Læs også:

Close

NEWS: Inger Støjberg fejrer stramninger med kage og forarger

Nyheder  | 

Inger Støjberg fejrer stramninger med kage · Stein Bagger fundet med stor bil og dyrt ur · Trump frigiver skattepapirer · Prins Richard er død · EU-domstol gør det lovligt at forbyde hijab på arbejde

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Inger Støjberg fejrer stramninger med kage og forarger

Med et stort smil og favnen fuld af kage kunne udlændige- og integrationsminister Inger Støjberg (V) fortælle, at hun havde noget at fejre igår.

Den kæmpestore kage var pyntet med frugt, flødeskum, et danmarksflag samt et stort marcipanmærkat med tallet 50. Man kunne forledes til at tro, at det var en fødselsdagskage, men sådan var det ikke. Kagen var nemlig til for at fejre, at Støjberg har lavet 50 stramninger på udlændingeområdet.

– I dag fik jeg vedtaget stramning nummer 50 på udlændingeområdet. Det skal fejres!, skriver Inger Støjberg til billedet, hvorefter hun linker til de gennemførte stramninger på udlændingeområdet.

Det har fået mange til at kritisere den kageglade integrationsminister, men det har hun ikke meget tilovers for:

– For det første er det folk, der er imod den udlændingepolitik, jeg fører. For det andet skal de mennesker tænke på, at de stramninger, vi har fået gennemført har betydet, at vi har fået færre asylansøgere til landet, så vi kan bruge pengene på dem til at hjælpe andetsteds i stedet for, siger ministeren til TV2.

TV2’s politiske analytiker Anders Langballe, er dog ikke enig med ministeren i, at hun har valgt den bedste måde at fremlægge sine resultater.

– Hun kan godt lide at provokere, og hun kan godt lide at have en meget simpel retorik. Hun synes sådan set, det er rigtig, rigtig fint at provokere, og det kan man jo mene om, hvad man vil, siger han til TV 2.

– Det er ikke sådan noget her, der nuancerer og højner en debat på et område, hvor debatten er meget let antændelig. Journalister får rigtig tit skudt i skoene, at vi forsimpler debatten; ’det er os, der er med til at forsimple og skabe en primitiv – nogle kalder det en syg – kultur på Christiansborg’. Men så tænker jeg nogle gang på, når politikere igen og igen kommunikerer som her med kage eller andre måder.

I dag fik jeg vedtaget stramning nummer 50 på udlændingeområdet. Det skal fejres!Se listen over stramninger her:http://uim.dk/gennemforte-stramninger-pa-udlaendingeomradet

Geplaatst door Inger Støjberg op dinsdag 14 maart 2017

 

Stein Bagger fundet i Sverige med Porsche og dyrt ur

Den storsvindlende Stein Bagger, der er dømt for bedrageri, lever i en lille by uden for Stockholm under navnet Sten Hansen. Det skriver Ekstra Bladet.

I 2009 blev Bagger idømt syv års ubetinget fængsel for svindel for dokumentfalsk, bedrageri og for at svindle for et trecifret millionbeløb i virksomheden IT Factory. Dengang foretog bagmandspolitiet en pengestrømsanalyse, der viste, at der manglede 200 millioner kroner.

I dag kører Stein Bagger tilsyneladende i en dyr Porche Cayenne og går rundt med et dyrt armbåndsur, og det skal han redegøre for, hvorfor han gør. For de manglende penge, skal stadig opspores. Det eneste man ved er, at pengene er blevet sendt ud af Danmark.

Det fortæller kurator i konkursboet efter IT Factory, Boris Frederiksen:

– Det er ni år siden, at han gik konkurs, og han kan jo have tjent penge efterfølgende. Det kan også være, bilen ikke er hans, men han har lov til at bruge den.

– Tilsvarende må man sige med uret. Det kan være købt brugt. Men der er forskellige spørgsmål, det er naturligt at stille. Der kan være, der er en fornuftig forklaring, og det kan også være, der ikke er. Når man mangler nogle penge, som vi gør i IT Factorys konkursbo, som der aldrig er redegjort for, så er der også en anden mulighed, at hvis det er rigtigt, han ejer de her ting, at det så har sammenhæng med de penge, vi mangler, siger Boris Frederiksen.

Stein Bagger i 2011. (Foto: Polfoto)

Trump frigiver skattepapirer inden de bliver lækket

Trumps skattepapirer har længe været en omdiskuteret sag, fordi det er en tradition, at præsidenter fremlægger dem for offentligheden, men det har Donald Trump ikke ville gøre, heller ikke selv om han lovede det under valgkampen. Det skriver Berlingske.

Den manglende vilje til at offentliggøre papirerne har rejst kritik og undren, og præsidenten er blevet mistænkt for at forsøge at skjule noget, måske endda forretninger med Rusland.

I nat blev han dog tvunget til det, da tv-selskabet MSNBC ville offentliggøre skattepapirerne, og Det Hvide Hus forsøgte at imødekomme eventuel kritik ved at offentliggøre tallene selv først.

Papirerne viste, at Trump blandt andet afskrev 100 millioner dollar i tab for at reducere sine føderale skatter i 2005.

Det faktum, at Det Hvide Hus var i stand til at sende papirerne så hurtigt ud har fået demokraterne til at påpege, at præsidenten sagtens kan sende andre årsopgørelser ud også, og at han kun nægter, fordi han har noget at skjule.

Læs også: Trump skal ikke fremlægge skattepapirer

Trump frigiver skattepapirer inden de bliver lækket. (Foto: Polfoto)

 

Prins Richard er død

Prinsesse Benediktes mand, prins Richard, døde pludseligt på slottet i Berleburg mandag aften, 82 år gammel. Det skriver Berlingske.

Danske prinsesse Benedikte og den tyske prins blev gift i 1968, og boede på Schloss Berleburg som kom med 15.000 hektar skov og er Tysklands femtestørste skovareal. Det skulle det royale par drive, og det elskede den tyske prins, der hellere ville gå i gummistøvler eller laksko.

Prins Richard tilhørte en af Tysklands ældste fyrsteslægter, og hans forfædre kunne spores tilbage til det 11. århundrede.

Foruden sin hustru, prinsesse Benedikte, efterlader prins Richard foruden sønnen, døtrene prinsesse Alexandra og prinsesse Nathalie samt børnebørn og svigerbørn.

Prins Richard er død. (Foto: Polfoto)

EU-dom: Virksomheder må forbyde ansatte at bære tørklæde

EU-domstolen har fastslået, at private virksomheder i hele EU må forbyde deres ansatte at gå med tørklæde og fyre dem, hvis de nægter. Det skriver DR.

Forbuddet skal dog være begrundet med en klar politik om, at virksomheden vil fremstå religionsneutral, og at der generelt er forbud mod politiske, religiøse og filosofiske symboler.

· Mere fra samme kategori ·