Læs også:

Close

Vinterens blomstervitaminer – ryk foråret lidt tættere på med blomster

Bolig  | 

Vores florist og stylist, Trine Dahl, deler ud af sin viden om blomstervitaminer direkte fra sin biks i L.A.

Pigede pasteller i dine blomster og på din sunde mad er en nem måde at få foråret lidt tættere på. Her er lidt inspiration fra vinterens trends i Californien, så du kan få dine blomstervitaminer.

Buketinspiration med roser og anemoner

Buket holdt i pasteller og fyldt med roser og anemoner. (Foto: Privat)

Sarte toner af lyserød, råhvid, snehvid, koral og støvet grøn er perfekte i en buket, når øjet øjner grå himmel over alt, og alle savner forårets lys og længere dage. Få fat i sådan en skønhed, og mærk, hvordan en buket blomster gør dig gladere.

Endnu en smuk kombination af blomster i sarte farver, der minder om forårets komme. (Foto: Privat)

Franske anemoner blandet med hvide valmuer, koral farvede ranunkler, tørrede markblomster og roser er en meget yndig kombination af sarte vinterpasteller. Køb enkelte stilke af hver hos din blomsterhandler, eller få bundet en buket, der – selv om det er vinterfarver – bringer dit hjem en smule tættere på foråret.

Brug også blomster i maden

Trenden lige nu i L.A. er masser af madbilleder FULDE af blomster. Der er nippede, små blomsterhoveder drysset på alt – overalt. Se bare disse billeder.

Panna cotta

Bare et lille drys blomster gør en kæmpe forskel. (Foto: The Little Plantation)

Kokos panna cotta med matcha green tea fra The Little Plantation, en skøn piges blog om smukke, sunde, vegetariske retter. Her giver blomsterne lige det ekstra, som blåbærrene ikke helt kunne gøre alene.

Tricolore is

En virkelig flot og eventyrlig dessert bliver bare endnu flottere af at blive pyntet med et blomsterhoved. (Foto: Privat)
Husk, at ikke alle blomster er spiselige. Er du i tvivl, så spørg din lokale blomsterhandler.

Yndig Cheesecake tricolore, pyntet med små kanutter (violer eller ministedmor) og blåbær.

Når du laver kager, så husk altid at pynte med små blomsterhoveder i fine farver. Der findes ikke en smukkere kage, end en der er hjemmebagt og pyntet med blomster! Det er bare at prøve sig frem.

Mix pastellerne i buketterne

Om du vælger en buket eller krans, så gør et mix af pastellede blomster blot, at de komplementerer hinanden og fremhæver den enkelte nuance.

Smukke detaljer. At blande få, tørrede blomster i en frisk buket er en fin ide til vintermånederne. Disse tørrede markblomster har vinterens farvenuancer – og så holder de evigt. (Foto: Privat)

Hvorfor holde sig til de lyserøde nuancer? Andre pasteller komplimenterer nemlig rigtig fint, og her kan du se, hvordan både grøn og blå falder i smuk symbiose.

Snehvid blomsterdekoration. (Foto: Privat)

Hvide hortensiaer, hvide valmuer, ranunkler og eustoma i en sart, lyserød nuance, roser og skønne stilke af pink peber. Pink peber købes i små, tørrede bundter, prøv hos din lokale grønt- eller blomsterhandler. Der er håb om forår i de fine nuancer, og så er denne romantiske buket i det hele taget bare ikke til at stå for!

Det er ikke forbeholdt festivaler at være iklædt en blomsterkrans! (Foto: Privat)

Skal du til fest, kan du pynte dig med en blomsterkrans: En anden stor trend i L.A. Lad din blomsterhandler måle dit hoved, og bestil dem af de søde og sarte, pastelfarvede blomster. Denne her blev båret til premieren på Disney’s Muana film i Hollywood.

 

Hvordan bruger du blomster om vinteren?

 

Det er et must for Trine at få leveret blomsterne personligt til modtagerne. (Foto: Privat)

Det er sjældent, der er brug for at bære en jakke i det sydlige Californien, men denne vinter har været kold, og som florist tilbringes mange timer i L.A.’s tætte trafik til og fra The Original Los Angeles Flowermart i Downtown L.A. og i trafikkøer, da jeg insisterer på at levere mine blomster personligt – hver eneste gang!

Jakken har jeg iøvrigt fundet på Rosebowl Fleamarket i Pasadena.

· Mere fra samme kategori ·