Læs også:

Close

Banan-is: Det sundere alternativ til sommerisen

Amalie laver sunde opskrifter med et twist. Læs hendes blog på eatcleanwithamalie.wordpress.com og følg hendes dagligdag på @amalie_fd.

Sommeren nærmer sig hastigt, og der bliver snart erklæret officiel issæson i gaderne … Personligt må jeg dog indrømme, at der ikke rigtig findes en “issæson”, da jeg kan spise is året rundt. Her er min opskrift på banan-is

Selv om en god, gammeldags, dansk isvaffel med flødebolle, guf og flødeskum kan være så enormt lækkert og meget tiltrængt engang imellem, er det bestemt heller ikke det sundeste at spise hver dag … Men bare fordi du ikke kan spise den gammeldags is hver dag, så betyder det ikke, at du ikke gerne må spise en anden form for “is” alligevel. For eksempel banan-is!

Banan-is med karameliserede bananer. (Foto: All Over)

En af mine favorit alternativer til den klassiske flødeis er nemlig det, der hedder banana nice-cream eller banan-is. Det er, som navnet fortæller: En is, der hovedsageligt er baseret på bananer, men man kan selvfølgelig tilføje alverdens ingredienser for at variere smagen.

Konsistensen af disse frosne bananer er helt fantastisk, og med bananens søde smag virker det nærmest ikke som om, at man spiser noget, der faktisk er helt vildt sundt. Banan-is er derudover utroligt nemt at lave!

Sådan laver du banan-is på 3 forskellige måder:

Det skal du bruge til alle opskrifterne:

  • Frosne bananer, der er skåret i mindre stykker
  • Mælk
  • Kraftfuld blender

Opskrift 1: Den klassiske banan-is

Det skal du bruge:

  • 3-4 bananer
  • 1 teske mælk
  • 1 teske vaniljesukker

Sådan gør du:

  1. Tag de frosne bananer ud af af fryseren, og put dem i blenderen
  2. Start med at tilføje 1 teske mælk, og tænd din blender på mild styrke
  3. Blend forsigtigt, og hold pauser, for at hindre at du ødelægger din blender
  4. Tilføj nu dine mix-ins
  5. Server isen med det samme, da isen kan smelte ret hurtigt
Banan-is kan også sagtens blive spist i isvafler. (Foto: All Over)

Opskrift 2: Mynte- og chokoladeis

  • 3-4 bananer
  • 1 teske mælk
  • 2 spiseskeer kakaopulver
  • Et par dråber mynteekstrakt eller friske mynteblade
  • Alternativt: Pynt med kakaonibs/krymmel

Sådan gør du:

  1. Tag de frosne bananer ud af af fryseren, og put dem i blenderen
  2. Start med at tilføj 1 teske mælk, og tænd blenderen på mild styrke
  3. Blend forsigtigt og hold pauser, for at hindre,at du ødelægger din blender
  4. Tilføj nu dine mix-ins
  5. Server isen med det samme, da banan-is kan smelte ret hurtigt
Banan-is smager bedst, med friske toppings. (Foto: All Over)

Opskrift 3: Peanutbutter-banan-is

  • 3-4 bananer
  • 1 teske mælk
  • 1 spiseske peanutbutter

Sådan gør du:

  1. Tag de frosne bananer ud af af fryseren, og put dem i blenderen
  2. Start med at tilføj 1 teske mælk, og tænd blenderen på mild styrke
  3. Blend forsigtigt og hold pauser, for at hindre,at du ødelægger din blender
  4. Tilføj nu dine mix-ins
  5. Server isen med det samme, da isen kan smelte ret hurtigt

For mig er toppings en vigtig del af denne dessert. Jeg plejer at pynte min is med friske blåbær, kakaonibs og peanutbutter. Man kan også vælge at gøre det lidt mere simpelt og blot drysse lidt kanel hen over isen.

Hvis ikke du selv orker at lave banan-is, kan du også tage et smut forbi butikkerne Nicecream i København. De ligger på henholdsvis Elmegade og Enghave Plads.

 

Peanutbutter og banan er den bedste kombination efter min smag. (Foto: All Over)

Læs også: Opskrift: Ingefær-is

· Mere fra samme kategori ·