Læs også:

Close
Houzz lysestager

Stop en halv! Sådan modstår du impulskøb

Bolig  | 

Det er godt at have styr på mode og trends, men glem ikke, at det er din personlige stil, der gør dit hjem specielt. Og selvom man hver eneste dag bliver fristet, så kan hverken din lejlighed, værelse eller bankkonto klare alle de køb

Felicia Björklund, Houzz.dk

 

Det kan være udmattende at holde trit med alle tendenserne – pludselig kigger man sig omkring og opdager, at ens hjem er stoppet til randen med indretningsdetaljer, der måske nok er populære, men overhovedet ikke passer ind.

Læs med, når indretningsarkitekten Felicia Björklund fortæller, hvordan man modstår de flygtige trends og holder fast i sin egen personlige stil.

 

Indretning spiller en større rolle end nogensinde, og vi danskere investerer utrolige mængder tid og penge i vores hjem. Samtidig bruger vi en masse energi på at vise Gud og hver mand vores nye indretningspåfund gennem de sociale medier.

Man kan hurtigt tabe sig selv i dette flimmer af perfekte rum og kunstfærdige indretninger, og pludselig kommer man til at købe indretningsdetaljer, der godt nok ligner dem på inspirationsbillederne, men slet ikke passer til ens egen smag.

 

Jeg ser det klart som noget positivt at lade sig inspirere og påvirke af indretningsmoden – men glem ikke, hvem du er! Jeg oplever selv, at tilfredsstillelsen ved at købe noget, man VIRKELIG ønsker sig, og noget, man ved, er holdbart, er langt større, end når man køber små trenddetaljer for at være med på noderne.
Her kommer seks rettesnore, du kan trække på, næste gang du føler dig fristet til et impulskøb.

 

1. Tænk fremad

Fungerer det over tid? Tænk over, hvad der er holdbart på sigt rent stilmæssigt, og overvej også kvaliteten. Somme tider giver det mening at fravælge de über moderne materialer til fordel for de klassiske og tidløse.

 

2. Tag udgangspunkt i dit hjem

Hvad passer ind? Bor du eksempelvis i en lejlighed fra århundredeskiftet, er det måske noget, der er værd at tage hensyn til i indretningen. Men det vigtigste er selvfølgelig stadig, hvad DU finder smukt.

 

3. Vælg dine farver med omhu

Farvetrends kommer og går, og i de seneste år har vi set uendeligt mange hjem med gråtoner som udgangspunkt. Inden du maler om eller køber farvede tekstiler og pyntegenstande, så overvej, hvilke farver der gør dig glad.

Farver kan generelt opdeles i varme nuancer, herunder rød, gul og orange, og kolde nuancer som blå, grøn og lilla – det er et godt sted at starte.

Har du det bedst, når du er omgivet af varme eller kolde farver? Når du har bestemt dig, kan du begynde at overveje, hvilken farvesammensætning, der ville være mest ideel for dit hjem.

 

4. 24-timers reglen

Inden du køber, så tag (MINDST) 24 timer til at tænke over det. Hvis du stadig sukker efter den der messingstage, når tiden er gået, så slå til, men hvis dine tanker ikke længere kredser ustyrligt omkring den, så spring over, og gem pegene til noget, du virkelig ikke kan leve foruden.

LÆS MERE: FRA “KATASTROFAL STAND” TIL MODERNE BOHEME-HJEM

5. Materialer

Begræns dig ikke til ét enkelt materiale. En stue i messing eller stål fra top til tå er altså ikke velafbalanceret! Du kan sagtens nøjes med et par lysestager, en lampe og et bordstel i dit yndlingsmateriale, og behøver absolut ikke overøse hver en overflade med messingdetaljer.

Selv hvis du finder tingene til en rigtig god pris, er det bare flottere med mere varierede overflader!

 

 

6. Den rigtige balance

Uanset hvilken stilart, du indretter efter, så glem ikke at indretningen skal føles ‘rigtig’. Prøv med andre ord at sørge for, at farvevalget og belysningen såvel som møblernes størrelse og placering harmonerer.

For selv hvis du lykkes med at eje alle dine drømmemøbler, er du lige vidt, hvis de står i dårlig belysning og er placeret helt forkert. Glem i øvrigt ikke, at der altid er hjælp at hente hos eksperter – også til de helt små projekter.

 

· Mere fra samme kategori ·