Læs også:

Close
skønhed beauty asiatisk hudpleje

Derfor er asiatisk hudpleje så populært – produktudviklerens bedste tips

Skønhed  | 

Det er simpelt, og det er effektivt! Vi har taget en snak med CEO og chefproduktudvikler Patrick Chan fra skønhedsmærket LING, der forklarer, hvordan du får flawless hud – og hans bedste beauty-tip er ganske gratis

Asiatisk hudpleje er mere populært end nogensinde, og det er ikke uden grund. Asiaterne er frontløbere, når det kommer til skønhed, og de er altid på jagt efter det bedste på markedet.

MY DAILY SPACE mødtes med Patrick Chan, der er CEO, chefproduktudvikler og søn af Ling Chan – kvinden bag det populære skønhedsmærke af eget fornavn – til en snak om vejen til perfekt hud.

Filosofien om effektivitet her og nu – og i det lange løb

Ling Chan er vokset op i Hong Kong og immigrerede som 21-årig til USA for at forfølge den amerikanske drøm. Den kinesiske kvinde startede sin karriere inden for skønhed i New York og åbnede i 1984 sin første skønhedssalon i byen.

På daværende tidspunkt var der en masse produkter på markedet, men ingen af dem levede op til, hvad de lovede – og det ville hun lave om på.

Ling Chan
Ling Chan startede sin karriere inden for skønhed med at åbne en skønhedssalon i New York 1984.
De asiatiske skønhedsprincipper består af fem step:
1) Rens huden med scrubs og renseprodukter.
2) Fugt huden med fugtende tonics.
3) Behandle specifikke hudproblemer med serum.
4) Nære huden med cremer og lotions.
5) Træne huden med udstyr og ansigtsmasker.

I 1985 udviklede Ling Chan derfor sin egen hudplejekollektion, som tog udgangspunkt i asiatiske skønhedsprincipper. I samme omgang tilbød hun ansigtsbehandlinger i salonen, der var baseret på samme principper, hvilket resulterede i en fast kundekreds blandt USA’s A-liste.

Læs også: 14 sejlivede myter om plastikkirurgi: Sandt eller falsk?

Ling Chans filosofi er at blande det bedste fra asiatiske skønhedsprincipper med de bedste ingredienser. Med 40 års erfaring har hun dedikeret sit liv til hudpleje. Alle produkter bliver gennemtestet, og kun de allerbedste bliver lanceret.

Alle produkter har til formål at være de mest effektive til at bekæmpe hudproblemer her og nu – men også på sigt, forklarer CEO og chefproduktudvikler Patrick Chan:

– Vi bruger kun de ingredienser, der har en funktion. Vi tilføjer ikke kunstige dufte eller farver. Vi tilføjer ikke alle de ingredienser, der irriterer huden. Vores filosofi handler om den langsigtede virkning. Ikke bare at give dig et hurtigt resultat i dag – og så virker det ikke i morgen. Eller får din hud til at se rigtig fin ud – og så har du problemer med din hud igen i næste uge.

De fleste hudproblemer opstår af samme grundproblem

Der er stor forskel på, hvilke hudproblemer vi hver især døjer med, men faktisk leder langt de fleste problemer tilbage til samme udgangspunkt:

– De fleste hudproblemer opstår på grund af dehydrering, men mange mennesker tror ikke på, at det er problemet, fordi det lyder for simpelt. De fleste er overbeviste om, at de bare skal have en eller anden fancy creme, men vores filosofi handler om at gå tilbage til hudens basale behov og sørge for, at de er dækket først. Før du bygger et penthouse, skal du sørge for at fundamentet er stærkt – det samme gælder for din hud. Det, du virkelig har brug for, er en balanceret, hydreret hud, forklarer Patrick Chan.

Hud, hudpleje, tør hud, fedtet hud, bumser, uren hud
Uanset, om du døjer med uren, fedtet eller tør hud, skyldes problemet højst sandsynligt, at huden er dehydreret. (Foto: All Over)

– Enten er din hud for fedtet eller også er den for tør, men hvad mange ikke ved er, at du får fedtet hud, fordi din hud forsøger at fugte sig selv – fordi den er tør. Og når din hud fedter, får du bumser og akne. Tør hud er også skyld i aldring, fine linjer, rynker, sensitivitet og ruhed. Nogle folk bruger en masse cremer, men cremer er nytteløse, hvis indersiden er tør.

Måske er du en af dem, der drikker en masse vand for at sikre, at din hud er gennemfugtet, men det er faktisk heller ikke nok:

– Nogle folk drikker en masse vand, men deres hud er stadig tør. Det er, fordi vandet ryger ud i toilettet – det når ikke ud i huden. Din hud er dit største organ, men meget lidt når derud – slet ikke nok til at fugte huden. Så vores produkter er designet til at rense huden for derefter at fugte den. Det er det basale – har du først styr på det, så kan du bruge serum, cremer og ansigtsmasker med positiv effekt, forklarer Patrick Chan.

Læs også: Interview: Stjernefrisører giver alle kvinder mulighed for at få A-list-hår

Behandl din hud som resten af kroppen

Ligesom resten af din krop har brug for nogle basale ting for at overleve, har din hud også nogle basale behov, der skal dækkes:

– Din hud er ligesom resten af din krop. Lad mig for eksempel spørge dig; hvad har du mest brug for til at overleve? Oxygen og vand. Det er det, du har mest brug, og derefter har du brug for mad. Hvad mad er for kroppen, er fugtighedscremer for huden. Hvad oxygen er for kroppen, er LINGs oxygenprodukter, og kombineret med fugt er dine basale hudplejebehov dækket, siger Patrick Chan.

– Vores produktfilosofi handler med andre ord om en sund livsstil. Du har brug for oxygen, du har brug for vand, du har brug for næringsstoffer, du har brug for medicin, du har brug for at træne din hud. Vores fem-steps-hudplejefilosofi handler om at 1) rense, 2) fugte, 3) bruge serum til at bevirke dine specifikke hudproblemer, 4) nære med cremer og 5) træne huden med udstyr eller ansigtsmasker.

Ansigtsmaske, skønhed, asiatisk skønhed, ling, beauty
Din hud har, ligesom resten af din krop, brug for træning for optimal sundhed. Huden kan trænes med ansigtsmasker, der stimulerer huden. (Foto: All Over)

Ligesom din krop er sundest, hvis du træner den, så er er din hud nemlig også sundest, når den trænes:

– Du kan for eksempel træne din hud ved at bruge vores hudplejeudstyr (for eksempel Cool Jade Roller, red.) for at udfordre din hud til at forynge sig selv, eller du kan bruge forskellige typer ansigtsmasker. Ansigtsmaskers formål er at forynge huden – de stimulerer huden til at hele sig selv, forklarer Patrik Chan.

Asiaterne er firstmovers i skønhedsbranchen

I Asien er der en enorm interesse for skønhed, og mange asiatiske kvinder er hele tiden på jagt efter det nyeste nye vidunderprodukt.

– Asiaterne er innovatorerne af hudprodukter – især koreansk skønhed er langt foran resten af verdenen. De har nye opfindelser og gennembrud, som er langt foran. Grunden til det er først og fremmest, at asiatiske kvinder er besatte af hudprodukter – så efterspørgslen er der. Der er konstant en konkurrence blandt asiatiske kvinder om, hvem der ser yngst og smukkest ud. Den konkurrence har skabt en masse innovative produkter. Jeg tror bare, at det er kulturen i Asien, siger Patrick Chan.

Læs også: Se videoen: Her er den hypede ansigtsmaske, som alle taler om

Hvad er det så, asiatisk skønhed kan, som resten af markedet ikke kan?

– Det unikke, som asiatisk skønhed kan, er at mikse de innovative tiltag med traditionelle asiatiske skønhedshemmeligheder. Vi blander øst og vest, asiatisk skønhed og moderne videnskab. Det er det, asiatisk skønhed kan.

Irene Kim koreansk blogger
Asiaterne er firstmovers, når det kommer til skønhed. Af samme grund er asiatiske bloggere nogle af de største influencers i skønhedsbranchen. Den koreanske blogger Irene Kim er en af de største lige nu. (Foto: All Over)

Læs også: Mød Koreas ukronede beautyqueen: Bloggeren Irene Kim

Det er først for nylig, at vi i Skandinavien og resten af Europa har fået øjnene op for, hvad asiatisk skønhed kan. Det skyldes ifølge Patrick Chan, at det er blevet en trend:

– Jeg har for nylig hørt, at Louis Vuittons CEO har sagt: “Hvad Paris er for mode, er hvad Asien er for skønhed”. Det er blevet meget trendy, og der er en udbredt opfattelse af, at hvis man vil have det bedste – så skal det være asiatisk skønhed.

Faktisk passer produkterne fra LING en del bedre til det skandinaviske marked, end til det asiatiske:

– Det skandinaviske marked er faktisk meget mere åbne over for vores filosofi, end asiaterne. Asiater er mere komplicerede, fordi de hele tiden leder efter det produkt, der er mere fantastisk end alle de andre – derfor glemmer de det basale. De glemmer at drikke nok vand, de glemmer at give huden oxygen eller at rense huden ordenligt. Det gælder ikke kun i skønhedsbranchen – asiaterne vil også hele tiden udvikle det bedste teknologi for eksempel. Asiaterne vil altid være bedre!

Læs også: #Lifehacks: 8 retro husmorråd, du bør tilføje til din skønhedsrutine

Men LING vil ikke blot være innovative, siger Patrick Chan:

– Hos LING er vi mere fokuserede på at udvikle produkter, der virker – det behøver ikke være den nyeste trend, hvis den alligevel ikke virker. Nogle af vores formularer har vi haft i 30-40 år – fordi de virker!

skønhed beauty asiatisk hudpleje
Et af de vigtigste asiatiske skønhedsprincipper er en gennemfugtet hud. (Foto: All Over)

Det bedste beauty-tip er gratis

De asiatiske skønhedsprincipper kan da også sagtens overføres til skandinavisk hud, forklarer Patrick Chan:

– Hud er hud. Strukturen i huden er den samme – samme hudproblemer, samme akneproblemer, samme tørhedsproblemer. Der er selvfølgelig kulturelle forskelle. Nogle europæiske kvinder og især amerikanske kvinder vil gerne have solbrun hud, hvor asiatiske kvinder i stedet gør alt, hvad de kan for at undgå solen.

– Derfor er der også nogle produkter, der er ekstra gode til det skandinaviske marked, for eksempel vores Dual Moisture. I har et koldt klima og dermed mere tør hud, så I har brug for mere fugt, men de første tre steps i vores 5-steps-rutine gælder for alle, uanset hvor i verden, du bor.

Læs også: How to: Se frisk og smuk ud uden makeup

Det er ikke helt billigt at gå i gang med en asiatisk skønhedsrutine, men de langsigtede resultater er måske prisen værd. Dog skal Patrick Chans allerbedste skønhedstip være opfyldt, før det kan betale sig at gå i gang. Heldigvis er tippet ganske gratis:

– Min mor snakker faktisk ikke så meget om hudprodukter, hun snakker om mental livsstil. Så det bedste skønhedstip er; vær en positiv person, vær glad og taknemmelig. Hvis du er positiv, kan du bedre kontrollere stress, og det påvirker virkelig vores hud og sundhed generelt. Sindet er det, der i højeste grad påvirker, hvor mange rynker vi har, og hvordan vi ældes. Du kan bruge nok så mange skønhedsprodukter, men hvis du er stresset og har et negativt mindset, virker det ikke.

Patrick Chan sluttede interviewet af med at anbefale sine top tre produkter fra LING til skandinavisk hud:

  1. Purifying Facial Cleanser: – Den renser huden uden at tørre den ud. Der er så mange rensere derude, der er for hårde ved huden og bare gør huden endnu mere tør.
  2. Vitamin K: – Den er velegnet til lysere, sensitive hudtoner. Den arbejder på at gøre huden mindre sensitiv.
  3. Dual Moisture Emulsion: – Når du først har prøvet den, vil du aldrig kunne undvære den igen.

Chefproduktudvikler bag LING: Derfor er asiatisk hudpleje så populært

Purifying Facial Cleanser, 368 kroner, spashop.dk. Vitamin K, 749 kroner, magasin.dk. Dual Moisture Emulsion, 599 kroner, magasin.dk

· Mere fra samme kategori ·