Læs også:

Close
Mille Mikie Hansen

Fra statist til hovedrolle – Mille Mikie Hansen går efter en Oscar

Underholdning  | 

Den dansk-amerikanske webserie Perfect Pair skal være springbrættet for Mille Mikie Hansen, der har planer om at vinde en Oscar en dag

Statistjob efter statistjob, små reklameopgaver, endeløse castings, nej’er og ulønnede miniroller har været virkeligheden for Mille Mikie Hansen, siden hun for tre år siden besluttede at satse alt på skuespildrømmen. Nu står gennembruddet lige for døren.

Da en besked fra en amerikansk instruktør tikkede ind på Milles LinkedIn, sagde hun nemlig “ja”, som hun altid gør – men denne gang var det til tilbuddet om en af hovedrollerne i en ny komedieserie.

– Instruktøren, Joe (Valentino Palau, red.), skrev og spurgte, om jeg ville være med i den her ide, han havde fået. Han havde ikke mødt mig, og jeg er faktisk den eneste i serien, der ikke har været til casting, fortæller Mille Mikie Hansen, da vi møder hende få dage inden seriens premiere.

Mille Mikie Hansen gik på Skuespilakademiets begynder- og fortsætterhold i 2014. (Foto: Privat)
Mille Mikie Hansen gik på Skuespilakademiets begynder- og fortsætterhold i 2014. (Foto: Preston Drake-Hillyard)
Facts om Mille Mikie Hansen:
Født i 1993 og fra Roskilde.
Har gået et år på betalingsskolen Skuespillerakademiet.
Spiller en af hovedrollerne i webserien Perfect Pair, der har premiere 5. februar.
Er kæmpe Jennifer Lawrence-fan.

– Da crewet fik at vide, at Joe bare havde valgt mig uden en audition, var de sådan: “Det kan man da ikke bare gøre! Hvad nu, hvis hun er dårlig?” Han havde åbenbart fundet et gammelt og rigtig dårligt showreel på nettet, som jeg ikke selv er så glad for, men han havde set et eller andet i det, siger Mille Mikie Hansen.

Jeg har taget rigtig mange nederen skuespiltjanser

Det skulle vise sig at være det bedste “ja”, Mille har givet – for alle parter. De to uger, serien er blevet skudt, har overbevist alle parter om, at det er et godt match, og Mille ser holdet som sin lille familie. En gruppe, der forhåbentlig vil fortsætte sammen.

Mille Mikie Hansen. Behind the scenes på Perfect Pair. (Foto: PR)
Behind the scenes på Perfect Pair. (Foto: PR)

Læs også: Træt af redigerede kroppe? Gå en tur i svømmehallen

– Perfect Pair er helt klart det sjoveste, jeg har lavet, fordi jeg har fået lov til at spille så meget. Joe har sat de mest perfekte mennesker sammen. Det er bare dream team, fortæller Mille Mikie Hansen og fortsætter:

– Vi har fået et virkelig godt forhold til hinanden, og det er lige før, jeg tror, at selv Sjit Happens, der har arbejdet sammen så længe, ikke har den samme energi. Og vi fik det på to uger! Det tror jeg også, man kan se i serien: At vi har haft det megafedt med at lave den.

Facts om Mille Mikie Hansen:
Bor sammen med sin kæreste på Nørrebro.
Har spillet en af Mads’ damer i Sjit Happens.
Kan filmen Silver Linings Playbook udenad.

Første sæson af Perfect Pair fungerer samtidig som en form for pilotsæson, der skal sælge webserien til tv, og lige nu er interessen så stor, at skuespillerinden er sikker på, at der vil komme mange sæsoner endnu.

Vejen hertil har dog været belagt med tårer og minus på kontoen, og Mille har brugt al sin tid og energi på opgaver, der bare lugtede en lille smule af skuespil.

– Jeg har lavet rigtig meget frivilligt, og jeg har lavet rigtig meget nederen også. Alle mulige små, meget forskellige statistjob, hvor du er blevet lovet 350 kroner, men så får du i stedet én biografbillet. Der er meget forskellige standarder, men det har helt klart været det hele værd, for bagefter har jeg mødt folk, der har brugt mig til alt muligt andet. Så man bliver nødt til at gå ud og gøre det, hvis man vil det.

Perfect pair
Perfect Pair handler om en skobutik. Efter Milles udsagn er hendes rolle, Cecilie, den eneste person, der ikke er voldsomt karrikeret. Hun er den, vi skal kunne forholde os til blandt überbøsser og stride chefer. (Foto: Bagom Perfect Pair)
Milles rolle, Cecilie, er den eneste i serien, som ikke bygger på nogle mennesker, manuskriptforfatterne kender i virkeligheden. (Foto: Perfect Pair)
Milles rolle, Cecilie, er den “søde københavner”. (Foto: Perfect Pair)

Læs også: Marta er redaktør på satiresitet RokokoPosten: Her går grænsen for falske nyheder

Mille Mikie Hansen har gået på Skuespillerakademiet, hvor man betaler for at blive optaget og undervist.

– Jeg har naturligvis altid haft barndomsdrømmen om at være med i de store film, blive popstjerne og hvad man ellers tænker på, når man hører walkman, men det gik først op for mig, at skuespil er det eneste, jeg overhovedet gider, brænder for og kan lide, da jeg søgte ind på Skuespillerakademiet efter at have hørt om det fra en veninde, fortæller det unge talent.

Hun forsøgte endda at blive en del af sit gymnasiums musicalhold, men hun var alt, alt for nervøs, fordi det gik op for hende, hvor meget det betød.

– Jeg har altid tænkt på mig selv som “den store stjerne”, men man skal lige have nerverne til det. Jeg gav op, fordi jeg var for nervøs, men når det er det eneste, man vil, så må man komme ud over det, og det hjalp Skuespillerakademiet mig med, forklarer Mille Mikie Hansen og uddyber:

– Første gang, jeg skulle synge, der GRÆD jeg og fik ikke klemt en tone ud. Anden gang græd jeg og fik sunget hele sangen – og derefter begyndte jeg at synge uden at græde. Hvis jeg ikke havde gået på Skuespillerakademiet, så ville jeg ikke være der, hvor jeg er i dag.

Ingen komedie uden en kærlighedshistorie. I Perfect Pair er det Milles rolle Cecilie, der bliver forelsket i amerikanske Mike (t.v.) spillet af Elliot Florian. I skobutikken Perfect Pair arbejder også australske Al, spillet af Nicklas Kingo Malta Rasmussen. (Foto: PR)
Mille spiller rollen som Cecilie. Her sammen med amerikanske Mike (t.v.), spillet af Elliot Florian og australske Al, spillet af Nicklas Kingo Malta Rasmussen. (Foto: PR)

Før Perfect Pair var det ikke alle, der forstod Mille Mikie Hansens valg af så usikker en branche. Venner og familie reagerede meget forskelligt på hendes beslutning om at gå all in på auditions og droppe ideen om en gængs uddannelse eller et “almindeligt” arbejde.

– De fleste sagde: “Du skal altså også have nogle penge, og hvad har du egentlig tænkt dig at gøre?”. Men så fandt de ud af, at mange siger, jeg er rigtig god. Så nu er støtten høj, og mine forældre betalte for mit fortsætterhold på Skuespillerakademiet. Men jeg VIL betale dem tilbage, når jeg begynder at tjene rigtige penge på skuespil, siger Mille Mikie Hansen.

Hvad byder fremtiden på for Mille?

– Jamen jeg siger jo altid, at jeg vinder en Oscar en dag. Så det er ligesom det, jeg satser på, griner Mille.

Det er dog tydeligt, at hun mener hvert et ord.

– Jeg håber selvfølgelig på at kunne leve af skuespil en dag, men mest af alt: At mit næste projekt bliver en spillefilm. Måske har jeg den allerede, men jeg må ikke tale om den … Det er jo sådan en hemmelig branche!

Drømmen om en Oscar er ledsaget af drømmen om at bo i Hollywood og lave kæmpe, amerikanske produktioner, men Mille Mikie Hansen har ikke lagt en nøjagtig plan – det er simpelthen umuligt.

– Det er bare med at kæmpe sig til tops og være rigtig heldig med de mennesker, du møder. Jeg drømmer selvfølgelig om at komme til USA og gøre det endnu større. Men jeg kan ikke så godt lide at sige, at jeg bliver den nye nogen som helst, jeg vil bare gerne være mig og så være den mest megaawesome version af mig, jeg kan være.

Mille på settet til Perfect Pair. (Foto: PR)
Mille på settet til Perfect Pair. (Foto: PR)

Er der noget, du aldrig ville gøre? For eksempel nøgenscener.

– Nej.

Full frontal, så siger du ja?

– Det bliver jeg nødt til. Sådan er det. Hvem har ikke gjort det?, spørger Mille retorisk, og fortsætter:

– Det bliver svært at komme udenom. Der er tit sexscener i spillefilm, og jeg tror, instruktøren bliver træt af dig, hvis du siger: “Jeg skal have bh på”. Det sagde jeg i Sjit Happens, hvor jeg havde en enkelt scene som en af karakteren Mads’ damer. Jeg syntes ikke, det var en stor nok rolle, fortæller Mille Mikie Hansen.

– Og når vi alligevel snakker om nøgenhed: I sidste ende, når jeg er kommet langt nok, så kunne jeg godt tænke mig at være sådan en rigtig frontfigur, som agiterer for free the nipple og andre kvinderettigheder. Jeg vil være den, der står i front og siger: Det er ligemeget, hvordan du ser ud. Bare gør det, du har lyst til.
Mille Mikie Hansen har allerede været til tre fotoshoots, hvor hun har fået taget topløse billeder, fordi hun har sat sig for at være mere free spirited, som hun selv udtrykker det.
– Jeg skal bare lige over en stor, fed mur foran mig, der siger: “Arh, så kan alle se dig nøgen.” For det kan folk jo, og der vil altid være creeps i verden, som sidder og laver Gud ved hvad og bruger billedet til det. Så jeg skal lige være klar til det og til, at folk snakker om det.
Når du er klar, Mille, så er MY DAILY SPACE det også!

I get knocked down – but I get up again

Perfect Pair er ikke den første serie, hvor Mille Mikie Hansen kunne have fået en af hovedrollerne. Hun har før været til en casting, hvor det endte med at stå mellem hende og den skuespiller, der endte med at få rollen.

– Det var rigtig træls. Sådan et rigtig godt betalt job. Det kan godt give mig lidt ondt i maven engang imellem, når jeg ikke får en rolle, siger Mille og fortsætter:

– Det er nok den største kugle, jeg har fået. Det var rigtig ærgerligt, og der blev jeg rigtig ked af det, men der er ikke så meget at gøre ved det. Der må man bare op og stå igen og komme videre.

Der er mange afslag i den branche, Mille har valgt, og det er bemærkelsesværdigt, hvordan den kommende stjerne bliver ved med at rejse sig, selv om hun kun får “ja” hver hundredende gang, hun er til casting.

– Så sent som i sidste uge havde jeg et breakdown, da jeg var til prøve på skuespillerskolen (Mille har gået på Skuespillerakademiet, der er en form for forberedelse) og ikke engang gik videre til første halvdel af førsteprøven. Der kom jeg hjem og sagde til min kæreste: “Jeg er jo ikke god nok, hvorfor troede jeg, at det skulle blive mig, når der er så mange andre, der er dygtigere”. Jeg bliver slået ned nogle gange, men jeg er nødt til at komme op igen. For jeg kan ikke forestille mig at lave noget andet. Overhovedet.

 

Læs også: Klunker er okay – bryster er ikke

Læs også: Det’ bare bryster! 29 sæt vidt forskellige og helt normale af slagsen

 

Perfect Pair er både en komedie og en mockumentary, der gør grin med at arbejde i detail. Hvis du står i butik, kan du helt sikkert genkende nogle situationer (og kunder) i webserien, som har premiere søndag 5. februar kl. 13. Perfect Pair lægger et nyt afsnit på Facebook hver uge, men du kan allerede nu bingewatche hele sæsonen på YouTube.

Vi glæder os til at se Mille Mikie Hansen i spillefilm, serier og forhåbentlig meget mere Perfect Pair! (Foto: Privat)
Vi glæder os til at se Mille Mikie Hansen i spillefilm, serier og forhåbentlig meget mere Perfect Pair! (Foto: Preston Drake-Hillyard)

· Mere fra samme kategori ·