Læs også:

Close
40 års forskning viser, at det altid er mandens skyld, når et par har problemer. (Foto: Polfoto)

Låste par inde i 3 dage: Nu ved han, at parproblemer altid er mandens skyld

Nyheder  | 

En amerikansk kærlighedsforsker har efter 40 år konstateret, at det altid er mandens skyld, hvis et par har problemer i forholdet

Hver gang, du skændes med kæresten fremover, kan du trygt skyde skylden på ham. En ny bog med titlen “Det, kvinder vil have, det, mænd vil have” fra kærlighedsforsker og terapeut John Gottman hævder nemlig, at det altid kan spores tilbage til den mandlige halvdel, når et par har problemer.

– Meget af forholdets udvikling handler om, hvordan manden møder kvinden. Er han pålidelig? Kan hun føle sig sikker på, at han er der for hende? Hører han efter, er han opmærksom, engageret og til stede i forholdet – eller glider han væk?, siger han ifølge norsk TV 2.

Lukkede 2.000 par inde i 72 timer

I John Gottmans bog beskriver han forskellen på mænd og kvinder og den måde, de spiller sammen på, men konklusionen er baseret på mange års forskning i parforhold. John Gottman har beskæftiget sig med emnet i over 40 år.

Ifølge TV 2 er hans metoder lidt anderledes – for eksempel sætter han sine forskningsemner, parrene, ind i et aflukket hus, hvor han så overvåger deres interaktion.

40 års forskning viser, at det altid er mandens skyld, når et par har problemer. (Foto: Polfoto)
40 års forskning viser, at det altid er mandens skyld, når et par har problemer. (Foto: Polfoto)

Kærlighedsforskeren har undersøgt omkring 2.000 par, der har opholdt sig i et sådan “laboratorie” i op til 72 timer hver gang. Det er den forskning, der nu får ham til at konkludere, at de fleste parforholdsproblemer skyldes manden i forholdet.

– Det handler først og fremmest om tryghed og bekræftelse. At han er der for hende og tager sig af hende. Det handler også om at blive accepteret, at anderkende hendes følelser og behov. Hvis en kvinde for eksempel er ked af det, så vil mænd ofte trøste eller forsøge at løse problemet. Men det, kvinder ofte har brug for, er, at der er nogen, der lytter og interesserer sig. Det at kunne se kvinden og læse hendes behov, det er det vigtigste for en mand.

Du kan læse mere hos TV 2 og Ekstra Bladet.

· Mere fra samme kategori ·