Læs også:

Close
Houzz badeværelse

Sådan indretter du dit mini-badeværelse

Bolig  | 

Vi er mange, der har det. Det der meget lille og umulige at indrette mini-badeværelse. Men her får du gode ideer til, hvordan du kan udnytte vægge og højder, tænke i snedige alternativer og prioritere møblementet

Håndklæder, sæbedispenser, tandkrus og toiletsager. Det kan i sandhed være et uoverskueligt projekt at få plads til alle de nødvendigste ting på det lille badeværelse. Ønsker du samtidig, at badeværelset skal emme af renhed, orden og gennemtænkte løsninger, bliver udfordringen ikke mindre – men der er heldigvis hjælp at hente!

Af: Mathilde Dahlin, Houzz.dk

Det handler nemlig om at udnytte vægge og højder, tænke i snedige alternativer og prioritere sit møblement. Vi har set nærmere på en række smarte løsninger, som du nemt og nydeligt kan kopiere.

Keep it simple

Et roligt, nordisk udtryk er et stensikkert valg, når det kommer til indretningen af et mini-badeværelse. Hvide fliser eller hvidmalede mursten og lækre, rå materialer får rummet til at emme af renhed og naturlig orden. Spejlet på bagvæggen er med til at give rummet dybde – og en smuk, rå håndvask som på billedet her tilfører rummet kant helt uden at virke for prangende. Pladsen under vasken kan du ligeledes udnytte, blandt andet ved at opbevare håndklæder og badevægt her. Pænt og praktisk på én og samme tid.

 

Brug rummets dybde 

Har du nogensinde tænkt over, hvor dyb eller tyk, væggen på dit badeværelse er? Måske der gemmer sig hulrum i rummets endevæg, som du kan udnytte ved at indbygge et hyldesystem eller et skab i? I stedet for at hænge hylder op udenpå væggen, der stjæler plads i rummet, kan du i stedet skabe dybde. Et lille badeværelse kan sommetider gemme på langt mere plads og kreative løsninger end første øjekast umiddelbart indikerer.

 

LÆS OGSÅ: FRA GAMMELT SOVEVÆRELSE TIL NYT, LÆKKERT BADEVÆRELSE

 

Et miks af møbler

Du skal ikke lade dig begrænse af rummets få kvadratmeter, men i stedet forsøge at eksperimentere med opbevaring i forskellige højder. Hæng nogle fine træhylder op over toilettet, sæt et lille sidebord ved vasken, og placer et par fletkurve på gulvet.

Gør ligeledes gerne brug af både billeder og nipseting, og skab et personligt udtryk i det lille rum. Skinner personligheden igennem, er der slet ingen, der tænker over størrelsen af badeværelset – alt er tilladt. Hvor der er hjerterum, er der husrum.

Udnyt hver en krog

I vores søgen på den ideelle indretning, kan det sagtens ske, at vi til tider glemmer at udnytte selv den mest basale og oplagte plads i rummet. En håndvask kan snildt tage sig smart ud i hjørnet af badeværelset, hvis du ønsker at skabe plads og luft mellem rummets øvrige accessories.

På denne måde bliver der langt mere vægplads, og dermed også rum til, at håndklæder og hylder kan hænge sidelæns ved vasken.

 

Lad lyset trænge ind

Et mini-badeværelse føles ekstra småt, hvis der ikke er et vindue. Har du mulighed for at skabe lys, eventuelt ved hjælp af et ovenlysvindue, så gør det, og mærk hvordan rummet pludselig føles knapt så klaustrofobisk.

Selvfølgelig er det sin sag at installere et vindue, hvis der ikke er et i forvejen, men mindre kan også gøre det. Har du et højtsiddende vindue som på billedet her, er der for eksempel ingen grund til at have gardiner, som stjæler noget af sollyset. Selv de mindste lysindfald kan gøre en verden til forskel.

 

Æstetisk enkelhed, tak!

Det kan nogle gane være en rigtig god idé at lade alting forblive råt, som det er. Lad armaturer og rør stå til frit skue, poleret og pænt. Der er ingen grund til at pakke ting væk i skabe eller bag forhæng. Rørene i sig selv kan være en smuk, æstetisk detalje på badeværelset, der nemt kan blive for kompakt, hvis der indrettes med solide møbler, som eksempelvis toiletskabe og små reoler.

Guld- messing og sølvdetaljer på et lyst badeværelse, er indbegrebet af lækkerhed, og indbyder i sandhed til et langt, varmt bad.

LÆS OGSÅ: 10 SMÅ BADEVÆRELSER MED STORSLÅEDE IDÉER

 

Kvadratisk og praktisk

Gråtoner, klinker og glaspartier. På dette badeværelse taler enkeltheden helt for sig selv, og der er ikke overladt noget som helst til tilfældighederne – ej heller er der foretaget svinkeærinder med rengøringen. Mini-badeværelset fremstår altså pænt og rent, når linjerne holdes lige, og stilen kører tone-i-tone.

De smukke, grå mosaik-fliser på gulvet giver fint modspil til den lyse væg. De komplimenteres samtidig på bedste vis af naturelementer (som planten her), og det matchende, fløjsbløde badehåndklæde over karret. Et mini-badeværelse indrettet med bravour!

 

houzz
Læs også:

Hjertestenene, som Trine friede med. (Foto: Privat)

 

Boligfund under 200 kroner 

· Mere fra samme kategori ·