Læs også:

Close

MORNING NEWS: Banedanmarks informations-system ramt af fejl – stol ikke på tavler, højtalere eller rejseplanen

Nyheder  | 

Store fejl på Banedanmarks informationssystem – stol ikke på tavler, højtalere eller rejseplanen · Smed brændende benzin på dreng: Skolen var advaret · Lady Gaga svarer på kropskritik · E-boks ramt af phishing-problemer

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Som altid, er morgenens overskrifter valgt ud til dig.

 

Banedanmarks informationssystem ramt af fejl – stol ikke på tavler, højtalere eller rejseplanen

Informationssystemet på landets togperroner er nede over hele landet, efter det er blevet ramt en fejl her til morgen. Det skriver TV2.

Passagererne kan hverken være sikre på, at det, der står på informationstavlerne, eller det, der bliver sagt over højtalerne er korrekt. Rejseplanen er ligeledes ramt af fejl.

Banedanmark kan ikke fortælle, hvornår fejlen er rettet.

Opdateres…

Banedanmarks informations-system nede i hele landet. (Foto: Polfoto)

Smed benzin på dreng: Skolen var advaret

Tirsdag kastede fire drenge en flaske med brændende benzin efter 16-årige Ali Akbari. Alle drengene kendte hinanden fra Mølleskolen i Ry, og nu fortæller Alis storebror, Mohammed Akbari, at han havde advaret skolen om gruppen af drenge før overfaldet skete. Det skriver TV2.

Mohammed Akbari fortæller nemlig, at Ali har været udsat for grov mobning af de fire drenge gennem længere tid.

– Det kommer bag på mig, at de tager det helt derud. Jeg havde hørt, at de skubber ham og mobber ham og er meget grove. Men jeg havde ikke forventet, at nogen var ude på at slå ham ihjel. Jeg har advaret skolen flere gange mod gruppen af drenge. Jeg har sagt til skolen, at enten gjorde gruppen af drenge noget ved Ali, eller også gjorde Ali noget ved sig selv. Jeg forstår ikke, at skolen ikke reagerede, siger Mohammad Akbari.

Ali Akbaris familie har afghansk oprindelse, mens de fire mistænkte gerningsmænd ifølge politiet er etniske danskere. Flere har spekuleret i, om overfaldet var motiveret af Alis etnicitet, men det afviser Sydøstjyllands Politi og Mølleskolen i Ry hidtil afvist.

– Det er ikke et tilfældigt møde, og de kender hinanden, så der må ligge et eller andet forud for det her. Vi forsøger at finde baggrunden for, hvad der er foregået her, siger vicepolitiinspektør hos Sydøstjyllands Politi, Lars Peter Madsen.

At 16-årige Ali Akbari er i bedring og uden for livsfare, men en tredjedel af den 16-åriges krop er alvorligt forbrændt.

De fire drenge er blevet varetægtsfængslet i fire uger. alle nægter sig skyldige, og kærede dommen tirsdag, men den er blevet stadfæstet siden.

Læs mere: Fire drenge smed brændende benzin på 16-årig

Fire drenge smed brændende benzin på 16-årig. Foto: Polfoto)
Fire drenge smed brændende benzin på 16-årig. Foto: Polfoto)

Lady Gaga svarer bodyshamers igen

Der var bred enighed om, at Lady Gaga tog sejren hjem, da hun optrådte i pausen ved dette års nyligt afsluttede Super Bowl.

Men flere har efterfølgende kritiseret stjernens krop, og mener, at hun skulle dække sin mave til, da den åleslanke stjerne ikke var tynd nok til dem. Lady Gagas fans, der kalder sig Little Monsters, er kommet deres idol til undsætning og har bedt kritikerne om at klappe i. Det skriver The Huffington Post.

Men nu har Lady Gaga, der har fortalt åbent om sin fortid med spiseforstyrrelser, også selv blandet sig i debatten. På sin Instagram-profil delte sangerinden et billede fra sin optræden ved sportseventet og skrev:

– Jeg hører, at min krop er et emne, der bliver diskuteret, så jeg vil sige, at jeg er stolt af min krop og du skal være stolt af din. Lige gyldigt hvem du er, og hvad du laver. Jeg kunne give en million årsager til, hvorfor du ikke behøver at tilfredsstille nogen eller noget for at blive en succes. Vær dig, vær dig selv ubarmhjertigt. Det er det stof vindere er gjort af. Mange tak til alle, der støtter mig. Jeg elsker jer. Xoxo Gaga.

 

Falske mails fra E-boks i omløb

E-boks har modtaget mere end 200 henvendelser fra folk, der modtager falske emails i E-boks navn. Det skriver Berlingske.

Mange danskere modtager breve fra myndigheder og private firmaer gennem E-boks, men nu ser det ud til, at den offentlige brevkasse bliver brugt til phishing af kriminelle bagmænd, som vil lokke danskernes CPR-nummer og informationer om deres NemID ud af dem gennem de falske mails.

Det kan i sidste ende betyde, at man kan få tømt sin bankkonto eller at ens oplysninger ender i de forkerte hænder.

Modtager du en mail i din mailboks og den ser ud til at være en phishing-mail så skal du bare slette den og ikke foretage dig andet.

En god tommelfingerregel er, at personfølsomme oplysninger ikke udleveres på  mail, heller ikke til offentlige instanser.

Falske mails fra E-boks i omløb. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·