Læs også:

Close
pokemon go, app, spil, mobilspil, iphone

Lifehacks til de dovne: Sådan holder du dig sund uden at gå i fitnesscenter

Sundhed  | 

Trust me, jeg har ikke sat mine ben i et fitnesscenter i tre år, men jeg kender stadig tricksene til at være sund – selv om jeg er doven

Hvor længe kan man holde hviledag efter træning? Tja, det er tre år siden, jeg sidst var i et fitnesscenter, og jeg restituerer stadig. Ahem. Ja, jeg er doven – men jeg er også lidt sund. Jeg kan nemlig godt vide, hvad der er godt for min krop, selv om jeg hverken løfter vægte eller løber uden at skulle nå bussen.

Hvis du også hader at træne, ikke kan se pointen i motion eller bare har for lidt tid til at gå i fitnesscenteret, så håber jeg, du kan bruge nogle af disse tips.

kvinde, seng, dyne, pude, ørerne, gys, bange, forfærdet, doven
Hørte jeg nogen sige “fitness”? (Foto: All Over)

Den dovne kvindes guide til sundhed

Nej, jeg påstår ikke at være sundhedguru, men jeg har et sundt forhold til min krop, og jeg lytter til den, når den kæfter op – og det gør de jo nogle gange, de der kroppe.

Her er nogle ting, der fungerer for mig. Det allervigtigste tip er at gøre det, du har det godt med, men det er jo ikke derfor, du har klikket på det her indlæg, so let’s get to it …

Netflix & chræning

Det her tip har jeg fra min bachelormakker, og ja, jeg spærrede da øjnene op, første gang han begyndte at lave mavebøjninger på sofaen i en af vores ideudviklingssessioner, men det har vundet ind hos mig af en simpel årsag: Jeg kan snyde mig selv.

Jeg bruger jo ikke egentlig, ordentlig og ægte tid på træning, hvis jeg laver nogle få mavebøjninger, mens jeg ligger og glor The Bachelor, Luksusfælden eller Rupaul’s Drag Race!

Ekspertlevel: Stå foran fjernsynet og løft vægte eller fyldte vandflasker. Du kan også squatte.

sofa, kvinde, hund, labrador, golden retriever, stue, fjernsyn, tv
Kom så, Rollo, vi tager lige en mavebøjning, hver gang de siger “gæld” i Luksusfælden! (Foto: All Over)

Fodarbejde

Brug fusserne. Enten på den helt klassiske facon, hvor du lige står af et eller to busstop, før du rent faktisk skal af, eller ved at tage af sted i god tid og gå til din destination. Min kollega Camilla går ofte til arbejde, og efter at have sammenklippet en video, hun havde lavet, er jeg begyndt at gå meget mere, når jeg skal steder hen. Det giver også kilometer til mine Pokémons …

En anden ting  der trender i min omgangskreds, er at gå en tur med en kop kaffe i stedet for at sidde stille, når du mødes med dine veninder.

Ekspertlevel: Gå en tur – uden at have nogen endelig destination! Det her er især nemt for mig, fordi jeg fanger Pokémons. Gotta catch ’em all, og det gør man lettest ved at tage ud. Niantic har virkelig camoufleret den motionsapp godt.

Læs også: Norges statsminister spiller Pokémon Go under debat

Læs også: Holocaust-museum generet af Pokémon-trænere

pokemon go, app, spil, mobilspil, iphone
Husk en god powerbank, hvis du også vil fange sjove dyr, mens du går. (Foto: All Over)

Tag trapperne

Den her er jeg virkelig dårlig til at huske/for doven til at gide, men når jeg er rigtig god (klap på skulderen og alt det der), så tager jeg trapperne, selv om der er en elevator. Det ender med at blive ret mange etager på en dag (min iPhone tæller helt af sig selv, tjek inde i sundhedsappen, der ligger det).

Det bedste er, når man bliver tvunget til det – for eksempel har jeg en veninde, der bor på 6. sal – for så er der ingen undskyldninger, men min hjerne bliver ekstremt glad, når jeg beslutter at skippe en elevator, selv om den både er til stede og i drift. Så så man lige frøken sundhed komme prustende, hakkende og hostende op af trappen. Uden at dø! Sådan!

Ekspertlevel: Gå ind i en høj bygning, og tag trappen hele vejen op – just for the fun of it! Du kan også tage to trin ad gangen, næste gang du går på en trappe.

trappe, opgang, trappeopgang, trapper
Den skal bare besejres. Et trin ad gangen. (Foto: Polfoto)

Skru ooop

Jeg hører altid musik, når jeg står i køkkenet, og fordi jeg lidt er en lalleglad idiot, så kan jeg ikke stå stille, hvis jeg både har rumpen ude at sædet OG bas i højtalerne.

Selv om det er sjovt at danse rundt under madlavningen, så tæller det jo stadig som bevægelse og dermed motion! Så skru ooop for musikken, og lav din egen tærtebagningsdans, piske-hulahop eller løghaknings-twerk.

Ekspertlevel: Mens du venter på, at maden er klar til at forlade ovnen, eller din gryderet har simret færdig, så lav nogle lette øvelser i stedet for at smide dig i sofaen, mens du venter på æggeurets kimen.

Gør rent

Jeg ved det; det er både røvsygt og forfærdeligt hårdt, men det skal jo gøres, og selv om jeg helt sikkert ikke gør det nok (host), så tæller det HELT KLART som en træningssession, når jeg er færdig med at klargøre lejligheden til visit fra Mor.

Især gulvvask, kalkfjerning i badeværelset og hele seancen med at gå op og ned (ad trapperne, selvfølgelig) med affald, pap og glas, kan sagtens få pulsen op. Igen er god, up-tempo musik den perfekte baggrundsstøj – bortset fra, at det skal være i forgrunden, for du skal skrue OP!

Ekspertlevel: Beslut dig for at skrubbe dine gulve en gang om ugen (jeg er sikker på, at du ikke gør det så ofte, ellers er du gået forkert, da denne artikel er skrevet til dovne kvinder)!

Læs også: Lifehacks: 7 husmoderråd, der gør hverdagen nemmere

kvinde, rengøring, gulv, skrubbe, vaske, rengøringsmiddel
Mig, når jeg har vasket gulv (pænt klamt at ligge på det inden da). (Foto: All Over)

 

Flere sundhedstips og genveje:

Video: Onani og orgasme gør dig sund og smuk

Juicekur: Stefanie levede af juice i seks dage

Slap af! Og æd så den ekstra mad

Gå selv på opdagelse i sundhedssektionen!

· Mere fra samme kategori ·