Læs også:

Close
Bambus

Retro bambusmøbler i boligindretningen – hot eller not?

Bolig  | 

Vi kender de små, retro bambusmøbler fra 70’erne, hvor de i stor stil prydede boligindretningen, men i de seneste år er de igen blevet mere og mere populære

Bambus i indretningen er altså ikke en ny trend, men en trend, som jeg er blevet ret så vild med – især de små planteborde, som efterhånden ses alle vegne. Bambusmøbler er igen tilbage.

I SS17-kollektionen viser interiørvirksomheden RICE, hvordan de små planteborde kan være med til at skabe stemning og varme i boligindretning. De små retro bambusmøbler er perfekte til at lave små, fine stillebener i boligen, og højdeforskellen er med til at skabe dynamik.

Bambus
Retro bambusmøbler i boligindretningen. (Foto: RICE by RICE)

Hyggeligt stilleben

Brug plantebordene til meget mere end at udstille dine planter. Du kan lave små stillebener og sætte dine yndlingsting i fokus. Det skaber hygge og giver din indretning dynamik.

Bambus bambusmøbler
Retro planteborde i bambus skaber stemning og personlighed i badeværelset. (Foto: RICE by RICE)

Gør et kup – gå på loppemarked

Du kan ofte finde de fine bambusmøbler på kræmmer- og loppemarkeder rundt om i landet, og hvis du er heldig, kan de også købes billigt. Jeg spotter ofte de små planteborde på diverse loppemarkeder, som sælges til omkring 75-100 kroner.

Du kan også være heldig at finde mere unikke bambusmøbler – ligesom @morrisseymmm, der har fundet en meget smuk barvogn i bambus.

Giv bambusmøblerne nyt liv

Gør som grafiker Louise Fechtenburg, og giv dine bambusmøbler lidt maling i yndlingsfarven – det giver liv og personlighed til din indretning. Brug plantebordet til at udstille dine yndlingsplanter – eventuelt i en potteskjuler med et sjovt budskab.

Læs også: De grønne planters invasion i hjemmet

Bambus bambusmøbler
Planteborde i bambus hjemme hos Louise Fechtenburg (Foto: Privat)

De små planteborde er også perfekte til at skabe højdeforskelle og dynamik i indretningen, og så kan de større planter også komme op fra gulvet, så indretningen ikke virker alt for tung.

Selv har jeg blandt andet brugt mit plantebord til min store Monstera i stuen, hvilket jeg synes passer godt med vores reol fra Trævarefabrikkernes Udsalg.

bambusmøbler
Udstilling med mine yndlingsplanter giver liv i stuen (Foto: Privat)

 

Læs også: Sådan indretter du nemt og enkelt med fine pasteller i din bolig

 

· Mere fra samme kategori ·