

Nyheder  | 

Instagram er særlig dårlig for unges mentale helbred · Færre får lavet sort arbejde · Manualer afslører Facebooks retningslinjer for vold og sex · Regeringen dropper at hæve pensionsalderen

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Instagram er værst for unges psyke

En ny engelsk undersøgelse fra Royal Society for Public Health in the UK viser, at Instagram er det sociale medie, der gør størst skade på unges psykiske velvære. Snapchat kommer ind på en andenplads. Det skriver CNN.

Mere end 1.500 unge i alderen 14 til 24 deltog i undersøgelsen, der belyser, hvordan sociale medier på virker helbredet fysisk og psykisk hos unge, og om det påvirker ting som angst, depression, selvsikkerhed og kropsimage.

Undersøgelsen viser, at Youtube har den mest positive effekt, imens Instagram, Snapchat, Facebook og Twitter allesammen havde negativ effekt på unges generelle mentale helbred.

Instagram, der har mere end 700 millioner brugere fra hele verden, indtog førstepladsen, som det sociale medie, der havde den værste effekt. Især unge kvinder blev påvirket af appen, fordi de sammenligner sig selv med urealistiske, redigerede, filtrerede og photoshoppede versioner af virkeligheden.

Derudover påvirkede Instagram også søvnmønstre og FOMO – fear of missing out, eller frygten for at gå glip af noget. Til gengæld var appen også en positiv kanal for de unge til at udtrykke dem selv, og skabe en identitet for dem selv.

Læs mere her: Kronik: Sådan hænger kropshad og Instagram sammen

Læs også: Unge kvinder gør oprør på de sociale medier

Instagram, sociale medier, some, facebook, twitter, youtube, snapchat, unge, kvinder, mentale helbred, helbred, psyke, psykisk sårbar, sårbar, selvtillid, kropsimage, kroppen, kvindekroppen, undersøgelse, fomo, virkeligheden,
Nyt studie viser, at Instagram er det sociale medie, der er værst for unges mentale helbred. (Foto: All Over)

 

Sort arbejde og gør-det-selv er gået af mode

Ifølge en analyse er antallet af danskere, der benytter sig af sort arbejde faldende. Der er også færre, der kaster sig ud i gør-det-selv-projekter. Det skriver Ritzau.

Det er Rockwoolfondens Forskningsenhed, der står bag undersøgelsen, og selvom enheden kan se et fald i sort arbejde, kan de ikke helt finde årsagen til det, for tidligere undersøgelser har vist, at hverken skattelettelser, håndværkerfradraget eller boligjobordningen har påvirket brugen af sort arbejde.

– Det kan være, at nogle af de øvrige tiltag, der er gennemført, har virket, men det kan også skyldes en generelt bedre moral, siger Jan Rose Skaksen, forskningschef ved Rockwoolfonden, til Berlingske.

håndværker, sort arbejde, måneskinsarbejde, penge, gør-det-selv,
Færre får lavet sort arbejde, eller kaster sig u di gør-det-selv-projekter. (Foto: Polfoto)

Facebook-manual lækket: Sex, vold og selvskade ok

Den engelske avis The Guardian har fået fingrene i mere end 100 manualer for, hvordan Facebook modererer debatter. Med censurering af ting som ammende kvinder kan man forledes til at tro, at manualer er meget strenge, men det er langt fra tilfældet.

I mere end 100 manualer kan man læse om Facebooks ageren omkring alt fra vold og hadtaler, til terrorisme, dyremishandling, den amerikanske præsident og porno.

Man må eksempelvis ikke skrive ting som “skyd Trump”, fordi han som præsident er i en særlig beskyttet kategori på det sociale medie, men det er okay at opfordre til vold mod rødhårede, eksempelvis skrive, at de skal sparkes.

Manualerne tillader også, at Facebook tillader livestream med selvskade, fordi mediet ikke vil straffe eller censurere mennesker, der er i nød. Nøgenhed er også ok, så længe det er lavet som håndlavet kunst, men er det digital kunst, er seksuel aktivitet forbudt.

Læs også: Klunker er okay, brystvorter er ikke – ifølge Facebook

Instagram, sociale medier, some, facebook, twitter, youtube, snapchat, unge, kvinder, mentale helbred, helbred, psyke, psykisk sårbar, sårbar, selvtillid, kropsimage, kroppen, kvindekroppen, undersøgelse, fomo, virkeligheden,, facebook, censur, stødende indhold, indhold, video, billeder, censur, tv-kanal tv-indhold, unge, snapchat,
Facebooks manualer for indhold er afsløret. (Foto: All Over)

Regeringen dropper at hæve danskernes pensionsalder

Venstre, Liberal Alliance, og Konservative opgiver at få en bred opbakning i Folketinget til at hæve danskernes pensionsalder med seks måneder fra 67 til 67,5 år. Det skriver DR.

– Et bredt flertal, som også omfatter Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, har allerede besluttet, at pensionsalderen skal stige gradvist, når danskerne lever længere. I dag lever vi længere end vi regnede med, og samtidig mangler der ledige hænder. Derfor ville det være fornuftigt at justere forliget for at skabe større lighed mellem generationerne og sikre vores fremgang og velstand, siger Lars Løkke Rasmussen.

– Det er dog overordentligt svært at se, at der kan samles bred opbakning til det. Regeringen har derfor besluttet, at de planer, som vi præsenterer om en uges tid, ikke vil indeholde det element, siger statsministeren.

Et bredt folketingsflertal blev dog allerede i 2006 enige om, at pensionsalderen skal hæves, i takt med at danskerne levere længere, men det bliver ikke til en yderligere stigning i denne omgang.

lars løkke, vlak, vlak-regeringen, regeringen, politik, indland, pension, pensionsalder, hæve, flertal, folketinget, venstre, liberal alliance, konservative, socialdemokratiet, dansk folkeparti, df
Lars Løkke kan ikke samle et flertal i Folketinget, der vil gå med til at hæve danskernes pensionsalder. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·