Læs også:

Close
houzz påske

Påske: Pynt med æg på alternative måder

Bolig  | 

Hvem siger, at påsken er lig med gule æg og kunstige fjer? Slip fantasien løs, og lad dig inspirere af garn, guld, tapet og sort lak. Vi giver dig et par søde DIY ideer til pynt, hvis du skulle kede dig eller have lyst til at pynte op

Benedikte Lundberg, Houzz.dk  

 

Påsken står for døren, så hvorfor ikke fejre højtiden med påskeæg i alverdens forskellige afskygninger? Ud over masser af lækre chokoladeæg, der skal forsøde helligdagene, kan du også give dig i kast med at udsmykke boligen med dekorative påskeæg på sjove og alternativer måder. Du kan både købe færdigdekorerede æg, eller du kan bruge en af fridagene på at puste og pynte æg med børnene. Med den sidste mulighed kan både være hyggelig og underholdende, og du kan udsmykke æggene, akkurat som du vil, så de passer til din øvrige stil og indretning i hjemmet.

Uanset hvad handler det om at tænke skævt og kreativt og ikke nødvendigvis føle sig bundet af den traditionelle påskegule farve. Du kan bruge æggene på vidt forskellige måder i indretningen. Klip for eksempel en buket friske forårsgrene med spæde knopper, og pynt dem med æg, eller hæng æggene op i vindueskarmen som små påskeornamenter. Du kan også placere dem i klynger på midten af bordet til påskefrokosten eller skabe et smukt stilleben sammen med dine øvrige pynteting i hjemmet.

Vi giverdig her inspiration til otte alternative påskedekorationer med æg – og en guide til selv at puste! GOD PÅSKE.

 

Kække bordkort til påskefrokosten

En sjov og anderledes måde at integrere påskeæg på påskebordet er som små bordkort. Det kan blandt andet gøres ved at male pustede æg med tavlelak og skrive gæsternes navne med kridt. Du kan også vælge at male æg i lyse farver og skrive navnene med almindelig tusch.

 

Tænk i alternative materialer 

Der er mange andre materialer at vælge end blot maling, når æggene skal pyntes flotte. Vælg for eksempel perler, tapetrester, glimmer eller som vist her små hæklede etuier. Hvis du er en ferm hækler, kan du nemt og hurtigt lave de små ægge-etuier, der med detaljerede mønster giver en romantisk påskestemning. Lav en lille hank, så æggene udover at pynte på bordet kan hænges op i vinduet eller på grene.

 

Skab et påske-tableau

Dekorer nogle af boligens lidt mere passive arealer som vindueskarme, kommoder eller borde i gangen med æg. Det skaber intimt og diskret påskeliv. Du kan placere æggene i fine skåle eller kagefade og give dekorationerne flere forskellige højder, så det fremstår som et lille påske tableau.

 

Gyldent gemmested til godter


De klassiske påskeæg i pap kan du vælge selv at dekorere med gyldne detaljer i form af tapetrester eller maling. Du kan også finde æggene færdiglavet i mange hobbybutikker. Placer dem på et fint, gyldent fad, eventuelt sammen med mos eller blomster, og skab en iøjnefaldende påskedekoration, der eventyrligt kan gemme søde påskelækkerier.

 

Hæng dem op


Foråret bringer rigtig mange fine grene med sig, der kan være oplagte at hænge påskeæg på. Både troldegrene, gæslinger fra piletræer og kirsebærgrene er flotte at bruge som dekorationsstativ og bliver kun finere, når de små knopper blomstrer.

 

Se også, hvordan du laver dine egne hængeplanter

 

På med påskepastellerne

Det kan være en rigtig god idé at beslutte sig for et farvetema til hjemmets påskedekorationer, så højtiden ikke bliver for stilforvirrende. Og hvad er mere oplagt end at vælge de forårsfriske pastelfarver? Mal dine hjemmepustede æg i flotte douce mønstre, og placer dem for eksempel i klynger rundt omkring i hjemmet.

 

Lav et naturligt stilleben

Hvis du allerede er træt af påskegul og pasteller, kan du vælge at gå den helt naturlige vej med påskeæggene. Brug æggene, som de er og kombiner dem med lyse forårsblomster som liljer eller vintergækker. Sæt gerne æg i forskellige størrelser og nuancer sammen, eksempelvis hønse- og vagtelæg, og placer dem i kurve og glas for at skabe et dynamisk stilleben.

 

Få mere inspiration til den smukke, nordiske stil

 

Pynt med søde sager

Denne dekoration vil de små sukkergrise nok værdsætte ekstra meget. Der findes tusindvis af spiselige påskeæg i forskellige flotte farver, former og indpakning, så hvorfor ikke bruge dem aktivt i og dekorativt i påskeudsmykningen? Arrangerer du dem i glasskåle, kan de sætte smuk kulør på køkkenet eller stuen … Så længe de altså varer!

Pust selv – sådan gør du!

Hvis du ikke lige har en æggepuster, så følg guiden her, og find ud af, hvor nemt det er at puste æg på den gammeldags facon:

 

  1. Sprit ægget af.
  2. Prik forsigtigt hul i begge ender af ægget med en lang nål, så du undgår at knække skallen.
  3. Lad æggeblommen og æggehviden løbe ud af sig selv. Pust det sidste ud.
  4. Ægget er klar til at blive pyntet.                          
Slip fantasien løs, og dekorer de pustede æg med alt fra maling til tekstiler.
 houzz
Læs også:

Søstrene grene altan møbler

· Mere fra samme kategori ·