Læs også:

Close
Oscar nomineret 2017 La La Land Emma Stone på en scene (Foto: All Over)

Gør dig klar til årets største fest: The Oscars 2017

Underholdning  | 

Det er snart tid til endnu en storslået Oscar-fest for at fejre alle de dygtigste folk fra filmbranchen. Ud af de mange nominerede har vi tre favoritter. Det handler om rumraketter, musicals og identitetsdannelse

 

Girl-power, rumraketter og et stærkt budskab

Er der noget, der skriger mere The Oscars end en fantastisk feel-good movie? Man kan ikke andet end at blive rørt og glad, når man ser og oplever de tre seje kvinder, denne film portrættere. Når det er sagt, er filmen baseret på virkelige hændelser, hvilket bare gøre historien endnu smukkere.

I “Hidden Figures“ følger man de tre afroamerikanske matematik-genier Katherine, Dorothy og Mary. Alle tre kvinder arbejder for NASA, og i filmen følger man deres mange kampe både på det karrieremæssige og personlige plan. På trods af de tunge emner, som den ækle racisme, der fandtes i 1960’erne i sydstaterne samt kvindernes kamp for at komme op af rangstien, kan man ikke andet end at smile og glæde sig over karakterernes muntre og selvironiske sind.

“Hidden Figures“ er nomineret til hele tre Oscars. Vi håber stærkt på, at filmen får en Oscar for Best Writing (Adapted Screenplay) for deres intellektuelle, humoristiske og rørende manuskript.

Læs vores anmeldelse af “Hidden Figures” her.

Oscars nomineret 2017 Hidden Figures (Foto: All Over)
Da NASAs medarbejdere fik af vide, at “Hidden Figures“ skulle optages, var der stort engagement, og alle ansatte ville bidrage for at være sikre på, at filmen blev så autentisk som muligt. (Foto: All Over) Kilde: People

Dans, sang, farver og en masse kærlighed

Vores to darlings Ryan Gosling og Emma Stone, der tidligere spillede sammen i filmen “Crazy Stupid Love“, går nu endnu engang hånd-i-hånd i den Oscar-nominerede favorit “La La Land“.

La La Land er i år nomineret til hele 14 Oscars!

“La La Land“ udspiller sig i Los Angeles i bedste musicalstil med alle regnbuens farver, dans, sang og store drømme. I filmen følger man jazzpianisten Sebastian, hvis største ønske er at eje en jazzklub, og Mia, der uden det store held prøver at slå igennem som skuespillerinde.

Da de to drømmende sjæle mødes i bedste Hollywood-stil, vokser deres kærlighed til hinanden i lige så høj grad som motivationen for nå deres mål i livet. De to lovebirds tager dig med gennem hele følelsesregistret på en humoristisk, sød og ikke mindst kærlig måde.

“La La Land“ er altså en perfekt kandidat til at vinde prisen for “Best Picture“! Den er smukt filmet og handler om gå-på-mod, drømme og kærlighed, hvilket jo altid har været sucker-ingredienserne for at vinde en statuette. Vi krydser fingre!

Læs her, hvordan statistikkerne peger på “La La Land” som årets vinder af Oscaren for Bedste Film.

Oscars nomineret 2017 La La Land Emma Stone og Ryan Gosling (Foto: All Over)
“La La Land“ blev allerede udtænkt i 2010, da instruktøren Damien Chazelle læste på Havard Universitet. Det var dog først efter Chazelles store succes med “Whiplash“, at han fik lov til at lave og instruere “La La Land.“ (Foto: All Over) Kilde: PopSugar

Læs også: De 8 Oscar-nominerede kvinder, du skal heppe på denne søndag

Ghetto, skjult seksualitet og identitetsdannelse

En lidt mere alvorlig film af slagsen er dramaet “Moonlight“, der handler om en afroamerikansk dreng/mand ved navn Chiron. Historien bliver fortalt gennem Chirons barndom, ungdom og hans voksne liv i et hårdtbelastet miljø i Miami.

“Moonlight“ viser, hvordan vi som mennesker ofte føler os tvunget til at passe ind i bestemte bokse, og hvad disse bokse kan gøre ved os. For når alt kommer til alt, er mange menneskers spørgsmål i livet vel: “Hvem er jeg?“. Filmen viser derudover Chirons udfordringer ved at vokse op i en ghetto, have en stofmisbruger til mor og være et mobbeoffer i skolen, men også den konstante søgen efter sin seksuelle identitet.

Vi håber, at “Moonlight“ vil vinde Oscars enten for “Best actor in a supporting role“ med Mahershala Ali og “Best actress in a supporting role“ med Naomie Harris for deres storslåede skuespil i årets mest barske drama.

Oscars nomineret 2017 Moonlight (Foto: All Over)
Filmen “Moonlight“ er delt op i tre kapitler, der repræsenterer de forskellige tider i Chirons liv. Kapitlerne er kaldt: 1. Little, 2. Chiron, 3. Black. (Foto: All Over)

Husk at se den 89. Oscar-uddeling på søndag den 26. februar på TV2. Showet starter klokken 23:15 og varer frem til klokken seks om morgenen.

Psst! Hvis du gerne vil have en lidt mere festlig stemning end hjemme på sofaen, kan du tjekke ud, hvilke biografer der holder Oscar-aften.

Læs også:

– Fra statist til hovedrolle – Mille Mikie Hansen går efter en Oscar
– Hunk og meget charmerende udyr: Dan Stevens
– Beyonce venter tvillinger: Se de andre kendistvillinger her

· Mere fra samme kategori ·