Læs også:

Close
avocado

NEWS: Supermarkeder dropper avocadoer

Nyheder  | 

Supermarkeder dropper avocadoer · Trump kritiseres efter akavet møde med Merkel · Mand dræbt under angreb i Paris-lufthavn · Chuck Berry er død · Endnu en chef dropper Uber · Dagens morgengrin

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Supermarkeder dropper avocadoer

Plantager i Chile bruger så meget vand, når de skal producere avocadoer til os, at det går ud over lokalbefolkningen. Den grønne superspise er nemlig så populær hos forbrugerne i vestlige lande, at det nu har ført til indirekte vandmangel og skovfældning i den chilenske provins Petorca.

Derfor har to af Danmarks største dagligvarekæder ændret deres politik, når det kommer til at købe chilenske avocadoer. Det skriver Danwatch.

Det kræver i gennemsnit 70 liter vand at producere en avocado, men i Petorca bruger de fire gange så meget vand – op til 320 liter. Det har ført til, at floderne på Petorca er tørret ud, efter avocadoproduktionen er flyttet dertil, og halvdelen af alle Chiles eksportavocadoer laves der.

avocado
Supermarkeder dropper avocadoer. (Foto: Polfoto)

 

 

Trump kritiseres for gudsjammerligt akavet møde med Merkel

Der var ikke megen kærlighed til overs mellem de to statsledere, da Donald Trump mødtes med Tysklands rigskansler Angela Merkel, der har været uenige om alt fra NATO til flygtninge.

Under en meget usædvanlig seance gav Trump ikke hånd til den kvindelige politiker, heller ikke selvom fotograferne til statsmødet flere gange opfordrede til det. Ikke engang da Angela Merkel selv spurgte diskret ville han give hånd. I stedet brugte Trump tiden på at kigge ned i gulvet.

På Twitter tog debatten lystigt fart, fordi nogen mener, at Trump ikke har hørt opfordringer, de fleste vedkender dog, at det er meget usædvanligt, at han ikke gav hånd uanset om han hørte opfordringerne eller ej.

Senere blev det dog til et håndtryk, efter en pressekonference i Det Hvide Hus. Det skriver The Huffington Post.

angela merkel, donald trump, politik, udland, møde, håndtryk, akavet, diplomati
Trump kritiseres for gudsjammerligt dårligt møde med Merkel. (Foto: Polfoto)

Mand dræbt i Paris-lufthavn under angreb på soldat

En mand blev dræbt, da han forsøgte at tage et våben fra en kvindelig soldat i den parisiske lufthavn Orly. Tidligere på dagen havde manden skudt og såret en politimand i Paris. Det skriver Ritzau.

Manden smed den kvindelige soldat om på gulvet, hvilket fik to andre soldater til at åbne ild, for at beskytte soldaten og andre. Terminalen blev efterfølgende evakueret, imens man ledte efter mulige bomber på den afdøde, men man fandt ikke noget.

Ifølge franske efterretningsmyndigheder er manden kendt som en “radikaliseret muslim”, og man vil ikke afvise, at der var tale om et forsøg på et terrorangreb.

Læs mere: Brevbombe til valutafond var frankeret med græske frimærker

Læs mere her: Skyderi på sydfransk gymnasium og brevbombe i valutafonden i Paris

orly, paris, lufthavn, terror, terrortrussel, angreb, radikalisering, bombetrussel, terrortrussel, beredskab, indsatsstyrke, specialstyrke, frankrig
Betjent fra specialstyrkerne under evakueringen af Orly. (Foto: Polfoto)

Chuck Berry er død

Charles Edward Anderson Berry Senior, også kendt som den legendariske musiker Chuck Berry, er død 90 år gammel. Chuck Berry satte strøm til guitaren og er kendt som faderen til rock ‘n’ roll. Det skriver Ritzau.

chuck berry, rock, musik, kultur, død, legende, rock and roll, guitar
Chuck Berry er død. (Foto: Polfoto)

Ubers næstkommanderende stopper efter syv måneder

Jeff Jones, der er kendt som næstkommanderende i Uber, siger op midt i mediestorm, mindre end syv måneder efter, at han trådte til i stillingen. Det skriver Ritzau og Reuters.

Jeff Jones er kun den seneste i rækken af chefer, der siger farvel og tak til kørselsvirksomheden. I februar blev udviklingschefen fyret for sexchikaneanklager i hans forrige job og i marts sagde viceproduktchef Ed Baker og sikkerhedsudvikler Charlie Miller farvel.

Derudover har Uber indrømmet at gøre brug af teknologi, der skal gøre det sværere for myndigheder at kontrollere appen i de byer, hvor Uber er ulovlig.

uber, jeff jones, app, teknologi, ulovlig, fyret, opsagt
Ubers næstkommanderende stopper efter syv måneder. (Foto: All Over)

 

Den syngende tandlæge

Mandage er altid svære, især om morgenen. Derfor får du til sidst denne lille fine video. Det er ikke en nyhed, men ganske informerende alligevel, og kan måske gøre mandag morgen lidt nemmere at komme igennem.

Hav en god dag!

Singing Dentist covers Ed Sheeran

Someone get this dentist a crown ??Credit: Singing Dentist

Geplaatst door VT op maandag 20 februari 2017

· Mere fra samme kategori ·