
Opskrift: Kalkun albondigas i tomat
Leder du efter en smagfuld og sund aftensmad fyldt med proteiner? Så prøv denne opskrift på kalkun albondigas fra Easis
Der er masser af retter, der får deres personlige twist alt efter, hvilket land de laves i. Albondigas er et godt eksempel på det.

De smagfulde kødboller i den stærke tomatsovs er en klassiker i det spanske tapaskøkken og en eksotisk pendant til den danske frikadelle.
Normalt laves albondigas med kalv og flæsk eller oksekød, men denne opskrift er med kalkunkød, som giver retten et godt skud protein.
Det skal du bruge:25 gram løg
1 fed hvidløg
150 gram fersk kalkunbryst
1/2 æg
1/2 teske piri piri chiliflager
1 spiseske hakket persille
1 teske salt
100 gram tomat
1 teske sambal oelek
2 teske Easis tomat ketchup
2 deciliter bouillon (2 deciliter vand og 2 teske bouillonpulver)
1 teske rapsolie
Fremgangsmåde:
- Hak løg og hvidløg helt fint, og kom det i en foodprocessor sammen med kalkunkød, æg, persille, chili og salt.
- Kør det hele sammen til en god, fast fars.
- Form små kødboller af farsen, og lad dem hvile, imens du laver saucen.
- Hak tomaterne, og kom dem i en gryde sammen med sambal oelek, ketchup og bouillon. Kog i 10 minutter, og blend herefter med en stavblender.
- Steg kødbollerne gyldne i olie på en pande, og hæld dem over i tomatsaucen, hvor de koges færdig i cirka fem minutter.
- Smag til med salt og peber, og server i en dyb skål.
- Pynt med hakket persille.
En portion – 535 gram
Kcal: 305
Protein: 38 gram
Kulhydrat: 14 gram
Fedt: 10 gram
Kostfibre: 3,2 gram
Mere fra Easis: Opskrift: Bundløs pizza med skinke og hytteost
Tip:
Du kan eventuelt servere retten med ris eller brød til.
Opskriften er fra Easis’ kogebog “Spis Mere Sundt 3”.
Mere fra Easis: Opskrift: Morgenmuffins fyldt med protein