Læs også:

Close
Bog, blogger, Kristina,

MY DAILY SPACEs nye bog-blogger: Bring bøgerne tilbage i jeres liv!

Kultur  | 

Bog-blogger Kristina Vallentin Larsen mener, at danskerne skal sætte serierne på pause og dykke ned i de skrevne fortællinger – nemlig bøgerne

– Bøger kommer mere under huden på dig. Man siger, at billeder kan sige mere end tusinde ord, men det er jeg ikke enig i. Tværtimod. Ord kan meget mere. De kan give stof til eftertanke, og krybe helt ind i dit emotionelle center og vække nogle følelser, som man ikke vidste, at man havde, fortæller Kristina Vallentin Larsen, som er ny bog-blogger hos MY DAILY SPACE.

Den 29-årige sjællandske kvinde kan ikke få fingrene væk fra boghylderne, og hun vil i fremtiden fortælle dig om de nyeste hits, fedeste fortællinger og anbefale bøger, som DU burde læse.

En rodløs boggnasker

Kristina, 29 år, bor til dagligt i Søborg og arbejder i en fritidsklub.

– Jeg er en rodløs person, som godt kan lide at udfordre mig selv og være kreativ og tænke i andre baner end nogen andre folk. Jeg elsker at rejse og se nye sider af mig selv og af mennesker fra hele verden. At leve på kanten.

– Når jeg ikke kan rejse, så må jeg rejse på en anden måde, nemlig ved at læse. Man bliver trukket ind i andre verdener, og du kan selv bestemme, hvor meget du vil give af dig selv i den fortælling. Du kan springe ud uden fladskærm og ende med at sidde og grine eller græde og ikke kunne lægge bogen fra dig. Det er din tid væk fra hverdagen. Det er det, jeg godt kan lide.

LÆS OGSÅ: Det skete der i virkeligheden i Pinocchio, Frozen, Pocahontas og Prinsessen og Frøen

Hvornår startede du med at læse bøger?

– Det startede ved pixibøger, som jeg var meget begejstret for, kan jeg huske. Men ellers ved jeg det faktisk ikke.

Hvad er det, bøger kan?

–Det er det der med, at du kan skabe dine egne billeder og identiteter i dit hoved. Hvis du synes, at livet er noget lort, så sæt dig ned og læs en bog – der har de det altid værre end dig!

Conn Iggulden er én af Kristinas favoritforfattere. Han har blandt andet skrevet bogen ”Cæsar”. (Foto: Polfoto)

Krimier er cool

Hvor mange bøger læser du?

– Jeg vil gerne kunne læse to bøger om ugen. Jeg arbejder frivilligt ved siden af mit job lige nu, så det bliver ikke til helt så meget, men lige nu læser jeg nok to-fire bøger om måneden.

LÆS OGSÅ: De rigtige eventyrs slutninger er ikke som i Disney-filmene …

Hvilke genrer kan du bedst lide?

– Jeg er glad for fantasy og historiske romaner, fordi det er store universer, og jeg elsker historie. Derudover er jeg begyndt at blive superglad for krimigenren. Der er kommet nogle nye forfattere på banen, som skriver mindre tungt, og det kan jeg godt lide.

Hvornår er det fedest at læse bøger?

– Når det er en overspringshandling!

Sluk for serierne – åbn bøgerne!

Hvad er det, bøger kan, som tv-serier ikke kan?

– Bøger kommer mere under huden på dig. Man siger, at billeder kan sige mere end tusinde ord, men det er jeg ikke enig i. Tværtimod. Ord kan meget mere. De kan give stof til eftertanke, og krybe helt ind i dit emotionelle center og vække nogle følelser, som du ikke vidste, du havde.

Har du en favoritforfatter?

– Conn Iggulden har skrevet ”Cæsar”, som jeg er helt vild med. Derudover er jeg glad for Kenneth Bøgh Andersen, som har skrevet ”Den store djævlekrig”, Lene Kaaberbøl, som har skrevet ”Skammerens Datter” og til sidst Patrick Rothfuss, som har skrevet ”Name of the wind”. Men listen er nok en del længere …

Forfatteren Lene Kaaberbøl, som har skrevet successen “Skammerens Datter”. (Foto: Polfoto)

LÆS OGSÅ: Billedarkiver: Gå på opdagelse i historiske billeder

Skriver du selv, udover at være bog-blogger?

– Jeg skriver selv fantasy, men jeg vil gerne skrive en historisk roman en dag. Jeg har ikke udgivet noget endnu, men vil gerne indenfor de næste par år. Jeg håber på at have første uddrag til en bog færdigt i år!

Bog, bøger, blogger, bog-blogger
Kristina er bog-blogger på sin egen blog ved navn readersworld.dk og hedder readers_world_ på Instagram (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·