Læs også:

Close

DIY: Fra grå til midnatsblå væg på 2 timer

Rødhåret fynbo som elsker søde sager, smuk natur og boligindretning! Følg med i mit lille Insta-univers på @mettenorrild.

Overvejer du at male én væg i en ny farve? Mette gav stuen en makeover på to timer – sådan valgte hun farven

At få malet vores grå(ish) væg i stuen har længe været et stort ønske, og jeg var fast besluttet på, at det skulle ske i 2017. At vælge den rigtige farve var dog virkelig svært, da farverne ser helt anderledes ud, når de kommer på væggen, end når du ser dem på farvekortene.

Læs også: Boligprojekt 2017: Skal væggen have en ny farve?

Før og efter

Tankeprocessen var lang, men fra vi havde købt malingen, til væggen var malet, gik der kun to timer. Og sikke en forandring!

Nye boligprojekter 2017
Stuen, som den så ud, før vi fik malet. (Foto: Privat)

 

Stuen, som den ser ud nu, efter vi fik væggen malet midnatsblå. (Foto: Privat).
Endelig fik vi malet væggen i stuen. Efter lang tids overvejelse omkring farvevalg valgte vi farven “Midnat” – og jeg er fan!

Sådan vælger du en farve til væggen

Inden du vælger farven, er det en god ide at besøge dit nærmeste byggemarked eller farvehandler. Der kan du få farvekort med hjem, så du kan finde frem til den farve, du bedst kan lide.

Da vi havde besluttet os for en farve, købte vi en farveprøve med hjem, så vi kunne afprøve, om vi havde valgt den rigtige. Den første farveprøve var en blå farve, dog alt for lys efter vores smag. Den anden farveprøve var den farve vi endte ud med.

Det kunne altså godt betale sig at købe en farveprøve først, så du ikke får en hel spand maling med hjem, du alligevel ikke vil bruge. Farveprøven kostede kun 40 kroner, så det var lige til at overskue.

Vi købte en spand med fem liter med glans 2,5. Fem liter maling var dog alt for meget, da malingen dækkede efter en gang. Men så er der maling til andre fremtidige projekter.

Vi valgte farven “Midnat”, fordi vi ønskede en markant farve, som er anderledes og skaber varme i rummet. Den blev samtidig valgt, fordi vi har mange blå ting og nips i vores indretning i forvejen. På den måde kunne vi skabe sammenhæng i vores stue.

Det bedste ved den nye farve er, at farven får forskellige udtryk alt efter hvilket lys, der kommer ind af vinduerne. (Foto: Privat)

 

Close up på den blå væg, som prydes af en lille billedevæg. (Foto: Privat)

Du kan også bruge Dyrups farvevælger, hvor du online visuelt kan teste, om farven passer ind i dit hjem.

Men vigtigst af alt: Husk, at det bare er en væg, som sagtens kan males over igen. Det er  i hvert fald det, jeg har lært af projekt “mal en væg”.

 

Læs også: 

Trendfarve 2017: Varme vinrøde toner

· Mere fra samme kategori ·