Læs også:

Close

MY DAILY SPACE guider: Sådan plejer du din vinterhud

Skønhed  | 

Tør hud, sprukne læber og eksem? Vinteren er hård ved din hud, og det er vigtigt, at du husker den helt rigtige pleje

Kulden har for alvor bidt sig fast i det danske landskab, og vi pakker os godt ind for ikke at fryse. Men hvad med de hudområder, vi ikke kan dække til? Vinteren river i huden, og du har sikkert bemærket, hvordan tør hud og svulmede læber jævnligt kommer og går. Det er din vinterhud.

Skal du have en vinterspa-aften? Så skal du fokuserer på disse råd. (Foto: All Over)

Men hvorfor sker det? I den kolde vinterluft er der et mindre indhold af vanddamp end i den lune sommerluft, for når temperaturen falder, falder luftfugtigheden også. Når fugten i luften bliver reduceret, bliver den også automatisk reduceret i din hud. Derfor bliver din hud tør. Det kan betyde en tør overflade i huden, rødmen og måske endda eksem.

Læs mere om det her.

Hvad skal jeg vide?

Med en dermatologs øjne kaldes tør hud for Xerosis cutis.

Tør hud kan opstå på både arme, ben og især ansigt og hænder. Tilstanden kendes ved den skællende, irriterede og måske endda kløende hud.

Den tørre hud er følsom og kræver derfor ekstra omsorg og behandling. Gå efter produkter med naturligt forekommende nærende ingredienser, såsom æteriske olier, hudvenlige vitaminer A, C, D, E og protein. For et eksempel kan du hver morgen sørge for at påføre hele kroppen kokosolie, kakaosmør, eller sheasmør.

LÆS OGSÅ: Se videoen: Her er den hypede ansigtsmaske, alle taler om

Vand er ikke din ven

Hvis din ansigtshud er tør, så lad være med at vaske ansigtet med vand fra hanen lige inde, at du træder ud i kulden. Fugten skal have lov til at trænge ind i huden, ellers vil du i frost kunne opnå forfrysninger i hudens overflade. Det samme gælder hudplejeprodukter og makeup med højt indhold af vand. Giv huden en chance for at lade det trænge ind. Fokuser på mere fede cremer med højere olieindhold.

 

Vær forsigtig med vandet (Foto: All Over)

LÆS OGSÅ: Er du også vild med tøserne fra SKAM? Sådan genskaber du Nooras look!

Skrub ikke på din tørre hud

Hvis du allerede er der, hvor den tørre hud har bidt sig fast, så er det vigtigt, at du kigger på dine rutiner. Hvis du bruger produkter, som er hårde for din hud, så sørg for at skifte dem ud med mere milde produkter – for et eksempel allergivenlige produkter.

Det er vigtigt, hvis du har fået tør hud, at du ikke prøver på at fjerne med din sædvanlige ansigtsscrub. Yderligere slid på huden kan resultere i eksem og sår.

Når du har været i bad, så dup med håndklædet i stedet for at tørre hårdt henover huden. Igen er det vigtigt, at du får fugtet huden med fede cremer.

LÆS OGSÅ: Vi tester SugarBear: Lækre vingummibamser, der plejer dit hår

Plej huden indefra

Det er ikke kun på ydersiden, du kan pleje din hud. Kroppen optager masser af pleje indefra, og du kan derfor spise dig til en pænere vinterhud.

Der er derfor en række produkter, som du skal fokusere på her i vintertiden. Så næste gang du skal ud og handle, så sørg for at at kigge efter disse varer på hylderne: Torskelever, fisk, Omega-3, æg, avokado og kokosolie.

Saadan udtaler du madvarer forkert
Spis masser af avokado om vinteren – fordi din hud siger det. (Foto: Polfoto)

 

Kilder: NetdoktorQ

· Mere fra samme kategori ·