Læs også:

Close
parforhold

Valentinsdag rimer på parterapi

Nyheder  | 

En undersøgelse af 400 forskellige søgeord relateret til valentinsdag viser, at danskerne i stigende grad søger på “single” og “parterapi” op til valentinsdag

Der skrives om valentinsdag alle steder lige nu, og for dem med en dejlig kæreste er det jo meget hyggeligt. Måske … For faktisk er det jo ikke alle forhold, der er lige så sukkersøde og rosenrøde, som man ser på Instagram. En ny undersøgelse viser derimod, at der er noget her, der ikke er så lyserødt, som man skulle tro – vi googler nemlig i stigende grad søgeord som “parterapi” i dag.

– Vi regnede med, at søgeord som “chokolade” og “restaurant” havde den højeste stigende popularitet omkring valentinsdag, men i stedet indtog “parterapi” og “single” de to øverste pladser med hensyn til stigning i antal søgninger, skriver Katoni.dk, der er overraskede over resultaterne af undersøgelsen.

Populariteten er baseret på, hvor mange der søgte og brugte ordet 10 dage før og efter valentinsdag, sammenlignet med resten af 2016. Katoni har udelukket søgninger med ordet “valentinsdag” i, da de altid er populære den dag.

Valentinsdag er ikke altid så hyggelig en kærestedag, som man skulle tro. (Foto: All Over)
Populære søgninger op til valentinsdag
Fra den højeste stigning i popularitet til den laveste:
Parterapi (ca. 200% stigning)
Single (ca. 66% stigning)
Biograf (ca. 40% stigning)
Spa (ca. 33% stigning)
Romantisk (ca. 30% stigning)
Restaurant (ca. 20% stigning)

Tallene fortæller deres egen historie

Ordet “parterapi” har en rekordhøj popularitet i søgemaskinerne op til valentinsdag og ligger 200 procent over normalen både før og efter dagen. Parterapeut Christel Sonne Rasmussen har udtalt sig omkring fænomenet:

– Jeg tror, at folk søger på parterapi vedrørende valentinsdag, fordi valentinsdag er blevet en slags mærkedag med hensyn til fejring af parforholdet, kærligheden og romantikken. Så valentinsdag er endnu en anledning til at stoppe op og mærke efter.

– Og mærker man så, at forholdet er mindre lykkeligt end ønsket, vil mange tænke: “Lad os gøre noget ved det nu”, og her kommer parterapi så ind i billedet.

parterapi, søgeord
Renee Zellweger Som Bridget Jones tænker og mærker meget efter i forhold til kærester. (AP Photo/Universal Studios, Laurie Sparham)

Christel Sonne Rasmussen har som parterapeut erfaret, at parforholdet er af meget høj prioritet for mange danskere.

– De fleste ved, at kærligheden er det vigtigste, når alt kommer til alt, og frygten for at miste den, man elsker, bliver endnu en gang så uoverstigelig, at mange ønsker at gøre en bedre indsats. Eksempelvis med hjælp fra en parterapeut, siger hun.

Derfor hitter “Parterapi” og “single” på Google

Stine Marie Zink, som også er parterapeut, forklarer, at det stigende antal søgninger kan være sæsonbetonet, uden direkte at have noget med valentinsdag at gøre.

– Det er efterhånden alment kendt, at mange parforhold går i stykker lige efter jul, fortæller hun.

Stine Marie Zink mener, at årsagen kan være, at man giver sit uperfekte forhold en sidste chance op til jul, i håb om at hjerternes fest kan genfinde kærligheden, eller for at give børnene en jul med begge forældre inden bomben sprænger. Og når valentinsdag så nærmer sig, bliver man påmindet om kærligheden, om den så er i forholdet eller ej.

– Det kan være her, man tager en dyb indånding, sluger enhver stolthed forbundet med forestillingen om at kunne gøre alt selv og kontakter en parterapeut.

parterapi, søgeord
Er det “bye bye” – eller “hej hej” til kærligheden? (Foto: All Over)

Selv om valentinsdag ofte forbindes med parforhold, så er søgeord som “single” også ekstremt populært og stiger med 100 procent lige omkring dagen. Det kunne tyde på, at singler søger på internettet måske i håbet om at finde andre singler at mødes med eller måske, fordi de leder efter råd og tips til singlelivet.

Så ligner du Bridget Jones og synes, at alt er imod dig, og alle andre har den dejligste kæreste, og alt er perfekt, så husk, at der altså er noget, der tyder på, at alt ikke er så fantastisk, som man nogen gange tror, eller ser på for eksempel Instagram.

 

Læs også:

Valentinsmiddag

Interview med Mille

Vi glæder os til at se Mille Mikie Hansen i spillefilm, serier og forhåbentlig meget mere Perfect Pair! (Foto: Privat)

· Mere fra samme kategori ·