Læs også:

Close
Tabbouleh

Tabbouleh: En nem opskrift på en hjemmelavet version af den lækre salat

Mad  | 

Vi har været så heldige at fingrene i en superlækker opskrift på tabbouleh. En salat, som både er sund, nem at lave og ikke mindst smager fantastisk

Frisk bulgursalat med mynte ser ikke bare godt ud, den smager også godt. Her får du opskriften på den gode salat tabbouleh, som du blandt andet finder i det libanesiske køkken.

Tabbouleh

Du kan bruge tabbouleh uden andet til, men den passer nærmest til al slags kød, om det er en frikadelle, et kyllingebryst eller et stykke laks.

Opskriften er til cirka 4 personer

Ingredienser

100 gram bulgur

1 stort bundt bredbladet

persille

½-1 bundt mynte afhængigt af størrelsen

½ agurk

2 tomater

½ rød peber

½ grøn peber

½ granatæblekerner

½ deciliter olivenolie

Saft af 1 citron

1 teske knust spidskommen

Salt og peber

1 rødløg

Tabbouleh er en af de helt store klassikere i det mellemøstlige køkken, og de fleste husmødre og restauranter har deres egen version af den fantastiske salat. Den er skøn som en forret, på det vegetariske middagsbord eller sammen med for eksempel en god lammekølle.

Sådan laver du tabbouleh

Kog bulguren som anvist på pakken. Sigt vandet fra, og skyl den under koldt vand. Lad den dryppe af i sigten, mens du ordner resten af råvarerne til salaten.

Skyl persille og mynte grundigt i koldt vand. Slyng dem i en salatslynge, eller lad dem dryppe godt af på et klæde.

Hak begge dele fint med en stor kniv. Hak rødløget fint.

Skræl agurken, skær den igennem på midten, og skrab kernerne ud med en teske. Skær den nu i små tern. Del tomaterne i kvarte, fjern kernerne, og skær tomatkødet i små tern.

Fjern kernehuset i begge peberfrugter, og skær også dem i små tern. Rør olie, citronsaft, spidskommen, salt og peber sammen.

Bank granatæblekernerne fri. Bland bulguren med de fintsnittede grøntsager og krydderurter. Vend til sidst dressingen i kort før servering. Smag eventuelt til med mere salt og peber.

TIP

Gør tabbouleh glutenfri ved at erstatte bulgur med quinoa eller boghvedekerner.

Få flere gode opskrifter fra bogen Mere smag – hver dag:

Urtekram bog

Læs også:

Flexitar

kødfri

SKAMopskrifter

Vilde fra Skam

 

· Mere fra samme kategori ·