Læs også:

Close
KBH: CPH Distortion 2016

MORNING NEWS: Politiet øger terrorbeskyttelse ved Distortion

Nyheder  | 

Politiet opruster beskyttelsen mod terror ved Distortion · Trump skal ikke fremlægge skattepapirer · Firma tager skyld for Oscar-brøler · Person angrebet med håndgranat i Malmø

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Som altid, er morgenens vigtigste, sjoveste og mest underfundige overskrifter valgt ud til dig.

Politiet øger terrorbeskyttelse ved Distortion

Københavns Politi har besluttet at opgradere beskyttelsen mod terror ved dette års Distortion. Det sker på grund af en analyse fra Center for Terroranalyse under Politiets Efterretningstjeneste, der vurderer terrrortruslen mod Danmark. Det skriver DR.

– I den står der, at det, der er trusler mod, er ubeskyttede civile mål, hvor mange mennesker er samlet. Det må man sige, at Distortion er, så der er vi nødt til at lave noget ekstra sikkerhed, siger Henrik Møller Jakobsen, vicepolitiinspektør i Københavns Politi.

Distortion foregår på Nørrebro og Vesterbro den 31. maj og 1. juni. PET kommer med endnu en trusselsvurdering inden da. Den vurdering vil være afgørende for, om der vil være endnu mere politi på gaderne end ved de tidligere fester.

KBH: CPH Distortion 2016
Politiet opgraderer terrorbeskyttelse ved Distortion. (Foto: Polfoto)

Trump skal ikke fremlægge skattepapirer

I nat stemte republikanerne imod, at præsident Donald Trump skal aflevere sine skattepapirer til offentligheden. Det skriver DR.

Dermed er Donald Trump den første præsident i årtier, der ikke vil udlevere sine skatteoplysninger, og nu har en afstemning i Repræsentanternes Hus gjort, at han nok heller aldrig skal. Det var et forslag om at offentliggøre papirerne, der kom fra Demokraterne, men forslaget blev udskudt på “ubestemt tid” med 229 stemmer mod 185.

Kravet blev fremsagt allerede før valget, hvor Demokraterne ville se Trumps skattepapirer, for at se, hvordan forretningsmanden tjener sine penge på sine forretninger i Trump-imperiet, og ikke mindst, hvor meget, der kommer tilbage til statskassen.

Siden valget og anklagerne om Trumps forbindelser til Rusland mener Demokraterne ikke, at behovet for præsidentens økonomiske interesser er blevet mindre.

Trump har hele vejen igennem nægtet at vise papirerne.

Læs også: Donald Trump: Den evige entreprenør

Trump skal ikke fremlægge skattepapirer. (Foto: Polfoto)

 

Firma tager ansvar for Oscar-brøler

Oscars 2017 vil formentlig altid blive husket, for det var første gang nogensinde, at den forkerte film blev udråbt til hovedprisen – Bedste Film.

Filmen “La La Land”, som var den helt store favorit til at vinde, blev udråbt som vinder af de to Hollywood-veteraner Warren Beatty og Faye Dunnaway, men det var i virkeligheden filmen “Moonlight”, der havde vundet kategorien.

Nu har firmaet PriceWaterhouseCoopers (PwC) været ude og undskylde for episoden.

Det er nemlig revisionsfirmaet, der står for at administrere de kuverter, der indeholder navnene på Oscarvinderne, og det er sandsynligvis en af firmaets repræsentanter, der har fået byttet om på kuverterne.

Læs mere: Oscar-brøler: Forkert film udråbt til vigtigste pris

 

Person forsøgt dræbt med håndgranat i Malmø

Mandag aften slap en person med mindre skader i et ben efter en eksplosion, som politiet mener stammer fra en håndgranat. Det skriver Ritzau.

Episoden skete i boligområdet Lindängen uden for Malmø i Sverige. Politiet efterforsker sagen som et drabsforsøg.

politi, blå blink
Person forsøgt dræbt med håndgranat i Malmø. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·