
Nem opskrift: Kyllinge- og quinoasalat
En nem opskrift på en kyllinge-quinoa-salat er god at have blandt favoritretterne. For det første fordi den er nem at lave, men den også både smager godt, er billig og sund
Energi pr. portion: 348 kcal
Ingredienser til 4 portioner:
1 deciliter quinoa
500 gram kyllingebryster
½ lille salatløg
1 mellemstor rød peberfrugt
1 mellemstort æble
10-12 tørrede abrikoser
1 håndfuld koriander eller persille
Sådan gør du
- Quinoa koges efter posens anvisning og køles af.
- I mellemtiden koges eller steges kyllingebrysterne. Koger du kødet, kan du for smagens skyld tilsætte en smule bouillon til vandet. Steger du kødet på en pande, skal du krydre med salt og peber.
- Når kødet er helt afkølet, pilles det fra hinanden eller skæres i tern.
- Hak løget fint.
- Peberfrugt, æble og tørrede abrikoser skæres i mindre tern.
- Krydderurterne hakkes fint.
- Bland den afkølede kylling og quinoa med de øvrige ingredienser.
- Bland dressingen, og vend den med kyllinge-quinoa-salaten.
Dressing:
1 spiseske olivenolie
1-2 teske friskrevet ingefær
1 teske sukker
salt og peber
Tip!
Du kan med fordel gemme lidt til din frokostmadpakke. Så er nem frokost klaret samtidig.
Vil du have flere lækre opskrifter, så kan du finde dem i bogen:
Læs også: