Læs også:

Close

Jeg har fri … men hvad skal jeg dog lave?

Mit liv  | 

Det er weekend, og nogen har måske endda ferie. No matter what så er det dejligt med lidt tid til dig selv. Slappe af, hygge og lade op

Jeg har fundet lidt ting, du kan fordrive tiden med, hvis du har få eller ingen planer, og du har tænkt dig, at det skal forblive nogenlunde sådan.

Læs en god bog

Gode bøger holder stadig maks. Og jeg synes, det er så hyggeligt at sidde i sofaen med en god bog og en kop te. Jeg er netop blevet færdig med “Hidden Figures” af Margot Lee Shetterly. Den er fantastisk og røg i januar direkte ind på forskellige bestsellerlister. Med god grund.

Det er en fantastisk historie, og så er den autentisk. Du kommer både til at grine og græde, når du læser fortællingen om fire kvinder, der var med til at inspirere kommende generationer. Så husk Kleenex!

Hidden figures
En bog om kvinder, der er sejere end de fleste, 199,95 kr., Saxo.com

Nyt kan være godt, og det er det i dette tilfælde. Garbi Schmidt debuterer nemlig som skønlitterær forfatter med en rigtig velskrevet bog om en usædvanlig, kvindelig mønsterbryder i begyndelsen af 1900-tallet i København. Ebba er hovedpersonen, der får en uddannelse som boghandler og får egen forretning på Nørrebro.

Jeg elsker de der bøger, der ikke bare er fængende, men også giver et indblik i nogle personer og en tid, som man ikke selv har været en del af. Den handler også om udlængsel, frihedstrang, galskab, kærlighed og ikke mindst kvindefrigørelse.

Bog Ebba Gyldendal
Garbi Schmidt debuterer som skønlitterær forfatter, 299,95 kr., saxo.com

Nogen gange har man bare brug for noget let læsning sådan uden den større dybde – lidt som Bridget Jones. Sådan er The Lonely Hearts Travel Club – Destination: Thailand, der handler om Georgia, der bliver dumpet og tager til Thailand for at komme ovenpå igen.

Et eventyr, som hun sikkert ikke helt havde forestillet sig skulle blive sådan. God og nem læsning til dase-dage.

harper collins

Destination: Thailand, 109,95 kr., saxo.com

Joona Linna har tilbragt to år i et højsikret fængsel, da han bliver ført væk for at deltage i et hemmeligt møde. Politiet har nemlig brug for hans hjælp til at stoppe en gådefuld morder, der kendes som Kaninjægeren. Den eneste sammenhæng mellem morderens ofre er, at de alle har hørt et barn sige et rim om kaniner, inden morderen kommer.

I Kaninjægeren ender tv-kokken Rex Müller tilfældigvis midt i begivenhedernes centrum. Det er første gang han skal være alene med sin søn, men i stedet for at nyde tre afslappende uger sammen, bliver det i stedet startskuddet på en skræmmende kamp for overlevelse. Det er sjette bind i den forrygende svenske krimiserie om kriminalkommissær Joona Linna.

Kepler kaninjægeren

Kaninjægeren af Kepler, 349,95 kr.,  saxo.com

Strik i lange baner

Jeg elsker at strikke, men ofte ender jeg med at binge 10 afsnit af en Netflix-serie, inden jeg har set mig om. Det er også hyggeligt. Men der er noget fantastisk og beroligende ved at sidde med et strikketøj og bare række efter række se det skride frem.

Jeg købte for nylig nogle lækre uld-nøgler i Søstrene Grene, som jeg regner med ender som en halstørklæde. Formentlig først til næste efterår. Men det er processen og det afslappende i det hele, der virkelig giver en dejlig ro.

strikke

Strikkepinde og garn fra Søstrene Grene, priser fra ca. 15 kr., søstrenegrene.com

Varm chokoladehygge

Jeg elsker alt, der har med hygge at gøre. Og fri er også lig med hygge. Om du tager turen alene eller med en veninde eller kæreste er underordnet, men du bliver nødt til at forkæle dig selv engang imellem – og et besøg hos Hotel Chocolat er forkælelse i højeste potens.

Du kan faktisk for få penge blive ultra forkælet med en kop varm chokolade og et stykke “almindelig” chokolade. Så ind på Strøget i København eller i Frederiksbergcentret med dig – og forkæl dig selv.

 

hotel chocolat
Velkommen til butikken på Strøget i København, som alle chokolade-elskende vil gå amok i. (Foto: Privat)

Se gamle filmklassikere

Der er noget ved de der gamle film, også gerne dem i sort/hvid. At tage en hel eftermiddag, hvor du binge watcher dem er ret hyggeligt. Om du er til gamle westerns, kærlighedsfilm eller komedier er underordnet, det er bare at gå på opdagelse.

Marilyn Monroe, Kathrine Hepburn eller Frank Sinatra er mine anbefalinger, men det er op til dig.

Marilyn Monroe

Måske du helt har glemt, hvor gode de gamle film var på hver deres måde.

 

Skrive, tænke, skrive

Jeg elsker de små notesbøger, man kan købe i både Tiger og Søstrene Grene – og jeg kommer altid ud med flere af slagsen, fordi de er pæne, og jeg ikke kan leve uden dem … Men omvendt så bruger jeg dem også både på job, og når jeg har fri.

Tit har jeg brug for at skrive tanker ned. Det behøver ikke være en rigtig dagbog, men når jeg er glad, frustreret og har brug for at udtrykke mig og måske ikke har veninder i nærheden, så er det både dejligt, sundt og hyggeligt at skrive ned.

Og så er jeg begyndt at lave små digte, det er det nye sorte. Måske. Eller jeg synes i hvert fald det giver mig et eller andet, når jeg har set fem afsnit af House of Cards, og øjnene er trætte. Prøv det …

dagbog
Det er hyggeligt og dejligt at nedfælde alt det, der er inde i hovedet. (Foto: Privat)

Gå nu bare en tur

Man tænker det så tit, men man får det ikke altid gjort. Men når man så får det gjort, er det jo mega dejligt. Altså at gå en tur. Om solen skinner, om det er regnvejr eller bare en kedelig gråvejrsdag, så er det faktisk rart at komme lidt ud. Og så bor de fleste jo enten ved en sø, skov eller et grønt areal, så find noget pænt at se på, imens du bliver “luftet”.

Jeg bor selv tæt på Søerne i København, og jeg har taget et utal af billeder både sommer og vinter, som er så forskellige, når jeg har gået en tur der. Og så kan man jo altid sætte sig på en café på vej hjem og få en kaffe, fordi man har været så “dygtig”.

Søerne København
Blå er min yndlingsfarve. Og det her er jo nærmest blå med blå på. Søerne i København er bare et dejligt sted. (Foto: Privat)

Weekendsmuttur

Ofte kan man komme til både Berlin, Stockholm eller London billigere end en tur til for eksempel Aarhus (hvis du bor på Sjælland). Det er skørt, men sådan er det. At rejse er at leve, og der er noget ekstravagant over det at pakke kufferten, tage i lufthavnen og sidde i et fly og kigge på skyerne.

Har du bare være dygtig en måned og sparet lidt op, kan du faktisk godt komme af sted et par dage til en rimelig pris.

Prøv at tage af sted alene og oplev det at være “dig selv”.

sky
At svæve over skyerne er ret fantastisk. (Foto: Privat)

Tag en maske på

Man er ikke nødvendigvis køn, men det må man så håbe, at man er bagefter. Lige meget hvad type maske, du vælger, så er det godt for din ansigtshud at få lidt ekstra pleje – og du kan hurtigt mærke, om det er gennemgående rens, fugt eller andet, du har brug for. Det er sådan en rigtig fridags- eller weekendting at foretage sig.

Ansigtsmaske
Slap af og husk, at ingen (forhåbentlig) ser dig imens.

 

Du kan også se, da vi testede masker på redaktionen: Vi tester maske

Lav en lækker frokost (til dig selv)

Ofte bliver det bare sådan lidt rester, skyr, en banan, et stykke brød eller endnu værre Just Eat, man spiser på en fridag, hvis man ellers ikke skal ud at spise. Men hvorfor ikke servere en lækker frokost – for dig selv.

Forkæl dig selv. Gå til fiskemanden, køb bare et par skiver laks og en lækker sild. Smut forbi bageren og køb et hjemmebagt rugbrød. Pynt med det, du kan lide – røræg er også godt til laks. Og anret det pænt. Sådan får du både en gåtur ud af det og uden det store besvær en frokost, der havde kostet meget mere på en restaurant.

frokost rugbrød
Rugbrød er godt og lidt noget, man glemmer at spise. (Foto: Privat)
Læs også:

· Mere fra samme kategori ·