
Så er der serveret: Opskrift på thai-quinoadeller med peanutbutterdip
Er du vegetar, eller spiser du bare ikke spiser så meget kød, så er disse thai-quinoadeller perfekte både til frokost eller let aftensmad. Få opskriften her fra bogen Mere smag – hver dag
Det er rart med nye opskrifter og ideer, og vi har alle taget quinoa til os efterhånden som tilbehør til salat eller kød. Men her får du dem i en anden version: Quinoadeller!
Ingredienser:
2 deciliter rød quinoa
½ bundt frisk koriander
½ squash
1 stor gulerod
2 fed hvidløg
1 fint rødløg
120 gram cheddar
4 æg
1 teske stærk karry
1 teske stødt ingefær
1 teske salt
1 spiseske thaikrydderi fra Urtekram
6-7 spiseskesigtet speltmel
Kokosolie til stegning
20-25 styk, 4-6 personer
Portionen er lidt stor, men til gengæld forsvinder dellerne hurtigt, når først de er serveret.
Spis resterne på madpakken næste dag eller som mellemmåltid.
Opskrift på quinoadeller
Sådan gør du:
Kog quinoaen som anvist på posen, sigt vandet fra, og køl dem helt af.
Skyl og hak koriander og limeblade fint. Riv squash og gulerødder, og hak hvidløg og løg fint. Riv cheddaren.
Rør de afkølede quinoa sammen med æg, ost, grøntsager og krydderier. Rør til sidst melet i.
Varm en pande op ved moderat varme, og steg ’frikadellerne’ sprøde og gyldne på begge sider. Det passer med 1 spiseske fars per quinoadelle.
Lad dem blive helt gyldne og sprøde på den første side, før de vendes og steges færdige.
Opskrift på peanutbutterdip
Ingredienser:
6 spisekse peanutbutter
4 spiseske limesaft
3 spiseske tamarisauce
2 spiseske kokossirup eller honning
1 teske chiliflager
2-4 spiseske koldt vand
Sådan gør du:
Kom peanutbutter, limesaft, tamari, sirup, chili og koldt vand i en skål, og blend det sammen med en stavblender.
Smag eventuelt dippen til med mere lime, tamari og chili.
Fakta – vidste du det?
Tamari er en form for sojasauce, der er brygget uden hvede og dermed ikke indeholder gluten. Tamari var et af de allerførste produkter, Urtekram solgte, og den klassiske japanske sauce er selvfølgelig stadig en del af sortimentet, der siden er vokset støt.
Vil du have flere lækre opskrifter, så kig i bogen her:
Læs også:
Sådan tager du gode madbilleder