Læs også:

Close

MORNING NEWS: Dyrevenner går til kamp mod pelsede rumvikinger

Nyheder  | 

PETA går til angreb på Warhammers pelsede fantasifigurer · Trump udnævner konservativ dommer fra højrefløjen · Kvinde, der stak 53 modstandsfolk, er død

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Som altid, er morgenens overskrifter valgt ud til dig.

 

Dyrevenner går til kamp mod pelsede rumvikinger

Dyrerettighedsorganisationen PETA har bedt firmaet Games Workshop, der laver “Warhammer”-figurerne om at lade være med at designe deres figurer, så det ligner, at de går med pels. Det skriver Politiken og PETA.

PETA skriver:

– Selv om vi værdsætter, at der er tale om fiktiv pels, så sender det et forkert signal om, at det er okay, når man iklæder figurerne i hvad der ligner rester fra døde dyr. At gå med pels er ikke acceptabelt, hvad end vi skriver 2017 eller år 40.000.

Warhammer-universet er et utroligt voldeligt og blodigt, men også fiktivt sted, men det afskrækker ikke PETA fra at protestere mod rumvikingernes pelsede påklædning.

– Intet på Warhammers blodige slagmarker og konfliktfyldte univers kan stå mål med den frygtelige virkelighed, som ræve, mink, kaniner og andre levende væsener oplever i hænderne på pelsindustrien, skriver de i en pressemeddelelse.

PETA har før været efter spilbranchen. Eksempelvis har Pokémon-spillene været udsat for kritik af dyrerettighedsorganisationen, fordi Pokémondyrene lever under virkelig dårlige vilkår, blandt andet, fordi de skal kæmpe med hinanden hver dag, og det sender et forkert signal om dyrerettigheder.

Læs også: Flere kvinder end mænd gamer

 

Trump udpeger konservativ højesteretsdommer

Trump har udvalgt den 49-årige Neil Gorsuch fra den republikanske højrefløj til højesteretsdommer. Det skriver Reuters.

Gorsuch er kendt for at være meget konservativ, være imod abort og støtte amerikanernes ret til at bære våben og var blandt favoritterne. Udnævnelsen giver et konservativt flertal i USA’s øverste domstol. Gorsuch skal godkendes endeligt af Senatet, hvor Republikanerne har flertallet.

Amerikanske præsidenter udpeger højesteretsdommere, og det er en tjans man bestrider for livet. Der er ni pladser i højesteretten, og i februar 2016 døde den konservative dommer Antonin Scalia døde.

Det har betydet en ligelig fordeling mellem liberale og konservative dommere, og det har derfor givet mulighed for, at Højesteret ikke kunne tage beslutninger i sager, hvor afstemningen havde en ligelig fordeling mellem for og imod. Udnævnelsen af den konservative dommer kan blive afgørende for flere mærkesager fremover.

Trump udpeger konservativ højesteretsdommer. (Foto: Polfoto)

 

Kvinde, der stak 53 modstandsfolk, er død

Grethe Bartram, der stak 53 modstandsfolk i Aarhus under Anden Verdenskrig, herunder sin egen mand og bror, er død i en alder af 92 år. Det skriver Ritzau.

Otte af de folk Bartram udpegede døde. I 1944 forsøgte nogen at likvidere Grethe Bartram. Hun blev skudt i halsen med overlevede. Efter krigen dømte Aarhus Kriminalret kvinden til døden, og dommen blev stadfæstet ved både Landsretten og Højesteret, men blev senere ændret til livsvarigt fængsel.

Grethe Bartram sad i fængsel i Horserød ti år, før hun blev løsladt i oktober 1956. Efterfølgende levede hun et stille liv tæt på byen Falkenberg i Sverige.

I et interview med Berlingske fortalte Bartram i 2010, at hun fortrød sine handlinger under krigen.

Kvinde, der stak 53 modstandsfolk, er død. (Foto: Polfoto)

 

 

· Mere fra samme kategori ·