Læs også:

Close

MORNING NEWS: Elsket film får en toer efter 14 år

Nyheder  | 

Love Actually får en efterfølger · Alt for få for behandling for hæmorider · Støtten til licens smuldrer · Immigranter bliver hjemme i protest, Trump vil lave nyt indrejseforbud og sender bredside mod medierne · Hackere kan bryde ind i pacemakere

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Som altid, er morgenens overskrifter valgt ud til dig.

Efter 14 år kommer Love Actually 2 som kortfilm

Love Actually er både en højtelsket romantisk film og julefilm, og efter 14 års venten får fans nu endelig en to’er af den populære film med de mange sammenvævede kærlighedshistorier. Det bliver dog ikke i et klassisk filmformat, men som en kortfilm. Det skriver The New York Times.

Den oprindelige instruktør, Richard Curtis, er igen i instruktørstolen og Hugh Grant, Martine McCutcheon, Keira Knightley, Colin Firth, Liam Neeson, Andrew Lincoln og Rowan Atkinson, der alle var med i den første film, er med endnu engang.

Filmen laves for at samle ind til Red Nose Day, der arbejder for at bekæmpe fattigdom.

Du kan se kortfilmen på BBC One den 24. marts og på NBC den 25. maj.

Efter 14 år kommer Love Actually 2 som kortfilm. (Foto: All Over)

Læge: Mange flere danskere bør behandles for hæmorider

Hvis du har prøvet at have en hæmoride, så ved du, hvor smertefuldt det kan være. Hvis ikke, så er der stor chance for, at du kommer til at opleve det på et tidspunkt i dit liv, for omkring 80 procent af danskerne forventes af få hæmorider på et tidspunkt i livet.

Alligevel udføres der kun 5000 behandlinger af hæmorider årligt. Det skriver privathospitalet Aleris-Hamlet i en pressemeddelelse.

Det lave tal skyldes myter om pinefulde behandlinger og en generel pinlighed omkring udposninger fra endetarmene får danskerne til at blive væk fra lægen, fortæller speciallæge ved Aleris-Hamlet, Ole Øder Rasmussen.

– Langt de fleste hæmoridepatienter har gået med lidelsen i lang tid, før de ender hos os. Det kan være grænseoverskridende for mange at blive undersøgt, så de søger først læge, når generne vokser sig meget store. De fleste begrunder dog ventetiden med en frygt for en pinefuld behandling, men den skrøne vil jeg gerne skyde til jorden. Hos de fleste vil behandlingen kun give lettere smerter i en kort periode – og sjældent værre end selve hæmoriden, fortæller han.

Man må ikke opleve kløe og smerter i endetarmsåbningen i mere end få uger, før du skal søge læge. Oplever du blod i afføringen skal du søge læge med det samme.

Hæmorider (den lilla plet) er små udposninger uden på eller inde i tarmen, og kan være meget smertefulde. (Foto: Aleris-Hamlet)

Bredt politisk flertal for licensen smuldrer

Den knap 100 år gamle licensmodel, er måske ved at løbe ud, fordi flere partier trækker støtten til modellen, eller åbner op for alternative betalingsmetoder. Det skriver Politiken.

SF er de seneste, der melder sig til gruppen af partier, Radikale, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, der vil finde en anden løsning end den nuværende licensmodel. Socialdemokraterne og Venstre er endnu ikke afgjorte i sagen.

– Jeg synes, at det er fuldstændig urimeligt, at direktøren får den samme regning som den studerende og kontanthjælpsmodtageren, forklarer partiets medieordfører, Jacob Mark, der ønsker at flytte licensopkrævningen over på skatten, for at indkomstregulere pengene den enkelte betaler.

Medieforsker og professor på Københavns Universitet Stig Hjarvard advarer dog mod at flytte licensen over på skatten:

– Jeg kunne godt være nervøs for, at den iver, en del partier allerede har vist i forhold til at ville detailstyre DR, kommer til at udfolde sig endnu mere, hvis det rykker tættere på finanslovsforhandlingerne.

Bredt politisk flertal for licensen smuldrer. (Foto: Polfoto)

Immigranter lukker USA, Trump varsler nyt indrejseforbud og giver medier ny bredside

Torsdag valgte mange immigranter i USA at blive hjemme, for at vise, hvilken betydning de har for den amerikanske økonomi. Det skriver DR.

Det betød blandt andet, at restauranter og skoler over hele landet måtte holde lukket, fordi der ikke var nok medarbejdere og elever til at holde åbent. Mange holdt også lukket i solidaritet og et museum tog alle kunstværker skabt eller doneret af immigranter ned fra sine udstillinger.

På samme tid har Trump-administrationen opgivet at tage kampen om det første indrejseforbud videre til højesteret og varsler nu i stedet, at de vil lave et nyt og “væsentligt ændret” dekret, der skal erstatte det første. Det skriver TV2.

Trump lovede samtidig, at beskytte amerikanere, og sagde, at han ville tale direkte til amerikanerne, fordi medierne var uærlige.

Samtidig hævder den amerikanske præsident, at han allerede nu er ved at rette op på en række problemer, som han mener, USA står overfor.

– Jeg arvede ét stort rod. Både herhjemme og i udlandet, siger Trump.

Immigranter lukker USA, Trump varsler nyt indrejseforbud og giver medier ny bredside. (Foto: Polfoto)

Hackere kan angribe hjertepatienter

Onsdag skrev MY DAILY SPACE om de store sikkerhedsbrister, der er i de små gadgets vi omgiver os med i vores dagligdag – smartphones, tablets, computere og sågar køleskabe og badevægter.

Nu advarer Rådet for Digital Sikkerhed og en førende it-forsker om, at medicinsk udstyr som pacemakere, der er koblet til internettet, også kan hackes. Det skriver Berlingske.

– Der er absolut en risiko. Som med meget andet udstyr, der er forbundet til internettet, er medicinsk udstyr ofte lavet med fokus på funktionaliteten og ikke med et særligt fokus på sikkerheden, siger formanden for Rådet for Digital Sikkerhed, Rasmus Theede..

Professor på Institut for Matematik og Computer Science ved DTU Nicola Dragoni, bekræfter, at truslen er reel nok, og at sikkerhedseksperter flere gange har kunne hacke udstyret, også selv om de ikke var i fysisk kontakt med det.

– Risikoen er absolut reel. Det er ikke science fiction, siger Nicola Dragoni.

Læs mere om, hvordan du sikrer dig her: Dækker du kameraet på din computer til? Det bør du gøre

Hackere kan angribe hjertepatienter. (Foto: All Over)

· Mere fra samme kategori ·