Læs også:

Close
Kartoffelsalat med avocadocreme

Opskrift: Kartoffelsalat med avocadocreme

Mad  | 

Det er forår, og inden længe kan du få nye kartofler, så her får du en lækker opskrift på en kartoffelsalat  med avocadocreme. Spis den alene eller med et stykke kød til

Opskriften er fra bogen Salatfabrikken, som er fyldt med nemme og lækre opskrifter. Du kan blive inspireret til endnu flere opskrifter i bogen.

Opskriften er til fire portioner, og hver portion indeholder 174 kalorier.

Se også: Opskrift: Asparges i hjemmelavet hollandaise

salatfabrikken, salat, kartofelsalat, avocado, avocadodressing, opskrift, mad, sundhed, vegetar
Kartoffelsalat er en ægte forårsbebuder.
Kartoffelsalat

8 mellemstore kartofler
1 pakke snackærter
2 håndfulde brøndkarse
1 håndfuld krydderurter
Tilsæt eventuelt lidt havesyre

Sådan laver du kartoflerne

Rengør kartoflerne. Hvis kartoflerne ikke er nye, eller du bare ikke kan lide skrællen, kan du fjerne den.

Kog kartoflerne i letsaltet vand, indtil de er møre, men stadig er faste. Lad kartoflerne køle helt af, inden du skærer dem i skiver.

Rengør ærter og krydderurter.

Anret kartoffelskiverne på et fad.

Se også: Blå vin indtager Danmark – men hvorfor er den blå?

Sådan laver du dressingen

Dressing:
En lille, moden avocado
En deciliter creme fraiche 5 %
Friskpresset citronsaft
Dijonsennep
Karry, salt og peber

Bland dressingen. Start med at blande creme fraiche med moset avocado. Smag til med citronsaft, salt, peber, karry og lidt sennep.

 

Læg dressingen i “striber” hen over kartoflerne.

 

Til sidst fordeles skiveskårne snackærter, plukket brøndkarse og snittede krydderurter hen over kartoffelsalaten.

 

Tip

Skulle der blive en rest tilovers, kan du gemme den til frokost næste dag, for eksempel med tun henover.

 

Dessert: Opskrift: Chokoladekage med Nutella-glasur – mums!

salatfabrikken, salat, kartofelsalat, avocado, avocadodressing, opskrift, mad, sundhed, vegetar
Salatfabrikken er en ny kogebog fyldt med lækre opskrifter.

 

 

· Mere fra samme kategori ·