Læs også:

Close

Barberer du armhuler, fordi samfundet siger, du skal?

Skønhed  | 

Har du tænkt over, hvorfor du barberer armhuler? Efter et årti med ukritisk hårfjerning, begyndte Katrine at undre sig over, hvem hun egentlig fjernede håret for. For det var ikke hende selv …

I vores samfund er det snarere reglen end undtagelsen, at kvinder fjerner al kropsbehåring på ben og i armhuler. Dertil kommer de kvinder, der også fjerner kønsbehåring, og hvad jeg kalder “diverse”-kategorien: Det hår, mange kvinder har, men som ingen taler om, såsom hår på hals/hage, på lænden og under navlen for at nævne et par eksempler.

Læs også: Gør Instagram dig ked af din krop?

Selv om kvinders kroppe altid har været genstand for beundring, kontrol, idealisering og undren, så er denne besættelse af hårløshed alligevel noget for sig. En ting er, at den er ret ny: Historisk set havde de fleste kvinder “lov” at have al deres kropsbehåring indtil langt ind i 1900-tallet.

Noget andet er, at vores samfund i dag er fyldt med reklamer og afbildninger af “perfekte” kroppe – vi bombarderes med indtryk hver uge, som siger ligeud eller prøver at nudge os kvinder til at fjerne hår.

Læs også: Jeg lever med PCOS – men lægerne ved ikke nok

Af de steder, man kan fjerne hår, er armhulerne noget af det, der er mest indlejret i vores kultur. Katrine har tænkt over, hvorfor vi kvinder forventes at fjerne al hårvækst, og vi vil i en serie se nærmere på, hvorfor vi gør det, og om man kan ændre vaner.

Se med i første afsnit om armhulehår her:

· Mere fra samme kategori ·