Læs også:

Close

MORNING NEWS: Kvindernes kampdag – Om 37 år er lige mange mænd og kvinder chefer

Nyheder  | 

Først om 37 år er der ligestilling på ledergangen · Kvinde kørt ned, gerningsmand fundet i færd med at slette beviser · Nike lancerer en hijab til muslimske sportskvinder

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Om 37 år er lige mange mænd og kvinder chefer

Kigger man på det med ligestilingens briller er det en god nyhed, at flere kvinder får chefjobs, men den dårlige nyhed er, at det går rigtig langsomt. Det skriver Politiken.

Mændene er stadigvæk dem, der får lederjobbene, uanset om det er i den private eller offentlige sektor, og kvinder sakker bagefter i tæt på alle brancher, regioner, uddannelses- og aldersgrupper.

I 2015 sad otte procent af alle danske mænd på arbejdsmarkedet i et lederjob. Det samme gjaldt kun 3,3 procent af kvinderne. Det tal er ikke steget meget fra 2010 til 2015.

En lidt trist konstatering på kvindernes internationale kampdag.

– Her gik vi alle og troede, at kurven var knækket; at mange flere kvinder var trådt ind i et lederjob. Men det er bare ikke tilfældet. Fremgangen er så minimal, som den næsten kan være. Tager vi afsæt i den udvikling, vi har set fra 2010 til 2015, så vil der gå 37 år, før der er lige mange mænd og kvinder, der bliver ledere. 37 år! Det er altså ikke godt nok, siger Lisa Herold Ferbing, formand for fagforbundet Djøf, der har lavet undersøgelsen.

Hun mener, at politikerne skal overveje sanktioner i form af bøder mod virksomheder, der ikke arbejder for at skabe ligestilling på ledergangen. Det skal de nemlig ifølge loven.

Kvinder skaber bedre tal på bundlinjen. Læs mere om det her: Ekspert: Kvinder kan redde det danske arbejdsmarked

Om 37 år er lige mange mænd og kvinder chefer. (Foto: Polfoto)

Kvinde kørt ned – gerningsmand fundet i færd med at slette beviser

Tirsdag aften blev en ung kvinde kørt ned, da hun var i færd med at krydse Hovedvejen i Glostrup.

Bilisten flygtede fra stedet, men blev fundet samme aften, i færd med at slette beviser, hvor hun blev anholdt af politiet. Det skriver TV2.

– Det drejer sig om en fodgænger, der trækker sin cykel. Hun havde været inde og købe lidt at spise omkring krydset mellem Bryggergårdsvej og Hovedvejen. Da hun trækker sin cykel over Hovedvejen, bliver hun ramt, siger vagtchef ved Københavns Vestegns Politi Lars Jørgensen.

Kvinden blev kørt til Rigshospitalets Traumecenter efter ulykken i kritisk tilstand, men er nu uden for livsfare, og gik fri af ulykken bortset fra en brækket ankel og hånd.
Bilisten, der stak af, er kendt af politiet og blev fundet på en tankstation, hvor hun var i gang med at vaske sin bil, der bar tydelige præg af sammenstødet med fodgængeren.

Politiet ser med stor alvor på ulykken.

– At hun var ved at vaske sin bil, ser vi, som at hun var i færd med at slette sporene fra ulykken.

Mordbrand i Aalborg: Vidner efterlyses
Kvinde kørt ned – gerningsmand fundet i færd med at slette beviser. (Foto: Polfoto)

 

Nike lancerer en hijab til muslimske sportskvinder

Sportsgiganten Nike har lanceret en hijab for muslimske kvindelige atleter – Nike Pro Hijab, som vil være i butikkerne i foråret 2018. Det skriver USA Today.

Hijabben er ifølge Nike resultatet af en bevægelse, der blev inspireret af løberen Sarah Attar og vægtløfteren Amna Al Haddad, der begge dyrker elitesport med hijab på.

Al Haddad talte med Nike om de problemer, hun havde med at finde en hijab, der dækkede hendes hoved tilstrækkeligt under sport, og at dens vægt, bevægelse og det knapt så åndbare stof gjorde, at det var svært for hende at fokusere på sin sportslige præstation.

Samtidig havde hun kun den ene, som hun måtte vaske hver nat under konkurrencer.

· Mere fra samme kategori ·