Læs også:

Close

MORNING NEWS: Danske politikere efterlader smartphonen hjemme inden rejse til Rusland

Nyheder  | 

Danske politikere tager ikke smartphones med til Rusland · Trump anklager Obama for at have aflyttet ham · USA har et nyt indrejseforbud

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Danske politikere efterlader smartphonen hjemme inden rejse til Rusland

Danske politikere fra Det Udenrigspolitiske Nævn er blevet rådet til at lade deres smartphones, tablets og computere blive hjemme i Danmark, når de skal på besøg i Rusland. Det skriver Berlingske.

Det er Folketingets IT-afdeling, der har vurderet, at politikernes smartphones vil udgøre en sikkerhedsrisiko.

– Det er en anbefaling fra Folketingets IT-afdeling: Lad være med at tage iPhone, iPad eller computer med til Rusland, idet der er en risiko for, at vi bliver overvåget og tappet af russerne, siger Nikolaj Villumsen, udenrigsordfører i Enhedslisten.

Politikeren forklarer, at det ikke kun handler om danske sikkerhedsinteresser.

– Man skal jo ikke gå hen og blive paranoid, men jeg vil nødig have, at de russiske myndigheder hacker sig adgang til de kontakter, jeg har til russiske – og for den sags skyld – syriske oppositionsfolk, siger Nikolaj Villumsen.

Berlingske fortæller, at mindst én af nævnets medlemmer, Dansk Folkepartis Marie Krarup (DF), har valgt ikke at følge anbefalingen fra Folketingets IT-afdeling. Det ønsker, hverken Marie Krarup eller Carsten U. Lund, direktør for Folketingets Administration, at kommentere.

Farvel smartphone ? På vej til Rusland med Udenrigspolitisk Nævn, hvor vi er blevet frarådet at have gadgets med af…

Geplaatst door Martin Lidegaard op zondag 5 maart 2017

Trumps anklager om Obamas telefonaflytninger afvises

Lørdag morgen fattede præsident Donald Trump sin smartphone og gik til tasterne på Twitter. Her anklagede han, i en række tweets, tidligere præsident Barack Obama for at have aflyttet telefoner i Trump Tower i New York under valgkampen. Det skriver Politiken.

Trump sammenlignede aflytningerne med Watergate-skandalen og kaldte Obama for en syg fyr. Er anklagerne sande, er der også tale om en skandale af Watergate-proportioner.

Donald Trump og hans stab har bare ikke fremlagt nogen beviser for, at de her anklager faktisk skulle være sande.

Ifølge Politiken stammer Trumps anklager fra et radioprogram, “The Mark Levin Show”, hvor højrefløjstilhængeren og værten Mark Levin påstod, at præsident Obama havde brugt “den føderale regerings beføjelser” til at aflytte Trump.

De anklager kom af en sag i november 2016, hvor en domstol gav grønt lys til, at FBI overvågede amerikanske statsborgere for at finde eventuelle kontakter mellem russiske banker og Trumps organisation. Men i januar 2016 blev den historie demonteret igen, da tilladelsen aldrig blev givet på grund af en uklar ansøgning.

Det afholdt dog ikke Mark Levin fra at bringe historien alligevel. Det fik så det ultrahøjreorienterede nyhedsmedie Breitbart News til at køre historien og derfra er nyheden nok gået videre til Trump, mener man, da Trumps chefstrateg og særlige rådgiver Stephen K. Bannon, er tidligere chef for Breitbart News.

I stedet peger flere medierne nu på, at Trumps årsag til at tweete om historien skyldes, at han vil dreje opmærksomheden væk fra sine egne lortesager om, at ham og hans stab skulle have haft et overordentligt tæt forhold med Rusland og måske landets hackere før, under og efter valgkampen.

Kevin Lewis, tidligere talsmand for Barack Obama har afvist anklagerne, James R. Klapper Jr., tidligere direktør for Den Nationale Efterretningstjeneste har bekræftet, at der ikke er givet tilladelser til aflytning af tårnet fra domstolene – hvilket ellers er et krav for aflytninger. FBI’s chef James B. Comey har bedt det amerikanske justitsministerium om at afvise præsidentens påstand.

Læs også: Trumps justitsminister fortalte ikke om møder med russer – nu kræves hans afgang

Trumps anklager om Obamas telefonaflytninger afvises. (Foto: Polfoto)

Trump indfører nyt indrejseforbud, der ligner det gamle

Præsident Trump har underskrevet endnu et indrejseforbud. Det skriver Politico.
Trump nye indrejseforbud, ligner til forveksling det gamle, og gælder stadig borgere fra flere lande, med primært muslimske befolkninger, dog er Irak fjernet fra listen over lande, hvor borgere ikke må rejse ind i USA fra.
I det nye indrejseforbud må flygtninge ikke komme til USA i de næste 120 dage, og sprog, der så ud til at give kristne flygtninge fra muslimske lande er blevet fjernet. Borgere fra Iran, Libyen, Somalien, Sudan, Syrien og Yemen kan ikke få visa i 90 dage. Der går ti dage fra vedtagelse til forbuddet træder i kraft.
Det første indrejseforbud løb ind i en lang række problemer og blev ophævet af landets domstole, blandt andet, fordi det var alt for upræcist.
Trumps første indrejseforbud blev trukket tilbage af en dommer. Nu har han lavet et nyt. (Foto: All Over)

· Mere fra samme kategori ·

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk