Læs også:

Close

Derfor skal du spise morgenmad hver dag

Sundhed  | 

Har du nogensinde hørt folk sige, at morgenmad er “dagens vigtigste måltid”? Selv om det kan lyde irriterende, hvis man aldrig er morgensulten, så har disse mennesker faktisk ret!

 

morgenmad
Begynd hver morgen med morgenmad. (Foto: All Over)

Hvorfor skal vi spise morgenmad?

Der er gennem årene blevet fortaget en masse undersøgelser vedrørende netop dette nærmest kontroversielle emne. Fem af grundene til, at morgenmad er vigtigt hver dag, er, at det:

  1. Nedsætter risiko for diabetes
  2. Hjælper med vægttab
  3. Stabiliser blodsukker
  4. Hjælper med hukommelse
  5. Øger stofskiftet

Læs mere om, hvad eksperterne mener om måltidet i denne artikel her.

Personligt har jeg ikke selv den store appetit om morgenen, men efter jeg har drukket et stort glas vand med citron og æblecidereddike kan jeg mærke sulten snige sig ind.

Morgenmad er klart mit yndlingsmåltid, og derfor har jeg ofte ikke noget imod at vågne lidt tidligere, for at jeg kan lave en god solid morgenmad, der kickstarter min dag. Men for dem der ikke har tid eller lyst til at fremtylle den helt store brunch, kan man også sagtens forberede sin morgenmad aftenen før, så at man hurtigt kan springe ud af døren om morgenen og sove lidt længere.

Nedenfor har jeg linket nogle af mine yndlingsmorgenretter.

morgenmad
Bananpandekager med honning. (Foto: All Over)

 

Forslag til lækre morgenmåltider:

morgenmad
Her ses en vanilje-bircher mysli med kakaonibs og frugt. (Foto: Amalie Frijs-Djurhuus)

 

morgenmad
Æg med avokado og tomatsalat. (Foto: All Over)

*Lidt om min morgendrink: Hver morgen drikker jeg varmt vand med en teske æblecidereddike, citronsaft, et strejf af cayennepeber og havsalt. Denne drink er fantastisk, da den formår at kickstarte systemet og stofskiftet.

Efter at jeg har drukket denne drink, venter jeg cirka en halv time, før jeg spiser morgenmad. Æblecidereddike hjælper blandt andet kroppen med at optage næringstoffer, nedsætte kolesterol og kontrollere sult, hvilket er en af grundene til, at drinken er fantastisk.

 

· Mere fra samme kategori ·