Læs også:

Close
koala, koalabjørn, tørst, tørke, død, udrydning, australien, nationaldyr, dyr, bjørn

NEWS: Koalabjørnen kan være ved at dø af tørst

Nyheder  | 

Koalabjørnen kan være ved at dø af tørst · Din kat elsker dig alligevel · Flyselskab i uvejr efter det nægtede at lade tre piger rejse i leggins · Tale om EU går viralt · Airbnb har overgået antallet af danske hotelværelser

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Koalabjørnen kan være ved at dø af tørst

Voldsom varme tvinger det australske nationaldyr, koalaen, til at ændre leveadfærd. Det viser et nyt forskningprojekt fra University of Sydney. Det skriver TV2.

Koalabjørnen er kendt for at få vand ved at tykke eucalyptusblade og man har troet, at de ikke har været afhængig af andre vandkilder. Ekstrem tørke og varme har dog fået antallet af koalabjørne til at falde drastisk i Australien, og det har fået australske landmænd og forskere fra University of Sydney til at udvikle vandstationer til de tørstige koalabjørne.

Samtidig er bjørnene blevet filmet, og materialet viser, at koalabjørnene får vand andre steder end eykaluptusplanten og at de små pelsbolde er meget tørstige.

– Det vigtigste for mig er, at gøre opmærksom på det faktum, at klimaforandringer har en indflydelse, og at vi her taler om et australsk ikon. Alle i verden kender koalaen, og vi vil ikke miste koalabjørnene, siger Valentina Mella fra ‘University of Sydney’, der er med på projektet.

Det er dog ikke kun vandmangel, der tager livet af den australske koalabjørn. En klamydiaepidemi (ikke den samme type, som mennesker kan få red.) har hærget arten i flere år, og forskere mener, at det er manglen på vand i dyrenes kroppe, på grund af tørke, der giver lads til sygdommen.

 

koala, koalabjørn, tørst, tørke, død, udrydning, australien, nationaldyr, dyr, bjørn
Koalabjørnen kan være ved at dø af tørst. (Foto: All Over)

Din kat elsker dig alligevel

Meningerne om katte er mange og delte. I sidste uge kom det frem, at hunde elsker deres ejere og katte var lidt mere afholdende. Forskeren indrømmede dog, at testen af kattenes kærlighed kunne være fejlbehæftet.

Men nu kommer nyheden, som katteelskere og kattemennesker vil kunne fortælle dig, at de altid har vidst.

Nemlig at katte slet ikke er så slemme som deres ry, men i virkeligheden er søde, kære, omsorgsfulde og vilde med deres mennesker. Faktisk mere end de er vilde med mad.

Det er forskere på Oregon State University, der står bag undersøgelsen, hvor de testede 50 katte fra internater og fra hjem med mennesker. Kattene blev frataget mad, dufte, legetøj og menneskekontakt i nogle timer. Derefter blev kattene præsenteret for de fire ting igen.

Der var ingen forskel på katte fra menneskehjem og på katte fra internater, og langt de fleste katte foretrak socialisering med mennesker frem for de tre andre stimuli. Det betyder altså, at din kat kan bedre lide dig end den kan lide mad.

kat, kæledyr, kærlighed, hengiven, dyr, forskning, Taika, kat
Er hun ikke kær og hengiven? Det er nyhedsredaktørens lille kat, Taika. (Foto: Camilla Falkenberg)

Flyselskab i uvejr efter det nægtede at lade tre piger rejse i leggins

Flyselskabet United er kommet i lidt af et stormvejr på de sociale medier, efter det nægtede tre piger at komme ombord på et fly, fordi de havde leggins på.

Ifølge The Huffington Post var de tre piger helt nede i 10 års alderen, og blev bedt om at skifte, inden de kunne komme på flyet. United har senere forsvaret sig med, at de tre piger rejste som familiemedlemmer til en United-ansat og at der derfor var andre krav til deres påklædning end hvis det havde været en almindelig kunde.

Hele miseren blev dokumenteret på Twitter af aktivisten Shannon Watts, og mange kendte sprang hurtigt ind i debatten om og kritikken af Uniteds valg. Blandt andre modellen Chrissy Tiegen tweetede, at hun havde rejst med United uden at have bukser på, bogstavelig talt.

Det var dog ikke slut med at drille United for deres besynderlige handling, og det konkurrende selskab Delta Air Lines gik ind i debatten og skrev i et tweet:

– At flyve med Delta betyder komfort (og det betyder også, at du kan have leggins på :).

 

Tale om EU’s betydning går viralt

Den spanske EU-politiker Esteban González Pons holdt en dundertale i EU for alle dem, der måske kunne være i tvivl om, hvad man egentlig kan bruge EU til.

Talen, der forsvarer vigtigheden og betydningen af EU, som en fælles drøm frem for et fælles marked, er på rekordtid gået viralt.

Se talen her:

https://www.facebook.com/jyllandsposten/videos/10154563091537683/

 

Danmark har nu flere Airbnb-værelser end hotelværelser

Nye tal fra hotellernes brancheorganisation Horesta viser, at antallet af overnatninger gennem Airbnb er steget fra 1,7 til tre millioner fra 2015 til 2016. Det skriver Politiken.

Dermed er der flere Airbnb-senge end hotelværelser i Danmark, og Horesta finder det meget vigtigt, at der nu kommer styr på skattebetalingen i den voksende industri af private udlejere.

– Danskerne skal fortsat åbne deres hjem for turister. Udfordringen er, at konkurrencen skal ske på lige vilkår, og vi mener, at udlejningen kan misbruges til at være illegal hoteldrift, siger Horestas politiske direktør, Kirsten Munch Andersen.

· Mere fra samme kategori ·