Læs også:

Close
couscoussalat

Nem opskrift: Couscoussalat med blåbær, feta og mynte

Mad  | 

Den er sund, nem at lave og mætter godt. Couscoussalat bliver din nye yndlingsopskrift!

Du er sulten, og hovedet er tomt for ideer. Der ligger et hav af madfotos på Instagram, men du bliver stadig ikke inspireret. Du vil gerne være sund, men er megasulten. Hvilket dilemma! Men her er en nem opskrift på en couscoussalat, hvor du reelt kan spise den alene, sammen med et stykke laks eller kylling eller noget helt tredje.

Opskriften på en lækker couscoussalat har vi fra bogen Salatfabrikken, der er fyldt med sunde, simple og smagfulde salater. Denne her synes jeg passer perfekt til foråret.

Energi pr. portion: 136 kcal

Ingredienser

Til 4 portioner

3 deciliter kogt couscous

2 håndfulde blåbær

2 spiseske frisk mynte

1 teske olivenolie

feta efter smag

salt og peber

eventuelt lidt friskpresset citronsaft og saltmandler

couscoussalat

Opskrift på couscoussalat

Opskriften er nem og hurtig at lave. Enhver kan være med her. Hvis nu du ikke er til mynte, så brug bredbladet persille i stedet. Eller elsker du hindbær, så kom en håndfuld af det i også.

  • Kog couscous efter pakkens anvisning.
  • Imens vaskes blåbær og mynte, og mynten hakkes fint.
  • Afkøl den kogte couscous og vend den herefter med olivenolie.
  • Tilsæt blåbær, hakket mynte og smuldret feta efter smag.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber.

Hvis du synes, at salaten skal have lidt fugt, kan du tilføre lidt friskpresset citronsaft.

Saltede mandler klæder også salaten godt, men kan sagtens undværes.

 

Tip

Skulle der blive en rest til overs, kan du gemme den til frokosten næste dag. Salaten egner sig rigtig godt til et stykke kold laks eller kylling.

 

Vil du have flere lækre opskrifter, så kan du finde dem i bogen:

forside salatfabrikken bog

 

Læs også:

Klumme om glutenfri

Tag flotte madbilleder

(Foto: Eat Clean With Amalie & Emilia's Kitchen)

· Mere fra samme kategori ·