Læs også:

Close

MORNING NEWS: Færre bliver skilt, men det er ikke kun godt

Nyheder  | 

Færre bliver skilt, men det er ikke kun godt · Sofie Linde udpeget som årets tv-vært · Venstre vandt skolevalget · Uber-chef trækker sig fra Trump-råd efter kundestorm

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Som altid, er morgenens overskrifter valgt ud til dig.

Færre bliver skilt, men det er ikke kun godt

Sammenlignet med forrige år er antallet af skilsmisser og separationer faldet sidste år. Tallene er dog stadig meget høje, påpeger påpeger Børns Vilkår ifølge Berlingske.

18.379 par blev skilt eller separeret sidste år. Det er næsten 10.000 færre par end i 2012, hvor antallet var historisk højt på 28.323 skilte par.

Selv om nyheden er god, er det stadig ikke godt alt sammen, mener Børns Vilkår. For årene, hvor antallet af skilsmisser og separationer var historisk højt, var også de år, hvor proceduren for at søge om skilsmisse blev markant lettere, fordi det blev muligt at udfylde papirerne hjemmefra ved hjælp af nem-ID.

Det fik antallet af skilsmisser til at eksplodere, og Børns Vilkår mener, at de nye tal viser, at danskerne har vænnet sig til den nye proces og at antallet af skilsmisser og seperationer nu har stabiliseret sig.

Færre bliver skilt, men det er ikke kun godt. (Foto: All Over)

Sofie Linde kåret som Danmarks bedste vært

Zulu Awards blev afholdt i går og der løb DR-værten Sofie Linde med prisen som bedste vært for andet år i træk. Det skriver DR.

Linde er blandt andet kendt som vært på X Factor på DR1 og for sit talkwhos på DR Ultra, Sofie Linde Show.

Det var ikke kun Sofie Linde, der vandt en pris:

Årets nye navn – Gulddreng
Årets mandlige kunstner – Lukas Graham
Årets tv-vært – Sofie Linde
Det vi alle sammen grinte af – Jørgen Leth/DYBVAAAAAD & “Mag’num” – Dybvaaaaad ZULU
Årets danske tv-serie – Sjit Happens
Årets kvindelige kunstner – Mø
Årets originale tv-program – Prinsesser fra Blokken
Årets Radioprogram – GO’NOVA
Årets Skuespiller – Mads Mikkelsen
Årets Hit – Gulddreng
Årets Webstar – Mark le Fêvre (Jyde-man)
Årets Film – Flaskepost fra P

Sofie Linde vinder Zulu Award for Årets Bedste Vært. (Foto: Polfoto)

Venstre vandt skolevalget

Efter en tre uger lang valgkamp stemte 63.000 skoleelever i landets 8-10. klasser på 670 skoler ved skolevalget, og her blev Venstre det største politiske parti i Danmark. Det skriver Politiken.

I løbet af valgkampen har eleverne skulle sætte sig ind i de politiske partiers politik, lave kampagner, vælge mærkesager og debattere.

Venstre fik 19,1 procent af stemmerne. Socialdemokratiet blev det næststørste parti, tæt fulgt af Liberal Alliance og Konservative på tredje- og fjerdepladsen. Samlet set løb blå blok med 53,3 procent af stemmerne, mens rød blok fik 44,7 procent.

Skolevalget er arrangeret af Folketinget og Undervisningsministeriet, og skal styrke elevernes forståelse af demokratiet, og sørge for at de deltager i det. Det er dog ikke alle skoler, der er med i skolevalget.

Unge stemte blåt ved dette års skolevalg. (Foto: Polfoto)

Uber-chef trækker sig fra Trump-råd efter kundestorm

Uber-chef Travis Kalanick har trukket sig fra præsident Donald Trumps erhvervspolitiske råd, dagen før rådet mødes. Det skriver Reuters.

Flere og flere amerikanske firmaer tvinges af kunder og ansatte til at tage stilling til Trump og hans politik. Det samme gælder Uber, der endte i lidt af et stormvejr, da de satte prisen ned på Uber-køreture, samtidig med, at almindelige taxachauffører var ude for at demonstrere mod Trumps indrejseforbud. Det skriver The Huffington Post.

Det så mange som et opportunistisk reklamestunt og det fik flere kunder til at se rødt. Hastagget #DeleteUber begyndte at trende i en sådan grad, at Uber i al hast måtte lave en automatisk udmeldelsesordning, for at følge med antallet af kunder, der ville slettes fra kørselsfirmaet.

Og nu har Ubers chef også valgt at trække sig fra Trumps erhvervsråd.

– Min deltagelse var ikke tænkt som en støtte til præsidenten og hans dagsorden, men det er uheldigvis blevet fortolket som netop det, skriver Travis Kalanick i en mail, som er blevet delt på Twitter.

Uber-chef Travis Kalanick melder sig ud af Trumps erhvervsråd efter kundestorm. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·