Læs også:

Close
Nye boligprojekter

Boligprojekt 2017: Skal væggen have en ny farve?

Rødhåret fynbo som elsker søde sager, smuk natur og boligindretning! Følg med i mit lille Insta-univers på @mettenorrild.

Nyt år, nyt boligprojekt! Jeg håber, at 2017 bliver året, hvor vi får malet væggen i stuen i en ny, lækker farve

Med et nyt år kommer tankerne om forandring og nye, små boligprojekter i indretningen. Jeg kan faktisk slet ikke vente med at komme i gang med projekter her i lejligheden. Mit største projekt i 2017 må være at få overtalt kæresten til at male den ene endevæg i stuen. Nu har den i to år haft den samme farve, og jeg synes virkelig, den trænger til lidt nyt liv.

I december fødte jeg den dejligste, lille dreng, og han er nu seks uger – det betyder også, at jeg ikke bare lige smutter i den lokale Silvan og køber maling og en-to-tre, så er den væg malet. Selv om jeg til tider kan føle, at jeg har ammehjerne, så er mit hoved dog fyldt med boligprojekter – og med hjælp skal de nok blive ført ud i livet.

Men det svære valg er … Hvilken farve skal væggen så have?

Nye boligprojekter 2017
Væggen i stuen trænger til nyt liv, synes jeg. (Foto: Privat)

Farveinspiration til væggen

Med foråret kommer der også nye og lækre farver, men jeg må indrømme, at jeg stadig er ret vild med vinterens tendens, hvor de mere mørke og varme farver fylder i boligindretningen.

Ifølge Dyrup vil de mørke og støvede farver præge 2017, og de mener, at de mørke farver er med til at skabe personlighed i hjemmet. Dyrup har udpeget fire farvetrends for 2017. Se og læs mere om farvetrendsene her.

Blandt andet har blogger og instagrammer Pernille (@kreapernille), malet den ene væg i sin spisestue i en lækker, mørk farve, som står i fin kontrast til den sarte rosa på den modsatte væg.

Men jeg er dog ikke sikker på, at alle i det lille hjem er lige så begejstret som jeg.

https://www.instagram.com/p/BN_vPAZjAkQ/?taken-by=krea_pernille&hl=en

Leg med farverne

@kreapernille har også valgt at male halvdelen af væggen i sin stue i en fin, blå nuance, hvilket giver en anderledes og fin kontrast til den pastelfarvede daybed og den mørke dør. De mørkerøde og blå farver komplimenterer hinanden godt, hvilket er et supergodt redskab til at skabe dynamik og liv i et rum. Find mere inspiration på Krea Pernilles Facebook-side lige her.

https://www.instagram.com/p/BPBQmuAlrol/?taken-by=krea_pernille&hl=en

Bloggeren Ditte (www.ditteblog.dk) har i sit hjem valgt en mere lys grøn til væggen og komplimenterer væggen med fine plakater i grønlige nuancer. Ditte har altså valgt at matche farven på væggen med sitboliginteriør og skaber derved en mere tone i tone-stil, som giver hjemmet en rolig og hyggelig atmosfære.

Måske en lysere tone i-tone stil er et bedre alternativ til min væg, nu vi går foråret i møde?

Jeg er ret vild med grønlige og blålige farvenuancer, og i det hele taget er det de farver, som præger hele vores bolig. Læs blandt andet mit indlæg omkring flere farver i indretningen her, og se, hvordan jeg ellers indretter mit hjem med farver.

https://www.instagram.com/p/BK3Dr7oDIsj/?taken-by=ditteblog&hl=en

Stylist Mette Helena, som står bag interiørbutikken Retro Villa, er ikke bange for at forny sig med farver på væggen og har valgt en lys grøn i sit køkken, hvilket oser af lækkerhed og forår.

https://www.instagram.com/p/BOg5S95AAK9/?taken-by=retrovilla&hl=en

I stuen har hun valgt en mørkeblå farve, som står i fin kontrast til den markante sofa og sofapuderne. Igen fine komplementærfarver, som står i fin kontrast til hinanden.

https://www.instagram.com/p/BPJ6p0UgS0M/?taken-by=mettehelena&hl=en

(Foto: Stylist Mette Helena, Fotograf Tia Borgsmidt)

Du kan også gøre som journalist Maja Porsgaard Rosasco, der har malet et helt rum i en lækker blå-grønlig nuance. Læs hele indlægget omkring Majas lækre hjem her.

Stol på din intuition

Jeg synes virkelig, det er svært at vælge den helt rigtige farve – en, som du ikke er træt af om et halvt år, men som samtidig skaber en større forandring. Måske burde mit nytårsfortsæt være, at jeg skal springe ud i det og ikke tænke alt for længe over det. Det er jo bare en væg, som kan males over igen, nu hvor jeg tænker over det.

Læs også: Happy Copenhagen Pride – indret med alle regnbuens farver!

 

· Mere fra samme kategori ·