Læs også:

Close
Det drænende venskab: Sarah fortæller – derfor slog jeg op med min veninde

Det drænende venskab: Sarah fortæller – derfor slog jeg op med min veninde

Mit liv  | 

Venskab er noget af det mest dyrebare, vi har. Men hvad gør du, hvis din veninde dræner dig for energi? Sarah slog op med sin veninde, og fortæller sin historie her

Min veninde og jeg mødtes, da vi startede på samme uddannelse, og vores venskab fortsatte mange år op i voksenlivet, blandt andet fordi vi, gennem vores fag, arbejdede sammen flere gange efterfølgende.

Vi har haft gode stunder sammen, men desværre var vores venskab præget af enormt meget negativitet.

Der var altid mange problemer, der fyldte i vores venskab – egentlig ikke mellem hende og jeg, men hun har været involveret i andre forhold, der drænede hende. Jeg forsøgte i mange år at være den gode veninde, og jeg lagde øre til hendes problemer. Men hendes dårlige energi smittede af på mig.

De dårlige energier vejede så tungt, at det var umuligt for mig at smitte hende med mine positive energier. De var simpelthen væk, når vi var sammen. Dermed ikke sagt, at vores forhold altid har været negativt. Det har det ikke.

Det drænende venskab: Sarah fortæller – derfor slog jeg op med min veninde
Sarah og eks-venindens venskab var præget af negativitet. (Modelfoto: All Over)

Jeg tror i bund og grund bare, at hun er pessimist, og til en vis grad, er det dejligt at kunne tale med sin veninde om de ting, der går en på, men når det er det eneste, der tales om, bliver det simpelthen for hårdt i længden.

Læs også: Det åbne forhold: Lisa fortæller – derfor har jeg valgt at leve polyamorøst

Det hårdeste for mig, var, at hun talte rigtig dårligt om sig selv, og jeg prøvede konstant, at være den positive og forklare hende, at hun var god, som hun var. Jeg kunne nogle gange bruge fire timer på at snakke med hende og prøve at hjælpe, men vi kom ingen vegne. Det var utroligt drænende. Hvis man nu bare kunne se, at det havde en effekt, ville det hjælpe, men det begyndte at overskygge det sjove med tiden.

Der gik faktisk lang tid, før jeg blev klar over, at vores venskab ikke var godt for mig. Først da min kæreste begyndte at pointere, at jeg altid var i dårligt humør, når jeg havde været sammen med hende, gik det op for mig.

Det drænende venskab: Sarah fortæller – derfor slog jeg op med min veninde
Sarah forsøgte i lang tid at være der for hendes veninde. (Modelfoto: All Over)

Der var også andre af vores fælles veninder, der havde droppet kontakten til hende, og det stod klart for mig, at det ikke bare var mig, der følte mig drænet i hendes selskab.

Én ting er at erkende, at et venskab er destruktivt, men en anden ting er at gøre det forbi. Selvom jeg var klar over, at det var et problem, tog det mig lang tid at tage den endelige beslutning. Det var først, da der skete en masse ting i hendes bagland, der gjorde hende bitter, og hun lod det gå ud over mig. Jeg følte, at hun prøvede at skyde skylden på mig.

Læs også: Kære eks: Tak, fordi du forlod mig

Der vidste jeg, at det var tid til en pause. Helt konkret havde vi en samtale kørende over SMS, hvor hun skrev, at hun var skuffet over mig. Det syntes jeg simpelthen ikke var rimeligt. Jeg havde i så mange år været der for hende, og nu skulle jeg have dårlig samvittighed. Jeg skrev til hende, at jeg ikke kunne gøre mere, og at jeg nok ikke ville kontakte hende fremover. Jeg havde fået nok.

Det drænende venskab: Sarah fortæller – derfor slog jeg op med min veninde
Efterhånden gik det op for Sarah, at venskabet var destruktivt og drænede hende for energi. (Modelfoto: All Over)

Faktisk tror jeg, at en pause fra venskabet, var det rigtige for begge parter. Hun havde opbygget en masse irrationel bitterhed mod mig, og kun en pause ville kunne give hende perspektiv. Derfor har jeg heller ikke udelukket hende fra min omgangskreds på livstid. Hvis hun skrev til mig i dag, ville jeg nok svare hende, men et decideret venskab mellem os kræver, at der sker ændringer.

Læs også: Single i København: Han forvekslede mig med en anden!

Hvis der skal være en chance for et venskab mellem os igen, er hun nødt til at prøve at få noget mere glæde i sit liv. Hun skal lyst til at lave nogen sjove ting også og ikke altid være så trist. Jeg savner hende jo lidt, og derfor tror jeg også, at vi skal ses, når hun har fået styr på de ting, der går hende på, som ikke har noget med mig at gøre. Men jeg savner ikke det venskab, vi havde til sidst, hvor vi bare sad og snakkede om dårligdomme.

Sarah har valgt at være anonym. Redaktionen er bekendt med hendes sande identitet. Vi takker hende for at dele sin historie. 

· Mere fra samme kategori ·