Læs også:

Close

MORNING NEWS: Rekordmange asylansøgere rejser hjem igen

Nyheder  | 

Asylansøgere rejser hjem igen · Dobbelt babylykke for Beyoncé og Jay-Z · Pernille Blume hædres · Rigspolitiet mørklægger udvisningssager · Trumps besøg skaber protester i England · Rumænere demonstrerer mod ny korruptionslov · Rusland anholder hackere for forræderi

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Som altid, er morgenens overskrifter valgt ud til dig.

Rekordmange asylansøgere rejser hjem igen

Flere asylansøgere vælger at rejse hjem til deres hjemland igen. Kriser hos familien, der er blevet tilbage, og falske forventninger til livet i Europa er blandt forklaringerne. Det skriver DR.

I 2016 rejste 532 asylansøgere frivilligt fra Danmark tilbage til deres hjemland. Det er mere end dobbelt så mange som i 2015.

Det er særligt asylansøgere fra Mellemøsten, der rejser tilbage og det er omkring tre ud af fire asylansøgere, der rejser tilbage, imens deres asylansøgning stadig er ved at blive behandlet.

– Vi hører ofte forklaringer om, at et familiemedlem i hjemlandet er blevet syg, et barn er blevet indlagt på hospitalet, eller der er en slægtning, som ligger for døden, siger Jacob Jørgensen, program- og forbindelsesofficer ved IOM i København, der hjælper asylansøgere med at rejse hjem igen.

Men det er ikke kun familiekriser, der trækker asylansøgerne hjem.

– Den historie om Danmark, de var solgt af en menneskesmugler eller andre, har vist sig ikke at være sand. Det var for eksempel ikke så nemt at få ophold, som man havde håbet. Og så har man besluttet sig for, at det trods alt var bedre at rejse hjem end at sidde og falde hen i et asylcenter, siger Jacob Jørgensen.

Tendensen ses også i andre lande. Eksempelvis viser tal fra IOM, at flere end 1.600 asylansøgere forlod Norge i løbet af 2016, og 2.100 frivilligt rejste hjem fra Finland.

Rekordmange asylansøgere rejser hjem igen. (Foto: Polfoto)

Beyoncé og Jay-Z skal have tvillinger

Internettet var tæt på en lykkelig nedsmeltning i går aftes, da Beyoncé breakede nyheden om, at hende og Jay-Z skal være forældre igen, denne gang til et par tvillinger.

Som altid havde dronningen af pop helt styr på mediet og udmeldingen og brugte Instagram til at vise sin flotte runde mave frem.

– Vi vil gerne dele vores kærlighed og lykke. Vi er blevet dobbelt velsignet. Vi er utroligt taknemmelige for, at vores familie vil vokse med to og vi takker jer for jeres lykønskninger – The Carters, skrev Beyoncé under billedet.

Parret har allerede datteren Blue Ivy, men begge kunstnere har siden afsløret i sangene Glory og Heaven, at Beyoncé var gravid med et andet barn før Ivy, som parret desværre mistede i en ufrivillig abort.

Siden har babylykken tilsmilet parret og nu bliver tre til fem. Stort tillykke til familien!

 

Pernille Blume hædres for OL-guld

Pernille Blume er blevet kåret til årets danske damesvømmer 2016 for sin imponerende præstation, der førte til en OL-guldmedalje i Rio. Det skriver TV2.

– Det er dejligt at få lov til at blive ved med at blive fejret så mange måneder efter OL. Jeg synes, det har været en konstant rejse siden OL, siger Blume.

 

Rigspolitiet mørklægger udvisning af somaliere

Regeringen har gjort det til sin topprioritet at hjemsende afviste asylansøgere fra Somalia, men det er slet ikke sikkert, at det kan lade sig gøre at hjemsende asylansøgerne.

Nu har Rigspolitiet, der har ansvaret for hjemsendelserne, mørklagt sagen, og samtidig er politiet af ukendte årsager, holdt op med at udgive årlige redegørelser for arbejdet med hjemsendelser. Det skriver Politiken.

Inger Støjberg erkender, at sagen om tvangsudvisninger af somaliere ikke er lige til. (Foto: Polfoto)

Trumps besøg i England sætter sindende i kog

I sidste uge var Englands premierminister Theresa May i USA, hvor hun opfordrede til samarbejde med Trump. Nu er Donald Trump blevet inviteret til England, og skal blandt andet møde Dronning Elizabeth og det har sat de britiske sind i kog. Det skriver Berlingske.

For der er mange briter, der ikke ønsker at se præsident Donald Trump sætte fødderne på engelsk jord, og tirsdag havde mere end 1.6 millioner englændere sat deres digitale signatur på Underhusets officielle hjemmeside, hvor de protesterer over besøget. Flere tusinder har også demonstreret mod besøget og selv den engelske regering taler åbent om den lille begejstring over den amerikanske gæst.

Trump skal eftersigende være opsat på et stort statsbesøg, men det har en tidligere den tidligere departementschef i Udenrigsministeriet, Peter Ricketts, rådgivet imod i et åbent brev og henviser til, at tidligere præsidenter som George W. Bush og Barack Obama hurtigt kom på officielle besøg, men ventede mere end to år for at komme på statsbesøg.

Trumps besøg i England sætter sindende i kog. (Foto: Polfoto)

Vrede rumænere demonstrerede

Tæt på 300.000 rumænere gik på gaden over hele landet og demonstrerede imod et nyt dekret fra den rumænske regering, om at sænke straffen for korruption. Det skriver AFP.

Dekretet vil nedsætte straffen for anklagede og dømte for korruption og vil være et særdeles godt tiltag for mange rumænske lovgivere og borgmestre.

Demonstrationerne, var de største i Rumænien siden kommunismens fald i 1989.

Vrede rumænere demonstrerede mod korruption. (Foto: Polfoto)

Rusland anklager hacker-eksperter for forræderi

Tre russiske hackerspecialister er blevet anholdt og beskyldt for forræderi og for at arbejde for amerikanske interesser.  Det skriver Ritzau.

Nogle rapporter peger på, at anholdelserne hænger sammen med beskyldningerne om, at Rusland stod bag hackerangreb under den amerikanske valgkamp mellem Hillary Clinton og Donald Trump.

To af de anholdte er tidligere ansatte i den russiske efterretningstjeneste FSB, og den tredje er fra et privat firma, som arbejder med sikkerhed på internettet.

· Mere fra samme kategori ·