Læs også:

Close
boligindretning, kitsch, bolig, indretning, inventar, design, nips, kiks, porcelænshund,

Boligkitch og kærlighed – redaktionens sjoveste boligitems, som vi elsker

Bolig  | 

Tjek vores helt personlige boligkitch ud, og læs, hvorfor vi bare knuselsker de items, som måske ikke er de pæneste i vores hjem

Det er ikke altid, at skønhed og æstetik vægter højest, og alt skal være pænt, trendy og lige til Insta-fotografering. Vi har alle ting i hjemmet, som betyder noget helt specielt, også selv om de ikke nødvendigvis passer ind i stilen eller har høj coolness-faktor.

Tinas metalæske

– Det er jo ikke, fordi den som sådan udstråler noget megaluksus eller fedt design over sig, men jeg elsker den lille blikæske, som er fyldt med gamle knapper. Jeg har arvet den efter min mormor, som jeg elskede meget højt, og som jeg kan huske sad med den, når hun skulle reparere tøj.

– Der står også Løve Margarinefabrik på, og det synes jeg er ret sjovt. Både, fordi Løve er en lillebitte by uden for Slagelse, hvor jeg kommer fra, men også, fordi det faktisk er der, hvor min mormor og morfar boede. Den har fået en hædersplads på min skænk, hvor jeg har lavet et lille stilleben med fine ting – blandt andet også et kort fra New York, min favoritby.

metalæske Tina
Alle mine unødvendige knapper og æsken, som jeg elsker. (Foto: Privat)

Stefanies badass bedstemorbillede

– Dette billede har en hel særlig plads i mit hjem og i mit hjerte. Selv om det hæklede motiv kunne give bedstemorassociationer, så er det hverken et arvestykke eller en gave fra bedstemor. Billedet er fundet på et loppemarked, og beskeden symboliserer virkelig MIG.

– Et hjem skal have noget nyt, noget brugt og noget personlighed, og dette billede indkapsler det hele i ét motiv. Og bedst af alt, så har mine gæster det med at grine, når de ser det. “Det er typisk dig, Stefanie” – og ja, det er det!

Billede, bolig
Billedet har et hæklet motiv med en badass besked. (Foto: Privat)

Benediktes lyserøde stjernekaster

– Jeg er godt klar over, at hun ikke er en klassisk skønhed, men jeg knuselsker min lyserøde lampeskærm, som jeg fik i fødselsdagsgave for nogle år siden af en veninde, der havde fundet den i sin mors butik. Skærmen er egentlig lavet til at sidde rundt om en pære, der hænger i loftet, men da jeg ingen “ledige” havde, fandt jeg hurtigt ud af, at den gør sig lige så godt på en bordlampe.

– Udover at være stjerneformet har skærmen også en masse små, stjerneformede huller, der kaster fine skygger på væggen. Arhmen, er den ikke fin?

Benedikte stjernekaster
Den lyser så fint i hjørnet. (Foto: Privat)

Katrines snekugler

– Jeg har et stort ønske om en snekuglesamling, men det er svært, fordi de er i konstant unåde hos dem, der bestemmer, hvad der er smart i forhold til indretning. Jeg har indtil videre kun to, men jeg synes de er så søde og fine – især sat sammen med min brevpresser. Det er en af den slags ting, som er så kitschede, at de rent faktisk er fede!
Katrines snekugler
Kugler og brevpresser i fin forening. (Foto: Privat)

Camillas bulldog Bob

– Jeg fandt Bob på en af mine utallige ture til Paris (udtales Båb, så den får et fransk feel). Det regnede, så min veninde og jeg søgte ly i en butik, og der stod han sammen med en masse andre hunde i neonpink og neongul. Ingen var dog lige så flot som Bob, måske, fordi det kun var ham, der havde pighalsbånd på.

– Han blev pakket nænsomt ned i kufferten og taget med hjem til Danmark, hvor han har været en tro følgesvend gennem mine utallige hjem, og han har fra første sekund været mit mest elskede stykke inventar. For to år siden fik Bob en ven: En sort porcelænsbulldog, der hedder Flemming.

boligindretning, kitsch, bolig, indretning, inventar, design, nips, kiks, porcelænshund,
Bob har rejst hele vejen fra Paris til København for at bo ved Camilla. (Foto: Privat)

Cathrines Svampebob-sutsko

– Okay, jeg ved ikke helt, om man kan kalde sutsko for et boligitem – men de her Svampebob-sutter er i hvert fald nogle, der har fulgt mig og min bolig gennem mange år. Jeg købte dem første gang, jeg var ude at rejse uden mine forældre for syv år siden. Jeg var på sprogrejse i Miami og fandt dem i en souvenirbutik i Universal Studios. Jeg var ret stor fan af Svampebob dengang.

– De er supergrimme og alt for store. Alligevel har jeg aldrig nænnet at skille mig af med dem – og så er de faktisk ret praktiske om vinteren, når det bliver fodkoldt i lejligheden. Svampebob-sutskoene har fulgt mig i tykt og tyndt, og jeg kan ikke forestille mig, at vi nogensinde skal skilles ad.

svampebob sutsko
Ja, kønne er de ikke … (Foto: Privat)

Læs også:

 Tre SKAM-sider, du skal kende

skam uden øjenbryn

· Mere fra samme kategori ·