Læs også:

Close
Chokoladekage, nutella, glasur, nutellaglasur, dessert, kageopskrift

Opskrift: Chokoladekage med Nutella-glasur – mums!

Mad  | 

Her er opskriften på den ultimative chokoladekage med Nutella-glasur

Måske skal du lige fortøje stolebenene, inden du serverer denne dessert for dine veninder, for vi har grund til at tro, de vil vælte bagover af begejstring, når de ser denne chokoladekage med Nutella-glasur!

Ingredienser til kagen:
375 gram hvedemel
330 gram sukker
90 gram kakaopulver
1 spiseske bagepulver
1 teske salt
2,5 deciliter kærnemælk
1,85 deciliter stærk kaffe, kold
1,85 deciliter olie
3 store æg
1 spiseske vaniljeekstrakt

Sådan laver du chokoladekagen

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Smør to runde kageforme, som måler cirka 21 centimeter, med olie eller smør og læg bagepapir i, så du er sikker på, at kagen giver helt slip, når den skal samles.
  • Bland alle ingredienserne med en håndmixer. Du skal røre i tre minutter, eller indtil dejen er tyk og glat.
  • Del dejen op i de to forme.
  • Bag de to kager i 40 til 45 minutter, eller indtil de er faste, når du stikker en gaffel i.
  • Lad kagerne stå til afkøling i formene i to minutter, før du sætter dem i køleskabet.

Nu kan du gå i gang med din Nutella-glasur!

Chokoladekage, nutella, glasur, nutella-glasur, dessert, kageopskrift
Chokoladekage med Nutella-glasur. Vi udfordrer dig til at finde en bedre dessertopskrift! (Foto: All Over)
Ingredienser til Nutella-glasur:
1,25 deciliter mælk
1,25 deciliter Nutella
200 gram mælkechokolade
Eventuelt hasselnødder

Sådan laver du Nutella-glasur:

  • Put alle ingredienserne i en stor skål og bland, indtil du har en cremet masse.

Nemt, ikke?

  • Hvis du gerne vil dekorere kagen som på billedet, så fjern skallen fra hasselnødderne og rist dem på en pande eller i ovnen, så de er klar.

Sådan samler du kagen:

  • Læg den ene kage på en stor tallerken eller et fad. Du kan også bruge en tærteform, hvis du ikke har andet.
  • Smør et generøst lag glasur på med en paletkniv eller en dejskraber.
  • Læg nu den anden kage på og smør resten af Nutella-glasuren ud over toppen og siderne, så hele kagen er dækket.
  • Pynt med hasselnødder, hvis du synes.

Velbekomme!

 

Læs også: Opskrift: Verdens bedste Nutella-shake

Læs også: Djævelsk god chokoladekage – Rufus Giffords opskrift

Læs også: Opskrift: Gateu Marcel – den ultimative chokoladenydelse

· Mere fra samme kategori ·