Læs også:

Close
Houzz soveværelse

Få fred og ro – indret soveværelset minimalistisk

Bolig  | 

Det er snart forår, og pludselig ser ens lejlighed både beskidt, kedelig og ret rodet ud, efter man har forpuppet sig indendøre i et halvt år og kun set den i halvmørke. Men nu er det tid til at luge ud i møbler, rod og nips, og mærke, hvordan roen sænker sig – til en start over soveværelset

Af: Benedikte Lundberg, Houzz.dk

 

I en tid, hvor vi køber og ejer ting som aldrig før, kan det virke som en radikal udmelding at skulle nøjes med mindre i hjemmet. Men du kan med fordel overveje at forfølge less is more-tanken i dit soveværelse, og gå efter en helt enkel og minimalistisk indretning. Soveværelset er nemlig et rigtig godt sted at starte, da netop dét rum skal opfordre til afslapning og afkobling fra hverdagen – og her kan en enkelt indretning være nøglen. Lad dig inspirere til ro og enkelthed her …

Kun det mest nødvendige

Hvis du vil indrette dig minimalistisk, handler det først og fremmest om at tage nogle valg om, hvilke ting der er nødvendige for dig i din hverdag, og hvilke ting der er overflødige. Du vil blive overrasket over, hvor mange møbler og genstande du kan undvære i et rum som soveværelset, og som mest af alt måske bare forstyrrer og distraherer i rummet.

Med en seng, et skab og et par sengelamper kan du komme langt. Dermed ikke sagt, at andre genstande ikke kan være vigtige i dit soveværelse, men der skal være en intention med dem i rummet, ellers bliver det ofte bare til rod. Sidder du rent faktisk og læser en bog i den lænestol, du har stående i dit soveværelse, skal den selvfølgelig være der, men hvis den mest af alt bliver brugt til at smide tøj på, kan det være et forstyrrende element i soveværelset. Gennemgå derfor hvert enkelt møbel for dets funktion og bidrag til rummet.

 

Bedroom at Fredensborg House

 

un petit loft charmant et cosy / a charming little apartment

Gradbøj minimalismen til dine behov

Det siger sig selv, at et minimalistisk soveværelse ikke skal indeholde alt for mange elementer. Men du kan vælge at forfølge stilen på forskellige niveauer. Her er et eksempel på et helt enkelt soveværelse med kun en seng og sengelamper.

Hvis du synes, det bliver en tand for enkelt, kan du tilføje grønne planter i vindueskarmen og på gulvet, eller lægge en stak bøger ved siden af sengen, så der kommer lidt farve og liv i rummet. Hvis du ikke helt, ved om indretningen fungerer, så hold en pause, og kom tilbage til rummet lidt senere. Du vil hurtigt kunne fornemme, om de justeringer, du har lavet, fungerer.

 

Vigtigt med vægfarven

Når du tænker på et enkelt og minimalistisk soveværelse, vil farven hvid nok poppe op på din nethinde. Men du behøver ikke nødvendigvis male dine vægge og lofter hvide. Knækkede nuancer som lysegrå, sand og creme kan i virkeligheden skabe endnu mere ro for øjet, og får værelset til at virke rummeligt og lyst.

Bare vægge uden billeder skaber også masser af ro i soveværelset, men hvis du gerne vil give rummet et kunstnerisk islæt, kan du hænge et par billeder op på væggen. Sørg dog for, at de ikke er for larmende i farvetonerne, og at rammen ikke er for bombastisk.

 

Bedroom

 

Brännkyrkag30

Du kan også blande flere sarte nuancer som i dette soveværelse. Her har man malet panelerne i en lidt mørkere grå, væggene i lysegrå og loftet i hvidt. Det gør rummet mere spændende og fremhæver desuden den flotte stuk og de høje paneler.

LÆS OGSÅ: BRING VARME OG STIL IND I DET MINIMALISTISKE HJEM

 

ItHouse

Lad det udvendige få plads

Selv om de færreste kan bryste sig af en udsigt som denne, er pointen her at lade naturen eller de omgivelser, der omkranser dit soveværelse udefra, være et element i sig selv i indretningen. Det gør du allerbedst ved ikke at have for tunge og markante gardiner, for mange møbler og for mange distraherende farver i rummet. Åbn udsynet op ved at have enkle og lette gardiner for vinduerne, eller drop gardiner fuldstændig, hvis du kan leve med sollyset om morgenen.

 

200 11th Ave. Penthouse 1 New York NY

Her bliver byen uden for soveværelset en stor del af rummets identitet. Et helt enkelt indrettet soveværelse med en seng, en stol og lyse vægge, der ikke går ind og konkurrerer med udsigten om opmærksomheden. Hvis du har et soveværelse, der grænser op til flot natur eller spændende byliv, kan du overveje at lave dit soveværelse til en teknologi-fri zone og i stedet nyde udsigten fra din seng, som kan give dig mere ro og bedre søvn.

 

ATICO EN BLANES (GIRONA)

Vælg ét element med blikfang

Hvis du synes, det hele bliver lidt for kedeligt og neutralt, kan du vælge et enkelt iøjnefaldende element i soveværelset. Her har man hængt grafiske lamper op på hver side af sengen, hvilket skaber et interessant, men stadig helt enkelt udtryk takket være hvide vægge og hvidt sengetøj.

 

SE OGSÅ: HILSEN FRA DRØMMELAND – 10 SMUKKE GAVLE TIL DIN SENG

 

 

Akke Woodworks

Fremhæv det naturlige lys

Der er intet som naturlig sollys, der kan hjælpe på vores humør. Derfor er det helt essentielt at give det naturlige lys de bedste muligheder for at skinne ind i soveværelset om morgenen, hvis dit soveværelse vender mod øst. Igen handler det om at holde sig til helt enkle gardiner, der ikke mætter rummet.

Her er hvid eller sand gode farver, der fremstår neutrale og diskrete, når de er trukket til side. Derudover er det vigtigt at holde vinduerne rene, så du ikke ser de beskidte plamager, når lyset stråler igennem. Luft desuden ud flere gange om dagen, da det giver en god luftcirkulation og friskhed, der er med til at understrege det rene udtryk i soveværelset.

 

Fremhæv det naturlige lys

Der er intet som naturlig sollys, der kan hjælpe på vores humør. Derfor er det helt essentielt at give det naturlige lys de bedste muligheder for at skinne ind i soveværelset om morgenen, hvis dit soveværelse vender mod øst. Igen handler det om at holde sig til helt enkle gardiner, der ikke mætter rummet.

Her er hvid eller sand gode farver, der fremstår neutrale og diskrete, når de er trukket til side. Derudover er det vigtigt at holde vinduerne rene, så du ikke ser de beskidte plamager, når lyset stråler igennem. Luft desuden ud flere gange om dagen, da det giver en god luftcirkulation og friskhed, der er med til at understrege det rene udtryk i soveværelset.

 

LAXseries Storage Bed and Stool

Optimal opbevaring kommer rodet til livs

God opbevaringsplads i soveværelset er nøglen til et ryddeligt og minimalistisk rum. Nogle gange er et skab og en reol ikke nok til at indeholde alle vores ejendele, og så er det, vi begynder at lægge vores ting alle mulige andre steder i værelset.

For at undgå unødigt rod kan du tænkte i alternative opbevaringsmuligheder. Her er et god trick at bruge pladsen under sengen til indbyggede skuffer, så du ikke behøver at købe endnu et opbevaringsmøbel til dine ting.

 

Habersham Mill

Originale elementer i spil

Minimalisme behøver langt fra kun at være lyse, kliniske rum. I dette soveværelse har man fået den originale murstensvæg frem, og det giver rummet spil og struktur. Værelset fremstår stadig helt enkelt, fordi der nærmest ikke er nogen møbler. Et bevis på, at minimalisme ikke behøver at være kedeligt.

I dette soveværelse har man valgt trævægge, der ligesom murstenene, giver rummet masser af liv og struktur, men samtidig bevarer det minimalistiske udtryk på grund af den lyse træfarve og den enkle indretning.

LÆS OGSÅ: OPBEVARING I SOVEVÆRELSET – TÆNK UD AF SKABET

 

Scandinavian bedroom

 

Attic bedroom in black and light wood tones at Råman House

Skab et stærkt fokuspunkt

Når man vælger at indrette et soveværelse minimalistisk med få møbler og elementer, er det vigtigt, at man har et stærkt fokuspunkt i rummet, da det ellers kommer til at virke en smule fladt og neutralt. Nogle rum har helt naturlige fokuspunkter, som dette loftsværelsesvindue, der drager øjet. Har rummet ikke et naturligt fokuspunkt, kan du selv skabe et med enten et enkelt maleri på modsatte væg af sengen, en lampe, der hænger ned fra loftet eller et vægur.

 

Bedroom at Minimalist House

I dette soveværelse er fokuspunktet et træ ude i haven. Selve værelset er helt enkelt og neutralt, men fokuspunktet medvirker til, at det ikke bliver et kedeligt rum at opholde sig i.

 

Bedroom at Paddington Terrace

Symmetri og orden

Du kan sagtens tilføje forskellige materialer og afstemte farver i dit soveværelse, selv om du vil holde det minimalistisk. Et godt råd er blot at sørge for, at der er masser af symmetri i rummet, da det i den grad understreger ro og orden, som er nøgleordene i den minimalistiske indretningsstil. Tænk derfor over at hænge sengelamperne synkront, eller placer lige mange pyntepuder på hver side af sengen.

 

LÆS MERE: SPØRG EKSPERTEN – HVORDAN FÅR JEG FENG SHUI I SOVEVÆRELSET?

Læs også:

Pasteller i boligen

kähler mano

Årsager til rod

houzz garderobe

· Mere fra samme kategori ·