Læs også:

Close
yoga

Yogarejser er blevet hottere end nogensinde før

Nyheder  | 

Flere danskere end nogensinde vælger at tage på yogarejser i Sydøstasien. Det viser en markant stigning i efterspørgslen på flybilletter til populære yogadestinationer

For blot få år siden var der mange danskere, der rynkede på næsen af yoga. I dag er det tæt på at være blevet allemandseje.

Også på rejsefronten, hvor flere danskere – både yogier og børnefamilier – tager på yogarejser til Sydøstasien.

yoga, solnedgang, strand, sydøstasien, yogarejser
Yoga er bare sjovere under varmere himmelstrøg. (Foto: Singapore Airlines)

Det mærker man hos flyselskabet Singapore Airlines.

– Helt generelt mærker vi, at flere danskere specielt det seneste år er begyndt at flyve mere til populære yogadestinationer. Det gælder især Bali, som er et decideret yogaparadis, siger Allan Hoffery, nordisk Sales & Communication Manager hos Singapore Airlines.

– Men der er også mange, der flyver til både Nordthailand og Sydindien samt Java i Indonesien for at dyrke yoga. Det er blevet fortsat mere populære destinationer.

Han er slet ikke i tvivl om, at det er destinationernes fredfyldte yogafokus, der får danskerne af sted fra en presset hverdag og ud på en af de mange yogarejser.

– I Danmark går alting så hurtigt. De her steder kommer man helt ned i gear og finder sig selv igen. Det tror vi er med til at gøre yogarejser populære. For udover yogaen er der på de her destinationer også mulighed for at komme ned i gear og nyde en masse wellness og spa, siger Allan Hoffery.

Læs også: Reportage: Yogamorgen

Verdens yogahovedstad: Bali

Et af de steder er The Damai på Balis nordkyst, der på dansk passende betyder “stilhed”. For her er der stilhed. Fredfyldt stilhed. Faktisk er her kun lyden af et afslappet åndedræt, der kortvarigt går i et med naturens sansende susen samt en svag brise, der hvisker blidt fra Buddhas grønne bjerge.

Fra resortet er der smukke grønne bakker, der bliver brudt af havets skinnende overflade, som reflekterer på et par kvinder, der dyrker yoga i morgensolens skær.

Det er på en gang både smukt og fredfyldt. Netop det har fået markant flere danskere til at drage mod Østen for at dyrke yogaen og stilheden de seneste år. Det mærker man også her på danskejede The Damai.

sydøstasien, yoga, yogarejser
Flere og flere vil gerne være hende her lige nu. (Foto: Singapore Airlines)

– På Bali er spiritualiteten overalt. Hvert hus har et tempel, hver mark, og selvfølgelig også hvert hotel. Det gør Bali til det perfekte sted til sjælfuld fordybelse, og øen er vel nok verdens yogahovedstad, fortæller Nils Normann, der er direktør på The Damai.

– Vi har selvfølgelig gæster, som søger Bali med præcis det formål at dyrke yoga, men vi har også almindelige familiefædre, som lader sig rive med af stemningen og pludselig tager en yogatime eller melder sig til en af vores gratis yogamorgener.

Resortet har sin egen faste yogainstruktør, som tilbyder individuelle timer enten i gæsternes private villaer eller på resortets pavillon med udsigt – og så er der også gratis morgen-yogasessioner et par gange om ugen.

– Overraskende mange af vores gæster er de seneste år begyndt at kaste sig ud i en enkelt yogatime eller to. Og det er ikke udelukkende yogier, der er taget til Bali for at sidde i lotusstilling. Det er helt almindelige turister, fortæller Nils Normann.

Læs også: Sisse gik fra krigsjournalistik til yogalærer: Soldaterne synes, det er megahårdt

Læs også: Hotte hoteltrends 2017: Her vil vi bo!

· Mere fra samme kategori ·