Læs også:

Close
80'erne collage

Tilbage til 80’erne – der er megaknald på farverne og stilen

Mode  | 

Vi kalder på 80’erne og siger hej til de vilde disko- og farvestrålende items. Husk kun at tage de ting til dig, som du ved, du kommer til at bruge

Her er nogle af de største tendenser fra 80’erne i en ny og lækker indpakning og version, som godt nok giver vilde flashbacks, men til gengæld er blevet forfinet og har fået nyt touch, så man pludselig kan se sig selv i items, man ikke havde fantasi til at tro, ville blive ens bedste forårskøb.

80'erne collage

Pink og lyserød

Årtiet, der elskede alt, der var pink og lyserød. Det var over det hele. Og det er tilbage igen.

eos-læbepomade

eos coconut milk-læbepomade indeholder hyaluronsyre og sheasmør, som holder dine læber bløde og fugtige. Denne er med kokos og “smager dejligt”. Økologisk certificeret og 100 procent naturlig. Og så er den pink og lyserød. Så girly!

Eos læbepomade kokos

Læbepomade med kokos, 45 kr., matas.dk

Pensler

Luxie Beauty er et vegansk, cruelty-free beauty brand, der laver højkvalitetsprodukter. Og så er de også megapæne. Der er børster til mange slags “pålægning”. Børstens tætte og kompakte hår sikrer høj kontrol, når man for eksempel skal skabe et smukt øjenlook eller definere øjenbrynene.

LUXIE pensler Goodiebox

Makeupbørster fra 109 kr., goodiebox.dk

Pink neglelak

Læber og negle skal være pink – som i rigtig pink. Denne lak fra Makish er perfekt til at vise din kærlighed til 80’erne. Den er både hurtigtørrende, holdbar og giver mega meget glans. Og så er den let at påføre og giver en flot, jævn finish.

 

Makiash Ellos neglelak

Neglelak i pink, 89 kr., ellos.dk

Metallic

Metal i alle slags afskygninger så man både i boligen, moden og makeuppen i 80’erne. Nu er den tendens tilbage og har faktisk været det længe. Vi har fundet et par superfede ting, som flasher en 80’er-stil på den helt rigtige måde.

Badedragt

Helforet halterneckbadedragt. Den er dybt udringet foran med smalle bånd i nakken og har bar ryg. Og så er den selvfølgelig højt skåret forneden! Farven er totalt glamour og vild i kobberfarvet metallic.

Det er bedst kun at håndvaske den og måske bade så lidt som muligt i klorvand, hvis du vil holde den flot. H&M badedragt kobberBadedragt, 249 kr., H&M.dk

Clutch

Også i 80’erne var der fokus på små, iøjenfaldende tasker. Gerne en som gav looket det ekstra. Det gør denne lille clutch også, og så passer den faktisk til de fleste looks.

Den er fra Popol’s Bazaar, er i vævet metal og har lys satin indeni. Brug den også som makeuppung.

 

Ellos clutch

Clutch, 219 kr., ellos.dk

Festkjolen over dem alle

Maxikjole fra John Zack. Den har dyb halsudskæring og er med draperet effekt. Og så har den aftagelige skulderpuder, som var kæmpe stort i 80’erne og nærmest ikke til at “udrydde igen”.

I dag ses skulderpuder lidt igen, men heldigvis ikke i de mængder og størrelser som dengang.

festkjole metallic nelly

Festkjole, 250 kr., (på tilbud), nelly.com

Miami-ring

Store smykker! I metal, stærke farver eller med sjove motiver. Alt var muligt i 80’erne.

Denne fingerring med Miami-logo på er perfekt. Både når du til hverdag vil dresse lidt op, men også til fest, hvor du giver den totalt gas. Den er fra Diesel, er jeg er ret vild med den. Den hedder Amiami og er i rosaguld og sølv.

Diesel ring Miami

Ring, 299 kr., Diesel.com

Prints

Prints i lange baner på både T-shirts og sweatshirts var overalt. Gerne i bedste Miami Vice-stil som de nedenstående items …

Milkshake-T-shirt

Gannis topsellerserie med retroprints holder maks. Denne T-shirt er perfekt til at køre 80’er-stilen ind. Enkel, feminin og afslappet på samme tid.

Ganni tshirt

Ganni-T-shirt, 399 kr., boozt.com

Læs også: Stjæl stilen: 5 brands, 5 printede T-shirts

Bikinitop

Flash den under en T-shirt, eller tag den på en varm dag på stranden. Den forede trekantsbikini er med formpressede, vatterede skåle, som giver større bryst og en fyldigere udringning (og sørger for, at du ikke viser nipples, hvis der blæser en frisk vind).

Bh’en har bindebånd bagpå og i nakken – og det fineste sommerprint og en glad, gul farve!

h&m bikinitop

Bikinioverdel, 99 kr., H&M

Miami Vice-jakke

Det her er den ultimative jakke i bedste Miami-stil, som jeg var forelsket i, fra jeg så den første gang. Bomberjakken er totalt cool og i lækker blød og let neopren. Farverne er så meget sommer og sol – ja, og Miami.

Jeg er klar til at indtage sommeren og 80’er-stilen i denne møgfede jakke.

Diesel sweatshirt

Diesel jakke, 1.799 kr., diesel.dk

Vi har prøvet jakken på vores modeprofil på Instagram:

Pangfarver

Skrigende rød, skarp pink, koboltblå og solgul var de farver, man så overalt i gadebilledet. De lyste op og gav kulør efter de brune 70’ere, og 80’erne vil for altid blive husket som et farverigt årti!

Unicorn eller regnbuefarver

Her er en regnbuepudder/highlighter, der giver et prismeagtigt og multifarvet skær på kinderne. Prøv dig frem, og brug den i bedste 80’er stil – for eksempel ved at trække din blush lidt op mod tindingerne. Regnbuefarverne holder – også nu.

essence prismatic rainbow glow highlighter 10

Essence-highlighter, 30 kr., kan købes i Bilka og Føtex

Gule pumps

De var fremme i 80’erne, men de er da også fede nu! Du kan lave det vilde look eller peppe et sort eller hvidt look totalt op med en farvet pump som denne fra Topshop.

Gul Pumps zalanda Topshop

Topshop-pumps, 599 kr., zalando.dk

Kyssemunde i ørerne

Sweet deluxe-øreringe fra Zalando med læber i knaldrød. De er til huller i ørerne, og er cirka fire centimer i størrelsen. Skal du lade dig inspirere af 80’erne, så er de her et godt bud. Du behøver faktisk slet ikke tænke over stilen i resten af dit outfit: Med de her i ørerne er du 80’er med det samme!

Husk at fuldende looket med en læbestift i samme farve!

lips øreringe zalando

Lips øreringe fra Zalando, 129 kr., zalando.dk

Lyse cowboysstoffer, sporty stil og broderie anglaise

Helt lyst eller bleget denim, piget broderie anglaise og sports- og collegestilen i mange variationer. Det var vejen for mange i det festlige årti, og det er også en trend, vi ser rigtig mange steder lige nu.

Offshoulder i broderie anglaise

Offshoulder og broderie anglaise var et hit i 80’erne. Nu er især offshoulder et stort hit, men de små blonder er også på vej retur. Denne fra Mos Mosh er sød en sommerdag eller til studinen eller konfirmanden.

Læs også: Konfirmation: Det kan du have på som gæst

Mosmos off shoulder

Bluse, 799 kr., kan købes på mosmosh.com fra maj

Blegede cowboybukser

Højtaljede og megablegede cowboybukser er sagen – og så i kombination med lidt lækkert blomsterbroderi, så kører 80’erne for fuld udrykning igen. De her bukser fra Topshop har det hele og er perfekte til sommerens festivaler eller bare fordi …

Læs også: Stylingguide: 3 jeans, 3 looks

Cowboybukser topshop

Cowboybukser, 520 kr., topshop.com

Sporty

College og sportsstilen var kæmpestor i 80’erne, og den er tilbage på fuld hammer, men med et liiiige lidt federe snit. Som dette sæt fra Birgitte Herskind, der er sygt lækkert. Sættet er i polyester og har fineste detaljer og kunne nemt blive sommerens mest brugte sæt i mit klædeskab.

Birgitte Herskind bluse

Bluse, 799 kr., birgitteherskind.com

Birgitte Herskind bukser

Bukser, 799 kr., birgitteherskind.com

Læs også: Athleisure: 15 items, der giver dig den sporty stil

· Mere fra samme kategori ·