Læs også:

Close
Nicole Kidman (Foto: All Over)

Interview: Nicole Kidman leger familie med Alexander Skarsgård

Underholdning  | 

Nicole Kidman er både bag og foran kameraet på HBO’s nye serie Big Little Lies. Det har blandt andet bragt hende tæt på Alexander Skarsgård og givet Kidman en ny kærlighed til tv

Big Little Lies er navnet på den seneste seriesatsning fra HBO, og den otte afsnit lange fortælling er spækket med stjerner.

Det er navne som Reese Witherspoon, Shailene Woodley, Laura Dern og Alexander Skarsgård, der pryder rollelisten – sammen med blandt andre Nicole Kidman, som vi her bringer et interview med.

– Bruna Papandrea, som er Reese Witherspoons producingpartner, og en af mine australske venner læste bogen og ringede til mig og sagde: “Her er den. Her er den, vi skal lave sammen”. Og hun sendte den til mig, jeg læste den, og jeg tænkte: “Jeg er overbevist, lad os gøre det”, fortæller Nicole Kidman.

Nicole Kidman (Foto: All Over)
Nicole Kidman er 49 år og født i Honolulu på Hawaii af australske forældre. (Foto: All Over)

Blå mærker og nej tak til stand-ins

Nicole Kidman er executive producer på Big Little Lies, samtidig med at hun selv har en fremtrædende rolle i serien. Bogens forfatter, Liane Moriarty pegede nemlig på Kidman til rollen som Celeste, men Kidman havde nogle betænkninger ved at sige ja.

– Det er en intens rolle, og det var følelsesmæssigt hårdt for mig – og er det stadig. Jeg researchede rigtig meget og gik intuitivt til rollen. Selv om jeg havde lavet så meget research, så følte jeg mig gennem rollen. Mange af de scener, vi lavede, var meget fysiske, men jeg ville gerne gøre det, for jeg ville have, at det skulle være autentisk og ægte.

– Som skuespiller er det meningen, at mange af de ting skal være stunts og sådan noget, men jeg var sådan: “Lad os bare gøre det.” Keith (Nicoles mand, red.) spurgte: “Hvad fanden sker der på det set?” For jeg kom hjem og tog et bad, og så så han, at jeg var dækket med blå mærker. Men det er sådan, jeg arbejder – jeg føler mig gennem tingene. Jo ældre, jeg bliver, jo mere følelsesladet og sensitiv bliver jeg.

Reese Witherspoon og Nicole Kidman har både roller og er executive producere på Big Little Lies. (Foto: All Over)
Reese Witherspoon og Nicole Kidman har både roller og er executive producere på Big Little Lies. (Foto: All Over)

Opbyggede et familieforhold med Alexander Skarsgård

Den svenske skuespiller Alexander Skarsgård, spiller Celestes mand, Perry, og scenerne mellem parret er meget følelsesladede.

Selv om mange skuespillere vælger at bruge meget lidt tid sammen uden for optagelserne, valgte Nicole Kidman at gøre det modsatte, for at skabe et troværdigt on-screen-forhold.

– Alex og jeg talte om det i forhold til vores karakterer og forhold. Vi brugte tid sammen, især med tvillingerne, vores drenge, for at opbygge vores familieforhold.

I det hele taget var sammenholdet uden for settet vigtigt for historiens troværdighed på skærmen.

– Jeg tænker, det især er ret interessant, hvordan kvinderne i castet alle var sådan: “Lad os gå ud at spise”. Det var bare rigtig rart. Jeg lod aldrig arbejdet ligge, for på en mærkelig måde var det det, der gav os den seriøsitet. De middage og de snakke gav os et venskab og en seriøsitet. Man kan ikke forfalske den slags.

– Vi kom intuitivt til at kende hinanden og vidste, hvad vi skulle gøre. Vi er alle meget tætte nu. Vi fortæller hinanden stort set alt – vi er nære. Sikke en smuk ting at få som sidegevinst til arbejdet.

Big little Lies, alexander skargård, nicole kidman
Alexander Skarsgård er Nicole Kidmans on screen husband i Big Little Lies. (Foto: All Over)

Temaerne er universelle

Når Nicole Kidman bliver spurgt, hvorfor det lige netop var Big Little Lies hun blev tiltrukket af, er svaret klart.

– Tonen er usædvanlig. Den er meget trist, meget aktuel, meget dyb og så er den sjov. Den tone er virkelig svær at navigere i, men Jean-Marc Vallée og David E. Kelley (instruktører og manuskriptforfatter red.) gjorde det.

I bogen foregår handlingen i Sydney i Australien, Nikole Kidmands hjemland, men i serien er den blevet flyttet til Monterey i Californien i USA. Men det mener Kidman ikke er et problem.

– Temaerne er universelle. Vi ville da have elsket at optage i Sydney, absolut. Men for at det skal virke globalt, gav Liane (forfatteren red.) os lov til at flytte den til Amerika. En bog er en bog, og den virker som en helhed på sin egen måde. Men når du oversætter en bog til skærmen, skal du – uanset formen – give instruktøren og manuskriptforfatteren lov til kunstnerisk at gøre den til deres egen, fortæller Kidman og uddyber;

– Hvis du fortæller nogen, at de skal male præcis det samme og på præcis den samme måde, så kan det ikke lade sig gøre. Forfatteren bliver nødt til at være villig til at sige: “Okay, nu laver I det om til noget andet. Det bliver ikke præcis det samme, det bliver lidt anderledes, og det er okay”. Det var det, Liane gjorde, og derfor kunne Jean-Marc gøre det til sit eget. Sådan er filmskaberi versus litteratur.

Nikole Kidman med holdet af kvinder fra Big Little Lies Laura Dern, Shailene Woodley, Zoe Kravitz og Reese Witherspoon. Foto: All Over)

Serier kommer meget længere ud end film

Siden Nikola Kidman sidste var en tv-stjerne og ikke en filmstjerne, er der sket meget på seriefronten. I dag er serier ofte lige så prestigefyldte, som spillefilm, hvis ikke mere.

– Fjernsyn er af meget høj kvalitet i disse dage. Det er bare udsøgt, og jeg er så glad for det. Alle skuespillere leder efter gode historier og gode muligheder. Det er svært, når de kun findes i ét outlet. Der er så mange skuespillere i verden, der fortjener muligheden – så mange talentfulde forfattere og instruktører, og lige pludselig er der muligheder på det her niveau. Når mennesker som Jean-Marc Vallée siger: “Jeg vælger tv, det er min beslutning”, så er det fantastisk. Der er intet stigma, og du kan nå så gigantisk et publikum, og det er sådan et direkte medie – sikke en vidunderlig måde, tingene har udviklet sig på.

Det skift, der er sket i forhold til synet på tv-serier sammenlignet med spillefilm, gør, at Nicole Kidman slet, slet ikke er færdig med den del af branchen. Hun er nemlig vild med den eksponering, en serie nemt kan få.

– Jeg vil helt sikkert gerne lave mere tv. Meget af tiden laver jeg kunstfilm, og kunstfilm har en speciel plads i verden. Med “Lion”, måtte vi nærmest slæbe filmen op på et bjerg for at få folk til at se den. Det er hårdt arbejde at få den i biografen og at få folk til at tage derhen at se den. En historie om en indisk dreng og en adoptivmor, der finder hans biologiske mor – vi har arbejdet hårdt for at få den historie ud. Vi tror på den, og det er fantastisk, at den får den opmærksomhed, den får, men gud, hvor er det svært at blive fundet mellem al larmen.

Shailene Woodley, Nicole Kidman og Laura Dern til L.A.-premieren på Big Little Lies. (Foto: All Over)

· Mere fra samme kategori ·