Læs også:

Close

Find dronningen af dit empowermentsoundtrack: 33 musikere med girl power

Kultur  | 

Har du brug for et soundtrack til kampdagen – eller er du bare vild med girl power? Denne playliste er fyldt med empowerment og bad ass, independent women

Vi elsker musik, og vi elsker seje kvinder, der laver det. Derfor har vi samlet en række numre, der sparker røv, hvad enten du fejrer Kvindernes Internationale Kampdag på onsdag den 8. marts eller bare skal have en reminder om, at du er stærk og kan gøre, hvad du vil!

sangerinder, girl power
Her er kun fem af de i alt 33 acts, jeg har oplistet til dig, der gerne vil have noget girl power ud af højtalerne. (Foto: All Over)

Independent Women – Destiny’s Child

– All the women, independent! Throw your hands up at meeee!

Destiny’s Child er indbegrebet af uafhængige kvinder, der skilter med det, og selv om det er svært at vælge bare et enkelt nummer ud fra gruppens enorme liste af kraftfulde sange, så må Independent Women være klassikeren over dem alle – derfor er den perfekt til at sparke playlisten i gang!

Andre Destiny’s Child-numre, vi kan anbefale er Bills, Bills, Bills, Survivor og Bootylicious.

 

Run the World (Girls) – Beyoncé

Man kan ikke sige Destiny’s Child uden at sige Beyoncé, og hun er om nogen et forbillede for stærke kvinder verden over.

– Who run the world, spørger Beyoncé, og alle råber: “GIRLS!”

Boblere: Formation (der nærmest virker som en Run the World 2), I Was Here, Flawless og Grown Woman

 

Bulletproof – La Roux

Når du er blevet stærk af erfaring og pludselig har en usynlig, skudsikker vest på!

Hør også: In for the Kill, I’m not your Toy

 

Don’t Need Nobody – Ellie Goulding

Det er absolut intet galt i at være afhængig af andre – men det der øjeblik, hvor man indser, at man faktisk kan rigtig meget selv (fordi du er megasej), er altså også ret fedt.

 

Nobody’s Wife – Anouk

– What goes around, comes around – you’ll see!

En fantastisk lækker, vred sang til dit female power anthem!

Endnu en Anouk-anbefaling: Don’t

 

Dancing on my own – Robyn

Når du har brug for en reminder om, at der ikke er nogen grund til at gå ned med flaget, selv om du pludselig står på egne ben.

Mere nice Robyn: Konichiwa, Bitches, Handle Me

 

Bad Girls – M.I.A.

Hvis du ikke på et eller andet tidspunkt har kørt gennem byen med den her i ørerne og ladet, som om du var med i en musikvideo, så synes jeg lige, du skal prøve det af …

Hør også: Paper Planes

 

Can’t Hold Us Down – Christina Aguilera

Måske havde du lige et øjeblik glemt de kække veloursæt, der var så trendy dengang, men budskabet er stadig relevant. Faktisk skulle man tro, Christina Aguilera havde skrevet denne sang netop til Kvindernes Internationale Kampdag.

– Nobody can hold us down. Never can, never will.

Lyt også til klassikeren Fighter.

 

Girl on Fire – Alicia Keys

– Looks like a girl, but she’s a flame. So bright, she can burn your eyes. Better look the other way. You can try, but you’ll never forget her name. She’s on top of the world …

Hvis du ikke har stået til en morgenfest med dine bedste veninder (eller nogle helt random kvinder, du lige har mødt) og skrålet: “THIS GIRL IS ON FIREEEE!”; har du så overhovedet levet?

Mere empowerment fra Alicia Keys: Superwoman

 

Part of Me – Katy Perry

Det er ikke sikkert, at du ville have valgt Part of Me, hvis du skulle nævne en empowering Katy Perry-sang, for hun har lavet en del, der er alle er meget oplagte. Den her er dog min personlige favorit! Omkvædet er meget skråleværdigt, og som en bonus er videoen også meget kampdags-egnet.

Firework, Rise, Roar, This is How We Do

 

On My Own – Miley Cyrus

– Gotta do it on my own. I’ll find a way, and I’ll do it on my own. I can do anything. I will get it done with the help from no one. Came into this world by myself, so I don’t need nobody else.

Mere selvsikker Miley-musik: We Can’t StopThe Climb, 4×4 (I’m a female rebel)

 

Feeling Myself – Nicki Minaj

Endnu en boss lady – og måske en af dem, der lever ekstra meget op til titlen – er Nicki Minaj, og hun føler den virkelig i denne sexede og selvsikre sang, som hun har lavet sammen med ingen ringere end Beyoncé. Selvfølgelig.

Du kan også lytte til: Starships, Freedom, I Am Your Leader

 

Bossy – Kelis

Kelis er dronningen af stærke sange! Hvem husker ikke, da hun først dukkede op med pink afro og råbte op om, hvor meget hun hadede sin eks? Faktisk var Kelis en af de allerførste forbilleder, jeg havde, og Caught Out There kom på min “vrede kvinder”-playliste som sang nummer 1 – sammen med blandt andre Anouk. Det var dengang … siden er Bossy og mange andre fede numre kommet til!

Hør også disse girl power-numre fra Kelis: Trick Me, Caught Out There, Milkshake

 

BO$$ – Fifth Harmony

Nogen kalder dem nutidens Spice Girls – på mange måder har de ret. Selv om Fifth Harmony ikke på samme måde er ved at overtage verdensherredømmet (kan I huske, hvordan vi alle klædte os ud som Emma eller Sporty Spice, samlede på billeder og lavede peacetegn eller skrev “girl power” i hinandens Diddl-kalendre? Der skal et helt specielt pigeband til for at nå det niveau!), så er de nogle selvsikre damer, der tjener som stærke og uafhængige forbilleder.

De har lavet flere kraftfulde sange: That’s My Girl, Worth It,

 

Das Me – Brooke Candy

I nummeret Das Me får du linjer som “All My ladies let me hear ya. I’m A CEO, dream girl, drug dealer”, “Next time they call you a slut, Brooke Candy tells you not to give a fuck”, “Looking for the realest bitch? Tell the world das me” og “I’m on top of the world, I’m on top of the game, you best remember my name: Brooke Candy, the haters love to doubt me. Candy is my name but there’s nothing sweet about me”.

… Og så er der musikvideoen, som er et helt kapitel for sig.

Mere bad ass Brooke Candy: Pop Rock (feat. Sia),

 

Born This Way – Lady Gaga

Lady Gaga er et godt eksempel på en kvinde, der ved, hvad hun vil og er pisseligeglad med, hvad omverdenen synes om hende.

Mere empowering Gaga: Applause, Edge of Glory, Hair,

Spice Girls

Man kan naturligvis ikke nævne girl power uden at nævne Spice Girls! Godt nok var det ikke de originale skabere af begrebet, men de fik fasttømret det til det musikalske landkort, ligesom de havde kæmpe indflydelse på min generation, da vi var unge teenagere.

Mere girl power: Who Do You Think You Are, Wannabe

 

Bitch – Meredith Brooks

Det er vist ikke nødvendigt at knytte en kommentar til dette nummer.

Shake It Out – Florence and the Machine

Der er noget eventyragtigt over Florence and the Machine. Noget elektronisk og robotagtigt elverliv. Hvis I ikke helt kan følge mig, er der stadig rigtig god mulighed for, at I vil elske Florence and the Machine, for de er fantastiske.

Prøv også med de her numre: You’ve Got the Love, Kiss With a Fist

 

We got the World – Icona Pop

Så er der svensk røvfuld, og vi kan totalt relatere! Eller … altså vi vil gerne. Måske bliver det næste weekend.

Boblere: I Love It, Girlfriend

 

Who Says – Selena Gomez

– I don’t wanna be anybody else, lægger Selena Gomez ud med, og så er stilen ligesom lagt for denne tidlige Selena-sang (sammen med The Scene), hvor hun både spørger, hvor hun blandt andet kommer ind på, at du kan blive præsident, hvis du vil.

Mere (og nyere!) Selena: Kill ‘Em With Kindness, Trust Nobody, Same Old Love

 

Hard out here – Lily Allen

Hvad blev der egentlig af hende der “fuck you very, very muuuch”? Lily Allen laver stadig musik, og det er ikke kun Fuck You, der er god at danse rundt til, når du er lidt træt af andre mennesker. Nummeret Smile er for eksempel skrevet til den tidligere præsident George Bush, og Hard Out Here er et ret godt anthem, når du er lidt af en kælling …

Hør også: Air Balloon, Smile, Fuck You

Fancy – Iggy Azalea feat. Charlie XCX

Når du virkelig føler dig selv, eller trænger til at blive mindet om, at det bør du gøre.

Mere af samme slags: Black Widow (feat. Rita Ora), Work,

 

Confident – Demi Lovato

– Hvad er der galt med at være selvsikker, spørger Demi Lovato, og hun har en pointe! Så glem lige Janteloven lidt. Hiv din indre girl power frem, og skrål med.

Mere girl power: Really Don’t Care (feat. Cher Llyod), Skyscraper

 

Take me as I am – Mary J. Blige

Føler du dig lidt uden for din comfort zone, når du ser genrerne her på listen? Hvis du er mere til noget blød r’n’b, så skal dit empowermentsoundtrack måske kurateres af Mary J. Blige?

Hør også: Stronger, Just Fine, No More Drama, Thick Of It

 

Salute – Little Mix

hvis du følger med i det danske X Factor har du sikkert set Ladies With Attitude fyre den af med dette nummer til Five Chair Challenge. Det er oprindeligt et Little Mix-nummer – en gruppe, som faktisk kommer fra det engelske X Factor.

Flere Little Mix-sange med girl power: Shout Out to my Ex, Wings, Change Your Life

 

Girls – Santigold

Læg lige mærke til alle de forskellige kvinder, der optræder i den her video. Ren feel good!

Lyt også til: Can’t Get Enough of Myself, Big Boss Big Time Business

 

Sisters Are Doing it for Themselves – Eurythmics feat. Aretha Franklin

Så er der altså lagt fundamentet for et girl squad, før det overhovedet var et fænomen!

Hør også: R.E.S.P.E.C.T., Think, I Saved The World Today

 

Hollaback Girl – Gwen Stefani

Siden jeg hørte linjen “I kinda always knew I’d end up Your Ex-Girlfriend” har jeg haft en svaghed for Gwen Stefani – både i og uden for No Doubt. Hollaback Girl er en af de numre, hvor Gwen viser allermest girl power, så derfor fortjener hun selvfølgelig en plads på listen.

Mere empowering lyrik fra Gwen: It’s My Life, Let me Blow Your Mind

 

Stronger – Britney Spears

Bare fordi hun formentlig er selvskrevet, og du helt sikkert godt selv kunne komme i tanke om hende, betyder det jo ikke, at vi skal udelukke Britney Spears fra listen! Hun har i mange år gået under navnet “popprinsesse”, men nu må vi snart til at betragte hende som en voksen – og som den dronning, hun er for rigtig mange.

Mere girl power fra Britney: Work Bitch, I Wanna Go, Piece of Me

 

Blank Space – Taylor Swift

Privat (og ofte meget offentligt) understreger Taylor Swift igen og igen med sit stadig voksende girl squad, at kvinder skal støtte hinanden, mens hun professionelt igennem sine sange fortæller verdenen, hvordan de der mænd ikke er så nødvendige …

Hør også: Shake it Off, Bad Blood, We Are Never Ever Getting Back Together

 

Express Yourself – Madonna

https://www.youtube.com/watch?v=-t1Y7QHpdS4

Madonna er muligvis den ældste her på listen og også en af de tidligere powerkvinder i vores udvalgte mængde. På mange måder er hun foregangskvinden for de andre, da mange af musikerne i denne artikel har set op til Madonna – med god grund!

Mere: Bitch, I’m Madonna, Die Another Day

 

Bitch Better Have my Money – Rihanna

Vi slutter af med en af mine absolutte favoritter.

– Hvis I skal have jeres mobiler fremme, så skal det kun være for at tage billeder af mig!

Den ytring husker jeg allerbedst fra Rihannas koncert i Danmark sidste år, og den understreger meget godt, hvor selvglad sangerinden – og vi andre – har lov at være!

 

Find hele playlisten på vores YouTube her:

Hvem lytter du til, når du virkelig skal have en pick me up?

· Mere fra samme kategori ·