
NEWS: Pepsi trækker reklame tilbage med Kendall Jenner efter voldsom kritik
Pepsi dropper reklame efter massiv kritik · Rusland forsvarer giftangreb i Syrien · Løkke: Danmark støtter Ukraine · Trump-strateg degraderes
Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.
Pepsi trækker reklame tilbage med Kendall Jenner efter voldsom kritik
Pepsi nyeste reklame nåede ikke at være ude i meget mere end et døgn, før den blev trukket tilbage efterfulgt af en undskyldning fra det store sodavandsmærke. Det skriver The Huffington Post.
Reklamen, der har Kardashian-søsteren Kendall Jenner i hovedrollen, viser den unge kvinde i en scene med en demonstration, og det har skabt vrede. I scenen går Jenner gennem en demonstration og giver en politibetjent en Pepsi, hvorefter alle bliver venner.
Det har skabt vrede blandt i sær sorte amerikanere, der mener, at Pepsi forsøger at profilere sig på de mange demonstrationer, der har været gennem 2016 med Black Lives Matter bevægelsen, og den politibrutalitet, som har dræbt flere sorte mennesker i USA. Blandt andre har Martin Luther Kings datter kritiseret reklamen og skrevet:
– Hvis bare min far havde kendt til Pepsis kræfter.
Pepsi har undskyldt for reklamen og har udtalt:
– Pepsi prøvede at fremvise en global besked om sammenhold, fred og forståelse. Vi har tydeligvis ramt ved siden af, og vi undskylder, siger Pepsi, der også undskylder til Kendall Jenner for at sætte hende i den position.
Læs mere: #BlackLivesMatter: Hashtagget, der er blevet symbolet på USA’s racedebat
Se reklamen her:
Rusland forsvarer giftangreb fra Assad
Dødstallet efter giftgasangreb i den syriske by Khan Sheikhoun fortsætter med at stige, og er nu oppe på 75. Adskillige flere er kommet til skade og er sendt til hospitaler i andre steder i Syrien eller fløjet til Tyrkiet for videre behandling.
Vestens ledere er overbeviste om, at det er Assad og hans regime, der står bag angrebet på den syriske befolkning, blandt andet fordi, han tidligere har brugt kemiske våben mod sit eget folk under den seks år lange syriske borgerkrig.
Assads allierede Rusland er dog ikke enig i den vurdering. Ifølge Rusland var det nemlig et kemisk våbenlager tilhørende de syriske oprørere, der blev ramt af luftangrebet, og som forårsagede giftangrebet på lokalbefolkningen. Det skriver DR.
Læs mere: Stormagter fordømmer kemisk angreb i Syrien

Løkke: Danmark støtter Ukraine
Danmark vil ikke acceptere Ruslands annektering af halvøen Krim. Det har statsministeren meddelt Ukraines præsident Petro Porosjenko ifølge DR.
Annekteringen skete under den Ukrainske borgerkrig i 2014, da Rusland midt i landets interne stridigheder gik ind og overtog Krim-halvøen.
Det internationale samfund har aldrig anerkendt, at Krim skal være en del af Rusland, og Løkke fastslog, at presset på Rusland skal fortsætte.
Petro Porosjenko understregede, at samarbejdet mellem Danmark og Ukraine er noget særligt.
– Danmark er vores vigtigste partner i EU, der har været med til at træffe vigtige beslutninger for vores land, siger han.

Magtkamp degraderer Trump-strateg
Trump har fået den trestjernede general H.R. McMaster som national sikkerhedsrådgiver. Generalen er et vigtigt kort for præsidenten og har tidligere udtalt sig om, hvor vigtigt det er, at der ikke er personer, der lader deres politiske holdninger skygge for deres job i Det Nationale Sikkerhedsråd.
Det er ifølge generalen vigtigt for, at præsidenten modtager ægte råd, der ikke er påvirket af politik, når det handler om militær sikkerhedspolitik og national sikkerhed. Det skriver Berlingske.
Det betyder nu, at Donald Trumps topstrateg, Stephen Bannon, er blevet degraderet og fjernet fra sit permanente sæde i Det Nationale Sikkerhedsråd. Bannons plads i rådet var fra starten kontroversiel.
Dels, fordi han er udtalt højrenational, og dels fordi der kun har siddet generaler i rådet hidtil.
Samtidig med udnævnelsen af Bannon degraderede Donald Trump også militærets stabschef og direktøren for Den Nationale Efterretningstjeneste, så de kun kunne deltage i møder i det Nationale Sikkerhedsråd, der vedrørte deres eget område.
