Læs også:

Close

Loppemarkeder i foråret: Her finder du de bedste retro- og vintagefund

Rødhåret fynbo som elsker søde sager, smuk natur og boligindretning! Følg med i mit lille Insta-univers på @mettenorrild.

Foråret står for døren, og det betyder, at det igen er tid til at tage på skattejagt på de forskellige loppemarkeder rundt om i landet

Foråret er på vej, og det kribler og krabler igen for at komme på loppemarkeder og finde fint keramik, skønne teaktræsmøbler og andre unikke loppefund.

Men det kan være svært at få et overblik over de forskellige markeder rundt omkring i landet, så her er mine bud på de bedste loppemarkeder:

Retroguld: Loppemarked med vintagetøj og -møbler

Et sikkert hit, hvor du kan finde en masse skønne, håndplukkede retro- og vintageting er loppemarkedet Retroguld, som to gange årligt afholder deres loppemarkeder i Aalborg, Aarhus, Odense og København. Næste gang de åbner dørene er den 8. til 9. april i Aarhus.

Det er virkelig et godt sted at finde fine og unikke ting til dit hjem, som kan være med til at sætte et personligt præg på din indretning.

Isbjørn - Loppefund
Isbjørn i porcelæn fundet på Retroguld-loppemarkedet. (Foto: Privat)

Jeg knuselsker at gå på jagt efter skønne keramikting, og Retroguld er virkelig et mekka af lækker keramik, og jeg har virkelig svært ved ikke at købe det hele! Men de har også fine møbler, og sidst jeg besøgte deres loppemarked, fik jeg et skønt retro bambusplantebord med hjem.

Læs også: Retro bambusmøbler i boligindretningen – hot eller not? 

Lækkert keramik på vintagemarkedet Retroguld i Odense. (Foto: Privat)

Udover lækre loppefund til dit hjem kan du også købe fedt vintagetøj til din garderobe – markedet har nemlig et helt område kun med skønt vintagetøj, hvor princippet er, at du betaler en kilopris for dit tøj. Det vil sige, at det er ligesom bland selv-slik. What’s not to like?

Du kan se datoer for Retrogulds andre loppemarkeder her.

Køb nye, brugte varer af andre “amatører” på Fyn og i Jylland

Jeg har også tidligere skrevet om konceptet Loppeforum, hvor alle har mulighed for at leje en stand og sælge deres ting. Desværre er organisationen bag lukket ned, men folkene bag har åbnet et lignende koncept, som nu hedder Genbrugshallerne.

Her kan du finde alt mellem himmel og jord, og du kan virkelig være heldig at gøre et røverkøb, da det er “almindelige” mennesker, der sælger tingene og ikke professionelle kræmmere – andre gange ved de dog også godt, hvad de vil have for tingene.

Genbrugshallerne ligger dog foreløbig kun i Odense. Guld & Rod er dog samme koncept, som Loppeforum var, og de har i alt fem butikker i henholdsvis Aalborg, Hjørring, Esbjerg, Ringkøbing og Viborg.

Læs også: Giv din bolig mere personlighed med loppefund

Loppemarkeder
Jeg har været heldig at finde fine nagelstager i Genbrugshallerne i Odense. (Foto: Privat)

Find et loppemarked nær dig

Markedskalenderen.dk er et godt sted at starte. Her finder du et overblik over forskellige loppemarkeder rundt om i landet. Det er også en god ide at tjekke markedskalenderen, når du tager på ferie i Danmark.

Jeg synes ikke, der findes noget bedre end at tage et smut på loppemarked, når jeg ferierer med familien i det ganske danske land. Sidste år var vi i Nordjylland, som virkelig bugner med loppemarkeder samt små og store antikvitetsbutikker.

Desuden skulle Lillebælt Marked i Middelfart være super godt og stort, så det er helt klart et loppemarked, der står på min liste i år.

Læs også: Loppeguld trender: Tips og tricks fra loppeekspert Mitchel Nebelong

· Mere fra samme kategori ·